Viekö vajaamiehinen Hokki pässilaumaa narussa?

MESTIS / Ennakko
Pasi Räsäsen luotsaama joukko on ollut vaikeuksissa Hokin kanssa.
Kuva © Antti Varonen
Hokki lähtee hakemaan kauden viidettä voittoaan SaPKosta, kun joukkueet ottavat toisistaan mittaa Kajaanin lauantai-illassa.

Kahdeksan hyökkääjää ja kahdeksan puolustajaa

Hokin viimeaikaiset ongelmat ovat kohdistuneet pelaajavajaukseen, jolle ei näy vähään aikaan loppua. Keskiviikkona linnapaitojen kokoonpanossa nähdyt kärppäjunioritkaan eivät ole lauantaina kajaanilaisten käytettävissä. Joukkueen sairastuvalla on peräti kuusi pelaajaa, joista viimeisimpänä sinne liittyi kultakypärä Niklas Näppi.

Hokki olisi saanut yhdeksänkin puolustajaa lauantaina jäälle, mutta Ville Vittaniemi lähti vahvistamaan Iisalmen Peli-Karhujen takalinjoja. Kapeasta miehistöstä huolimatta Hokilla on kaksi peräkkäistä voittoa alla. RoKi kaatui kajaanilaisten viimeisimmässä ottelussa kotiyleisön edessä puhtaasti 6-0 ja TUTO lähti kotimatkalle ilman pisteitä linnapaitojen voittaessa 2-1.

— Erittäin taitava joukkue tulee vastaan, se on lähtökohta peliin. Paljon taitavia ja hyviä pelaajia, oman puolustamisen pitää jälleen kerran olla parasta a-luokkaa. Jäähyaitiosta pitää pyrkiä olemaan pois, ei ainakaan liikaa ilmaisia ylivoimia kannata SaPKolle tarjota, ennakoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen lauantai-illan koitosta.

Räsäsen joukot yrittävät ottaa avausvoittoaan Hokista

SaPKo on tällä hetkellä huimassa viiden ottelun voittoputkessa maalierolla 20-4. Perjantaina savonlinnalaiset kaatoivat RoKin Rovaniemellä lukemin hyvän viimeisen erän ansiosta 3-2. Rovaniemellä pässipaidat kokeilivat erilaisia variaatioita TPS-laina Teemu Lämsän lähdettyä ja Joonas Toivasen loukkannuttua.

Kentällä nähtiin esimerkiksi Janne Kumpulainen-Juuso Forsström-Tomi Wilenius-hyökkäyskolmikko. Kajaanissa joukkueen täytyy olla hereillä alusta asti, mikäli se haluaa viedä pisteet mukanaan Savonlinnaan.

SaPKoa viety kuin pässiä narussa

Hokki on vienyt kaikki kauden neljä aiempaa kohtaamista suoraan varsinaisen peliajan jälkeen, mutta viimeisimmän kohtaamisen jälkeen SaPKo on aloittanut voittoputkensa, joka jatkuu edelleen.

Seuraa Heitä

Antti Lehtonen #35 |

Maalivahti

Pelasi keskiviikkona RoKia vastaan kauden ensimmäisen nollapelinsä, ja aloittaa myös SaPKoa vastaan.

Viljami Wacklin #11 |

Keskushyökkääjä

Taitava hyökkääjä luo tilanteita itselleen sekä ketjukavereilleen. Wacklin on tehnyt 37 pelissä 19 tehopistettä, mikä on Mestis-tulokkaalle erinomainen suoritus.

» Lähetä palautetta toimitukselle