Kainuun punakone lähtee vajaalla miehityksellä Peliittojen kaatoon

MESTIS / Ennakko
Peliittojen paras pistenikkari Roope Elimäki.
Kuva © Timo Savela
Hokki saa lauantain kotikamppailuun vieraaksi Peliitat. Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa tällä kaudella, kerran Kajaanissa ja kerran Heinolassa. Molemmat ottelut ovat päättyneet linnapaitojen voittoon.

Kapealla rosterilla otteluun lähtevä kotijoukkue yrittää jatkaa voittojen tiellä

Hokki sai sairastuvalle uusia nimiä Savonlinnan reissulla, kun puolustajakolmikko Taneli Siikaluoma, Ville Saukko ja Sakari Turtiainen joutuivat jättämään ottelun kesken. Siikaluoma ja Saukko ottivat kaukalossa osumaa, kun taas Turtiainen jäi sivuun kuumeilun takia. Trion pelaaminen on huomisessa ottelussa epävarmaa. Mikäli he eivät pelaa, Hokilla ei ole käytössään kuin viisi puolustajaa.

Jo vierasotteluun lähtiessä kajaanilaisten miehistö oli vajaavainen, kun joukkue porskutti Savonlinnassa kolmella täydellä hyökkäysketjulla ja Antti Kurkinen täydensi rosteria ollen kymmenentenä hyökkääjänä. Tästä huolimatta, Hokki otti voiton pässipaidoista lukemin 3-6. Hokin tehomiehinä häärivät joukkueen kultakypärä Niklas Näppi (2+1), Joni Piipponen (2+0) ja Mikael Seppälä (1+2).

— Kun huomenna 10.30 tiedetään ketkä pystyy pelaamaan, niin sitten ruvetaan miettimään minkä tyyppistä peliä ruvetaan pelaamaan. Näillä palikoilla se tulee olemaan tätä repimistä ja raastamista. Kova pätkähän tämä on, näin kapealla pelata kaksi peliä peräkkäin ja siihen päälle tämän päivän matkarasitus. Tilanne on tämä ja sitä on turha surkutella, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi tulevaa koitosta SaPKo-ottelun jälkeen.

Jatkuuko Peliittojen Hokki-kirous?

Peliitat on hävinnyt molemmat ottelunsa tällä kaudella linnapaitoja vastaan, ja edellisestäkin ottelusta tuli tappio, kun RoKi oli kotikaukalossaan parempi 5-1. Vierasjoukkueen tuore nuorten MM-kultamitalisti Emil Larmi otti Rovaniemellä pelin viime sekunneilla pelirangaistuksen, joten torjuntavastuu siirtyy Antti Rautiolalle.

Heinolalaisten ainoasta osumasta RoKi-pelissä vastasi Aatu Viljanen, ja joukkueen kultakypärä Roope Elimäki merkautti toisen syötön kyseiseen maaliin. Peliitat kärsi tehottomuudesta RoKia vastaan, joka koitui joukkueen kohtaloksi. Jos joukkue haluaa Kajaanista pisteitä viedä mukanaan, tehottomuuden täytyy loppua. 

Hokki on vienyt tämän kauden molemmat kamppailut nimiinsä

Joukkueet ovat tosiaan kohdanneet toisensa kahdesti tällä kaudella ja molemmat ottelut on päättyneet kajaanilaisten hyväksi. Kajaanissa pelattu ottelu päättyi Hokin 4-1 ja Heinolassa loppusummerin päättäessä kamppailun, taululla komeili linnapaitojen 3-5 voittolukemat.

Seuraa Heitä

Joni Piipponen #12 | Kiekko-Espoo

Laitahyökkääjä

Oli Hokin voiton takaajia Talvisalon illassa, jatkuuko tehokkuus Peliittoja vastaan?

Antti Rautiola #35 |

Maalivahti

Tuore nuorten maailmanmestari, Emil Larmi, otti RoKi-pelin lopussa pelirangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä. Mielenkiintoista nähdä, kuinka Rautiola hoitaa hommansa savonlinnalaisten tolppien välissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle