Hokki isännöi tuttua vastustajaa

MESTIS / Ennakko
Joukkueet ovat päässeet tutustumaan toisiinsa kauden aikana, välillä jopa todella läheisesti.
Kuva © Antti Varonen
Sarjanelonen Kajaanin Hokki ja SaPKo kohtaavat keskiviikkona Kajaanissa jo kuudennen kerran kuluvalla kaudella. Voitot ovat menneet kotijoukkueen nimiin numeroin 3-2.

Tiukasti pudotuspelien kotiedusta taisteleva Hokki on mukavassa vireessä, ja joukkue onkin voittanut kolme neljästä edellisestä ottelustaan. Lisää kuitenkin tarvitaan, sillä sarjanelonen KooKoo vilkuttaa kajaanlilaisille neljä pistettä ylempää.

Illan joukkueet ovat siis tämän kauden sarjaohjelman vuoksi toisilleen jo tuttuakin tutumpia vastustajia. Hokin päävalmentaja Petri Mattila tietää, ettei keskiviikkona ole odotettavissa helppoja pisteitä.

− Kova peli on taas tulossa. Sieltä tulee vastaan kovaa taisteleva ja kovaa fyysistä peliä pelaava joukkue. Meidän pitää olla valmiina otteluun ja pystyä siirtämään se työmäärä kentälle, mikä me tehtiin HCK-ottelussa, kertoi Mattila Hokin kotisivuilla.

Myös SaPKo lähtee otteluun positiivisin mielin. Heti joulutauon jälkeen se hävisi JYP-Akatemialle jatkoajalla, mutta sen jälkeen se hävisi KooKoolle vasta voittolaukauksilla ja jatkoi tiukkoja pelejä kaatamalla sarjakärki Sportin kotonaan jatkoajan jälkeen.

Otteluun lähdettäessä yksi mielenkiintoinen seikka on illan tuomaristo, sillä erotuomaritoiminta Kajaanissa on saanut tällä kaudella osakseen kovaa kritiikkiä.

Nuoruuden voimaa

Hokin kokoonpanosta puuttuvat ainakin pelikiellossa oleva Teddy Da Costa, sekä armeijaan harmaisiin astuneet Ville Määttä, Samu Pyykkönen ja Heikki Klemetti. Tarkempi kokoonpano selviää pelipäivänä.

HPK-lainojen Ville Järveläisen ja Robert Leinon puuttuessa ja Teemu Suhosen jouduttua viikon mittaiselle pakkotauolle peleistä joutui SaPKo hakemaan täydennystä kokoonpanoonsa. Taneli Maasalo saapui Keuruun Pallosta parin ottelun lainapestille, ja A-juniori-ikäinen Joonas Toivanen sekä vasta 15-vuotias Matias Mutikainen debytoivat pässipaitojen edustusjoukkueessa.

− Matias on lahjakas kaveri. Kiekollisesti taitava ja älykäs pelaaja. Yllättävän kypsä. On sekä henkisesti että fyysisesti edellä ikäisiään, kehui SaPKon A-nuorten valmentaja Mikko Silvennoinen Mutikaista verkkolehti Kiekko-Itä-Savolle.

Seuraa Heitä

Anthony Guttig #71 |

Hyökkääjä

Onko ranskalainen pistetykki jälleen piikkinä SaPKon lihassa?

Niklas Huovila #9 |

Laitahyökkääjä

Noussut hyvien otteiden ansiosta ykkösketjuun. Taklaa aktiivisesti ja periksiantamaton pelityyli sytyttää koko joukkueen.

» Lähetä palautetta toimitukselle