Kajaanissa keskikastin kädenvääntö

MESTIS / Ennakko
Nähdäänkö lauantaina näin lennokasta kiekkoilua?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Kajaanissa kotijoukkue Hokki saa lauantaina vieraita Pirkanmaalta, kun sarjanelonen LeKi tulee testaamaan isäntien vireen. Hokki pelasi edellisen kerran keskiviikkona, joten joukkueella on parin päivän lepoetu toisin kuin Kisalla, joka kävi kyykyttämässä Jokipoikia perjantaina lukemin 3-1.

Kummankin joukkueen kausi on lähtenyt kohtuullisen hyvin käyntiin. Hokki on sijalla kuusi ja LeKi sijalla neljä sarjataulukossa. Kumpikin joukkue on onnistunut maalinteossa hyvin, sillä tehtyjen maalien sarake näyttää kummallakin sarjan kärkipään lukemia.

Iso ero tulee oman pään pitävyyden kohdalla. Hokki on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja sarjassa ja se on aivan liikaa. Kisa taas on kolmanneksi paras tällä saralla.

Lempääläläisyleisö pääsi alkukaudesta nauttimaan monien Liiga-miesten huippulaadusta. Nyt niin Niclas Lucenius, Jussi Makkonen, kuin Jussi Halmekin ovat pakanneet laukkunsa ja suunnanneet takaisin Liigaan. Tilanne on kuitenkin siitä virkistävä, että omista reserveistä löytyy miehiä paikkaamaan tilannetta ja Liiga-lainoja on myös saatu tilalle.

Perjantainen Jokipojat-voitto osoitti myös omalta osaltaan, ettei pelin taso ole romahtamassa, vaikka nimimiehiä on lähtenytkin. Ratkaisuvoimaa löytyi kolmikon ulkopuoleltakin.

Hokin kotivire on ollut vakuuttava, sillä joukkue ei ole hävinnyt vasta kuin yhden pelin kotonaan. Joukkueen kantaviin voimiin kuuluu tutusti maalivahti Teemu Seppänen, jolla on ollut omat vaikeutensa alkukaudesta ja torjuntaprosenttikaan ei ole kuin 89,30.

Teemu Virtala johtaa Mestiksen pistepörssiä, ja ranskalaisavut Teddy Da Costa sekä Anthony Guttig ovat todellakin olleet vahvistuksia. Pisteitä on kasaantunut mukavan laajalle rintamalle, mutta kuten sarjataulukko kertoo, oma pää on soinut aivan liian tiuhaan. Jos kajaanilaiset antavat LeKin mellastaa liian vapaasti maalilla, voi taululle tulla todella rumat lukemat.

Seuraa Heitä

Teemu Seppänen #1 |

Maalivahti

Monivuotinen luottovahti ei ole todellakaan ollut parhaimmillaan. Nyt olisi ryhdistäytymisen ja näytön paikka.

Markus Korkiakoski #16 |

Laitahyökkääjä

Nuori mies on esiintynyt paikoittain todella vakuuttavasti. On muun muassa ehtinyt iskeä jo yhden hattutempun tällä kaudella. Tuleeko lauantaina lisää?

» Lähetä palautetta toimitukselle