Pohjois-Suomen herruudesta taistellaan Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Edellinen ottelu Rovaniemellä päättyi isäntien voittoon.
Kuva © Oona Sarajärvi
Mestiksen keskiviikko-kierrokselle Kajaanissa toisistaan ottavat mittaa Pohjois-Suomen joukkueet Kajaanin Hokki ja Rovaniemen RoKi. Edellisessä keskinäisessä ottelussa syyskuussa Rovaniemellä voittajaksi selviytyi RoKi maalein 3−2. Molemmilla on lauantain ottelusta mellevät viiden maalin voitot taskussa ja itsevarmuus korkealla.

Kotijoukkue Hokki pelasi lauantaina kotonaan KeuPa HT:ta vastaan ja pöllyytti vieraitaan ottamalla selkeän 5−2-voiton. Voiton avaimena oli vahva ylivoimapelaaminen, kun neljä maalia tuli ylivoimalla ja yksi siirretyn rangaistuksen aikana.

Hokin alkukauden kankeus on väistymässä ja pelillinen ilme on parantunut. Aiemmin sakannut maalinteko on alkanut luonnistua ja erityisesti kärkipelaajat ovat alkaneet saamaan onnistumisia alle.

Vierasjoukkue RoKi kävi lauantaina Jyväskylässä JYP-Akatemian vieraana ja niin ikään otti tylyn 5−1-voiton isännistä. Rovaniemeläisten voitto ratkesi toisen erän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, jolloin RoKi tehoili kaikki maalinsa. Näistä vain yksi oli ylivoimamaali.

RoKin kausi on ollut viime viikkoon asti pääasiassa kotivoittoja ja vierashäviöitä. Pelinkulku on aaltoillut ja turhat rangaistukset ovat rasittaneet pelirytmiä. Edellisessä pelissä rovaniemeläiset pitivät kurin ja ottivat ainoastaan yhden jäähyn päätöserässä.

Itsevarmuutta puhkuen taisteluun

Illan otteluun joukkueet lähtevät nousujohteisesta tilanteesta ja itsevarmuutta uhkuen. Molemmat ovat hyökkääviä ja kovaa luistelevia joukkueita, joilta löytyy mahdollisia ratkaisuntekijöitä useampia.

- Hokki on hyvä joukkue, joka paineistaa kovaa eikä anna mitään ilmaiseksi. RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen analysoi tulevaa vastustajaa.

Alkukauden vaikeuksien jälkeen viimeiset selkeät voitot nostavat molemmilla mielialaa ja lisäävät uskoa omaan tekemiseen. Lisäksi RoKilla on voitto Hokista jo aiemmasta kohtaamisesta.

- Ollaan löydetty tunne ja voitosta saatiin voimaa. Aiemmasta voitosta tiedetään mitkä ovat iskun paikat ja niihin isketään painetta, muotoili Hirvonen pelitaktiikkaansa.

Ottelusta tulee varmasti vauhdikas, jossa oleellinen tekijä tulee olemaan omasta pelistä kiinni pitäminen ja vahvuuksilla pelaaminen.

RoKin peliä on aiemmin rikkonut rangaistukset ja puolustuspelaaminen on jäänyt laihanlaiseksi hyökkäysinnon vuoksi. Tässä on Hokin iskun paikka, jos saavat häirittyä rovaniemeläiset ottamaan rangaistuksia. Isännät ovat osoittaneet ylivoimatehokkuutensa, jolla voivat hyvin ratkaista ottelun.

Hokin peliä on haitannut tehottomuus ja pelihallinnan pitäminen kovasta hyökkäyspään paineistuksesta huolimatta. Kajaanilaisten riesana on ollut myös ajoittainen hitaus ja huono syöttöpeli. Vieraiden parhaat keinot pelin viemiselle on nopeus. Erityisen nopeita rovaniemeläiset ovat pelin kääntämisessä hyökkäyssuuntaan ja keskialueen ylittämisessä.

Tilastojen maalitykit ja muuri

Tilastollinen etulyöntiasema iltaan on vierailla, jotka saivat murrettua vieraspelien häviöputken ja hakevat nyt seuraavaa vierasvoittoa. Rovaniemeläisten kolmosketjussa viilettää tehovitja Juhani Tamminen (7+8) ja Olli-Matti Järvelä (8+6), jotka ovat pistepörssin kakkonen ja kolmonen.

Lisäksi RoKin maalia vartioi tilastokakkonen Paavo Hölsä (93,68%). Kajaanilaisten maalivahti Tuukka Smura (87,82%) joutuu koville RoKin maalitykkien kanssa, jos Hokin puolustuspeli ei pysy tiiviinä.

Isäntien tehomiehenä häärii Risto Mattila, joka on antanut yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä ja tehnyt itse kolme. Maalintekijöitä Hokilta löytyy laajalta rintamalta, kuuden pelaajan tehtyä 3-4 maalia tähän mennessä.

Kokoonpanomuutoksia

Kokoonpanoissa on molemmilla joitakin muutoksia. Hokin riveihin palaa Markus Korkiakoski, Sami Väliharju ja Taneli Siikaluoma. Poissa ovat Timo Hiltunen ja Anton Ollikainen.

RoKilta poissa ovat Toni Eskelinen, Mika Huhtasalo ja Tuomas Salmela.

Seuraa Heitä

Niklas Näppi #13 |

Laitahyökkääjä

Eurajokelainen laituri palasi väkevästi sairastuvalta edelliseen otteluun KeuPaa vastaan tehden hattutempun ja napaten lisäksi syöttöpinnan. Ennen sairastuvalle joutumista tehoja oli kertynyt viidessä ottelussa 1+1.

Tuomas Komulainen #44 | Hokki

Hyökkääjä

Nelosketjun sentteri nousi edellisessä pelissä jatkuvasti esille vaikkei tehopisteitä kerännyt. Tekee hyvää pohjatyötä ja liikkuu kuin väkkyrä sekoittaen vastustajan puolustusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle