Sarjajumbo kyläilee Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Viime kaudella Hokkia edustanut Peliittojen Jesse Häkkinen pääsee rymyämään vanhan kotiyleisönsä eteen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keskiviikkona sarjan hännille pudonneen Heinolan Peliittojen viikko jatkuu haastavana. KooKoolle keskiviikkona taipunut heinolalaisryhmä yrittää raivata pisteitä tänään Kainuun nälkämailta. Lauantaina Peliittojen matka jatkuu Joensuuhun.

Keskiviikkona Joensuussa Jokipojille hävinnyt Kajaanin Hokki palaa kotijäälleen, jossa se on pelannut vahvasti. Kokonaan ilman pisteitä Hokki on jäänyt kotipelissään viimeksi lokakuun lopulla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kertaa toisensa vasta kaksi kertaa. Heinolassa ottelu päättyi 1-4 Hokin hyväksi ja edellinen Kajaanissa pelattu peli maalein 3-4 Peliitoille voittolaukausten jälkeen.

− Äkkiä tietysti halutaan päästä voittojen tielle. Halutaan olla suoraviivaisempia hyökkäyspelissä ja maalille ajamisessa, kuin mitä keskiviikon pelissä Joensuussa, Hokki-luotsi Petri Mattila linjaa joukkueen verkkosivuilla ja painottaa, että keskialueella täytyy olla valppaana.

− Samaten omassa päässä kiekottomien merkkaamista pitää parantaa. Niitä asioita ollaan tänään viestitelty joukkueelle ja huomenna ollaan valmiina parantamaan.

Molemmat joukkueet kärsivät viime pelissä samoista vaikeuksista. Vastustajan tiivis puolustus oman maalin edustalla tyrehdytti niin Hokin kuin Peliittojenkin menon. Lisäksi joukkueet ovat kärsineet tehottomasta ylivoimapelaamisesta.

− Meillä oli KooKoota vastaan hetkemme, mutta emme käyttäneet niitä. Perjantain pelissä meidän on onnistuva käyttämään ne, kommentoi Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen keskiviikon pelin jälkeen.

Peliitat joutuu lähtemään viikonlopun reissuun ilman kultakypärä Jani Keinästä, joka joutui lauantaina Vantaalla tuomarin telomaksi. Marko Rairaman tervehtymisestä ei ole kantautunut uutisia. Sen sijaan seuraikonipuolustaja Aki Nurminen on toipunut pelikuntoon ja pelaa tämän vuoden kolmannen ottelunsa.

Lisäksi nuorten maailmanmestari Ville Leskinen on palannut Peliittojen vahvuuteen ja oli heti keskiviikkona yksi joukkueen parhaita. Oletusarvoisesti Peliittojen maalilla aloittaa loistavia otteita pelannut Antti Rautiola. Toisaalta Anssi Pesonen torjui viimeksi Kajaanissa voiton 38 torjunnallaan, joten hänenkään peluuttaminen ei ole olisi kummempi yllätys.

Hokin riveistä poissaolijaksi on tälle viikolle merkitty puolustaja Ville Hyvärinen. Maalille palaa Teemu Seppänen ja puolustuspäässä Olli-Pekka Tuikka vaihtuu debytantti Lauri Vanniseen.

Seuraa Heitä

Veli-Antti Leinonen #34 |

Puolustaja

Puolustajan tehotilasto yhtä pakkasen puolella kuin lämpötila ulkonakin, -17. Pisteitä Leinonen on haalinut kasaan 0+6. Kaunistuvatko tilastot sarjajumboa vastaan?

Aki Nurminen #4 |

Puolustaja

Seuraikonin paluu pitkän loukkaantumisen jäljiltä ei ole alkanut erityisen juhlavasti. Koko kauden saldo on seitsemän pelattua ottelua pisteittä tehotilaston näyttäessä lukemaa -4. Joko puolustuksen henkinen liideri pääsee loukkaantumisensa jäljiltä kiinni pelirytmiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle