Mestarisuosikin pudotuspelit vaakalaudalla - kaatuuko kotijäällä sarjan heikoin vierasjoukkue?

MESTIS / Ennakko
Linnapaitojen kultakypärä Risto Mattila onnistui joukkueiden edellisessä Kajaanin kohtaamisessa maalinteossa.
Kuva © Sami Kemppainen
Kajaanin jäähallilla on jo toisen kerran tälle viikolle luvassa Mestis-kiekkoa, kun Hokki ja LeKi ottavat yhteen perjantai-iltana.

Kajaani vastaan Lempäälä -ottelupari on kohdannut tällä kaudella kaksi kertaa aiemmin. Molemmat ovat päättyneet kolmen maalin erotuksella kotijoukkueiden hyväksi, eli toisin sanoen molemmat ovat voittaneet kerran.

Hokki pistejahtiin sarjan heikointa vieraspeliä vastaan

Linnapaidat tarvitsevat erittäin kipeästi pisteitä kavutakseen vielä pudotuspeleihin. Siihen olisi teoreettisesti hyvä mahdollisuus, sillä Vimpelinlaaksoon matkustaa LeKi. Vieraiden viisi viimeistä vieraspeliä on tuonut ainoastaan yhden voiton.

Myös vierailla on tiukka taistelu pudotuspelipaikasta. LeKi majailee tällä hetkellä sarjassa sijalla yhdeksän ja on Hokkia pykälän edellä kolmen pisteen turvin.

Hokin kotipelaaminen on ollut viimeisessä viidessä pelissä kohtuullisen hyvää, sillä niistä kolme on päättynyt kajaanilaisjuhliin. Linnapaitojen kannattajat eivät ole saapuneet jäähallille yhtä innokkaasti kuin viime kausilla, mikä johtuu joukkueen heikosta menestyksestä.

Viimeisimmässä ottelussa kotijoukkue koki karvaan tappion sarjakärki SaPKolle, joka iski viimeisessä erässä ottelun kaikki maalit ja vei voiton lukemin 3-0. Tutut savonlinnalaisten pistelingot kunnostautuivat ottelun viimeisillä minuuteilla ja Hokille jäi pelkkä luu kouraan. 

LeKi onnistui päättämään kamppailunsa sarjakakkosta TUTOa vastaan hienoon voittoon. 2−0-voiton takuumiehenä oli ehdottomasti lempääläläisten maalilla torjunut Christian Heljanko, joka nappasi yhteensä peräti 44 kiekkoa. 

Hokin kokoonpanosta on sivussa Reko Tornberg ja Tuomas Vartiainen. Kajaanilaisten maalilla aloittaa hyvän pelin pässipaitoja vastaan pelannut Sami Väliharju.

− Reilu kuukausi sitten saatiin kylmää kyytiä Lempäälässä. Puolustuspaketti viisikoiden osalta pitää saada selkeästi parempaan kuosiin huomenna, koska LeKi teki edellisessä kohtaamisessa maaleja niin suorista hyökkäyksistä, riistoista kuin päätypelistäkin, kajaanilaisten Jari Laukkanen kommentoi edellistä joukkueiden kohtaamista.

− Pelin loppua kohden joukkueen moraali puolustamiseen myös löystyi, mikä on anteeksiantamatonta toimintaa pelillisten arvojen osalta.

Mitä tilastot kertovat?

Tilastojen syövereistä löytyy harmillista tietoa molempien joukkueiden osalta. Kumpikaan niistä ei ole tällä menolla jatkamassa otteluitaan kevään tosipeleihin, vaan kausi näyttää päättyvän ennen aikojaan. 

Hokille tämä on historiallisen heikko kausi, sillä se on onnistunut niittämään menestystä useina edellisinä vuosina Mestiksessä. Viime kaudella linnapaitojen ottelut päättyivät hopeajuhliin, kun Liigaan noussut Jukurit juhli Mestis-mestaruutta aivan ansaitusti.

Seuraa Heitä

Christoffer Seppelin #21 | Hokki

Vasen laitahyökkääjä

Pienikokoinen taskuraketti on pelannut hyvin koko kauden ajan, mutta pisteitä ei ole tullut toivotunlaisesti. Saako Seppelin pistetiliään kartutettua LeKiä vastaan?

Sami Kaislehto # |

Hyökkääjä

HPK-kasvatti on tehnyt kahdessa edellisessä kotipelissä maalin ja oli ketjunsa kanssa todella pirteä TUTOa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle