VeikkausTV-ennakko: Jatkuvatko LeKin avoimien ovien päivät?

MESTIS / Ennakko
Kostautuuko lempääläisten hyökkäysinto?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
LeKi matkustaa vahvasti kotonaan esiintyneen Hokin vieraaksi. Sarjataulukossa lähekkäin majailevat joukkueet lähtevät otteluun melko erilaisista asetelmista: lempääläisillä tuskaa on tuottanut liialliset takaiskumaait, kajaanilaisilla puolestaan maalinteon tehokkuuden ajoittainen ailahtelu.

Mestiksen runkosarjaotteluita on läpi kauden mahdollisuus katsoa joka perjantai VeikkausTV:n ja Ylen tv-lähetyksien kautta. VeikkausTV välittää Hokin ja LeKin välisen kamppailun kello 18.30 alkaen. Itse lähetys alkaa kuitenkin jo hieman aikaisemmin.

Aiemmat kohtaamiset

Hokki ja LeKi kohtaavat kuluvalla kaudella ensimmäisen kerran. Viime kaudella joukkueet pelasivat neljä keskinäistä ottelua ja jakoivat voitot tasan. Joukkueet eivät maaleja säästelleet, sillä ottelua kohden verkko soi keskimäärin 7,5 kertaa.

Ottelun lähtökohdat

Hokin orastava nousu kohti parempia pistesijoja sai kolauksen otteluissa K-Vantaata ja Peliittoja vastaan. Vantaalla joukkue menetti otteen voitosta viimeisillä minuuteilla ja taipui lopulta jatkoajalla.

Viime viikon kahden peräkkäisen vierastappion jälkeen Hokki on edelleen vailla täyttä pistepottia vieraskentiltä. Joukkue on nojannut pitkälti vahvaan kotipelaamiseensa: Hokin neljästä edellisestä kotipelistä jokainen on päättynyt kajaanilaisten voittoon.

Joukkueen maalilla viime lauantaina Peliittoja vastaan torjunut Aleksi Autio oli vakuuttava heti jäälle päästyään. Sami Väliharjulla ja Tuukka Smuralla kauteen lähtenyt Hokki on kärsinyt maalivahtiongelmista nimivahvasta kaksikosta huolimatta.

Jatkaessaan maalilla Autio synnyttäisi tiukemman kilpailuasetelman maalivahtien keskuudessa, mikä saattaisi puskea etenkin lähtökohtaisena ykkösmaalivahtina lähtenyttä Smuraa jatkossa varmempiin otteisiin.

Hieman kajaanilaisten alapuolella, sijalla 12 majailevan LeKi vuoristoratamainen kausi ei ole ottanut laantuakseen. Kolmessa edellisessä ottelussa lempääläiset ovat päästäneet peräti 17 maalia, ja joukkueen edellinen voitto tuli peräti 8−6-lukemin.

Joukkue on pitkin kautta sorutnut raskaisiin virheisiin jotka ovat kostautuneet takaiskumaalien muodossa. Etenkin IPK:ta, Peliittoja, ja K-Vantaata vastaan tulleet pistemenetykset ovat heikentäneet lempääläisten asemaa edellä mainittuihin joukkueisiin nähden.

Vaikka maalipaikoista LeKillä ei ole ollut pulaa, ajoittaisista yhden ottelun suonenvedoista huolimatta joukkueen maalinteko vaatii edelleen hurjasti töitä. Joukkueen parhaimpana maalintekijänä on hyökkäysosaston tehohyökkääjänä kunnostautunut Santeri Vuoti kuudella osumalla.

Yhtä vaille kaikissa otteluissa aloittanut Christian Heljanko on taantumassa tavalliseksi maalivahdiksi huiman alkukauden jälkeen, mikä on horjuttanut hivenen lempääläisten itseluottamusta puolustussuunnassa.

Vastuun kantajat

Markus Korkiakosken ja Aki Kangasmäen lisäksi joukkueen vakiopelaajista vastuulle ovat päässeet Christoffer Seppelin, Pasi Kouvalainen ja Samu Pyykkönen. Lisäksi Radek Koblizek ja Tino Metsävainio ovat ajoittain päässeet ykkösketjun peliminuuteille.

Matti Kaarlela on ollut kuluneen kauden luottopelaaja ja ansainnut paikkansa kolmosketjun keskellä. Urallaan askeleen eteenpäin ottava Kaarlela on ollut varsin tasapainoinen muuten hieman kangerrelleessa kajaanilaishyökkäyksessä.

Miikka Kuuselan johtaman lempääläisjoukkueen hyökkäysosaston palettia on vaihtuvuuden seurauksena sekoitettu kauden mittaan välillä runsaallakin kädellä. Esimerkiksi kapteenin roolia kantavan Sami Laakson pelipaikka on vaihdellut ykkösketjusta nelosketjuun.

Varsin kapean hyökkäysosaamisen tuloksentekoyksikön johtajana on esiintynyt Tomi Peltonen. Tapparasta välillä piipahtanut Miika Heikkilä on LeKi-paidassa pelatessaan tuonut joukkueeseen kaivattua ratkaisuvoimaa.

Puolustajille LeKin valmennusjohto on jakanut suhteellisen tasaisesti vastuuta, mutta eniten alakerrasta ovat erottuneet Jere Rouhiainen ja Matias Haaranen. Lisäksi Tapparasta lainalla oleva Martin Bodák on ottelu ottelulta saanut enemmän peliaikaa osakseen.

Arvio

Hokki on kotonaan saanut puristettua itsestään vieraspelejä enemmän irti. Joukkueen pelaaminen kotikaukalossa on pysynyt vieraskaukaloa ehjempänä eikä suuria notkahduksia pelin sisällä ole tullut.

Vastaan asettuvan LeKin haaste on puolestaan saada puolustuspää tilkittyä kuntoon. Muuten hieman epäjohdonmukaisen maalinteon tehokkuuden kanssa paininut Hokki voi äityä isoillekin maaliluvuille.

Seuraa Heitä

Radek Kobližek #29 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Kärpissä lainalla oleva Koblizek on kahdeksassa pelaamassaan ottelussa vielä pisteittä. Aukeaisiko kärkiketjujen sijoitetun hyökkääjän pistetili?

Tomi Iso-Mustajärvi #53 | KOOVEE

Keskushyökkääjä

Suomi-sarjassakin tällä kaudella piipahtanut Iso-Mustajärvi on noussut alemmista ketjuista lempääläisten tehokkaimpien pelaajien joukkoon. Jatkuuko miehen vire myös perjantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle