Kotiedun toivoa ja putoamisen pelkoa Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Hokki ja SaPKo ovat tulleet kauden aikana toisilleen enemmän kuin tutuiksi, eikä iholle menemistäkään ole kaihdettu.
Kuva © Antti Varonen
Hokki ja SaPKo kohtaavat keskiviikkona jo seitsemännen kerran kuluvan Mestis-kauden aikana. Molemmat ovat voitttaneet kuudesta aiemmasta ottelusta kolme ja pisteetkin ovat jakautuneet tasan 9-9.

Molemmille kyseessä ovat tasaisessa sarjassa tärkeät pisteet. Hokki taistelee vielä tiukkaa pistekamppailua jopa pudotuspelien kotiedusta, kun savolinnalaisilla on käynnissä tiukka kamppailu karsintasarjan välttämisestä Peliittojen, JYP-Akatemian ja LeKin kanssa.

Heikoimmilla ja karsintaviivan alla ovat tällä hetkellä hännänhuippuna majaileva ja yhden ottelun SaPKoa ja Akatemiaa enemmän pelannut Peliitat sekä SaPKo.

Pienistä tasoeroista sarjan sisällä kertoo se, että häntäpäässä painiva SaPKo aloitti kautensa neljällä voitolla kukistamalla Sportin, Jokipojat, Hokin sekä HCK:n ja hävisi viime perjantaina kotonaan tiukan kamppailun jälkeen sarjakakkoselle TUTOlle 0-1 kolisteltuaan maalin kehikoita ottelun aikana kahteen otteeseen.

− SaPKo herättää vastustajana kunnioittavia ajatuksia. He ovat voittaneet viidestä viimeisestä pelistä neljä ja ovat olleet aikamoisessa pisteputkessa. Huomisesta tulee kova peli ja tässä pelataan kuitenkin äärimmäisen tärkeistä pisteistä, joten me lähdetään huomiseen peliin nälkäisinä, lupasi Hokin päävalmentaja Petri Mattila seuran kotisivuilla.

Viime kierroksilla Hokin murheenkryyninä on ollut puolustuspelaaminen, joka johti 3-1-tappioon Mehtimäellä Jokipoikien vieraana sekä kotiottelun sarjajumbo Peliittoja venymiseen jatkoajalle, josta kuitenkin tuli 5-4-voitto. Mattila painottikin puolustuspelin tärkeyttä.

− Meidän pitää olla taas parhaimmillaan ja meillä itsellä on iso työ siinä, että saadaan puolustaminen kuntoon. Pyritään saamaan siihen se fyysisyys ja aggressisiivisuus, mikä siinä on parhaimmillaan ollut. Se on viime peleissä loistanut poissaolollaan.

Hokin kokoonpanoon ei pitäisi olla tulossa muutoksia aiempiin otteluihin, lukuunottamatta yli 200 ottelua maansa pääsarjassa luutineen slovakkipuolustaja Matus Vizvaryn debyyttiä. Kuluvalla kaudella 24-vuotias pakki on iskenyt Raahe-Kiekossa 13 ottelussa tehot 4+5 ja on Hokin mukana vähintään viikon. Hokin maalilla aloittaa Teemu Seppänen.

SaPKo on kärsinyt viimeaikoina ja käytännössä koko kauden loukkaantumisista, ja viime aikoina usein kolmella täydellä kentällä pelanneen joukkueen tarkka kokoonpano selviää pelipäivän aikana. Maalilla aloittanee Jani Kautto.

Seuraa Heitä

Matus Vizvary #8 |

Puolustaja

Kuinka Suomi-Sarjassa alkukauden viettänyt, mutta myös slovakialaista pääsarjakiekkoa reilusti pelannut Vizvary sopeutuu Mestikseen?

Teemu Huttu #9 |

Keskushyökkääjä

Ratkaisi pari viikkoa takaperin joukkueiden edellisen kohtaamisen jatkoajalla. Jatkaako ex-seuransa kiusaamista?

» Lähetä palautetta toimitukselle