Peliitat hurauttaa Kajaaniin vierasvoitto mielessä

MESTIS / Ennakko
Purevatko Ville-Matti Koposen juonittelut Kajaanin lauantai-illassa?
Kuva © Timo Savela
Heinolan Peliitat matkustaa toista kertaa tällä kaudella Kajaaniin Hokin vieraaksi. Viime vierailu Kainuussa oli heinolalaisittain onnistunut, sillä Peliitat kampesi tuosta ottelusta ainoan vierasvoittonsa tällä kaudella. Nyt vastaan asettuu selvästi kovakuntoisempi kotijoukkue.

Ennen tätä viikkoa Hokki oli kaikilla kuntopuntareilla mitattuna Mestiksen kuumin joukkue. Kymmenen ottelun voittoputkessa seilannut nälkämaalaisnippu tippui pilvilinnoista takaisin jäälle KooKoon ollessa keskiviikkona parempi Kajaanissa lukemin 0-3. Perjantaina Hokki joutui tunnustamaan sarjanousija KeuPan paremmakseen.

Kovasta vireestään huolimatta Hokkia vaivaa ratkaisijarintaman kapeus. Liigajoukkue Kärppien kanssa harjoitettu yhteistyö onkin ollut Hokille kultaakin kalliimpi apu, sillä kärppälainat kuten Saku Mäenalainen ja Jesse Puljujärvi ovat kumpikin heiluttaneet verkkoa kolmesti neljässä viimeisimmässä ottelussa.

Vierasjoukkue Peliitat katkaisi armottoman korpivaelluksensa keskiviikkona TUTOa vastaan, kun 3-2-lukemin päättynyt voitto-ottelu katkaisi hämäläisten kuuden ottelun tappioputken.

Peliittojen peli-ilme on kehnosta pistesaaliista huolimatta ollut positiivinen. Turhiin ylilyönteihin ei ole sorruttu, mutta turhautuminen on näkynyt joidenkin pelaajien otteissa. Esimerkiksi alkukauden komeetta Michal Kristof on sanalla sanoen hiipunut sitten alkuhuumastaan Heinolassa.

Peliittojen Akilleen kantapäänä voidaan pitää puolustajien ja maalivahtien yhteispelin puuttumattomuutta. Keskiviikkona TUTOa vastaan Peliitat taisteli voittonsa koko viisikon toimesta, mutta aiemmissa otteluissa Antti Rautiola ja Heikki Tuomisto ovat jääneet ypöyksin ja vailla apuja maalilleen seisomaan.

Maalivahtien surkeat tilastot eivät siis kerro peliittavahtien huonoudesta, vaan osasyy lukuisiin tappioihin lankeaa armotta kenttäpelaajien niskaan.

Seuraa Heitä

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Yhteispeli Sebokin ja Toivon kanssa on toiminut hyvin ja verkkokin on heilunut. Pystyykö nuorten MM-kisojen maalikuningas palauttamaan Hokin voittojen tielle?

Ville-Matti Koponen #7 |

Keskushyökkääjä

Peliittahyökkäyksen kokenein nallipyssy on onnistunut kolmessa viime pelissä kolmeen tehopisteeseen 2+1=3. Onko Koposesta juonittelemaan Peliitoille kauden toinen vierasvoitto?

» Lähetä palautetta toimitukselle