Hokki ja LeKi aloittavat kolmen ottelun putkensa

MESTIS / Ennakko
Jatkaako Hokki kovaa virettään Kisan kustannuksella?
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Hokki ja LeKi muodostavat yhden Mestiksen revanssiviikonlopun ottelupareista. Parin ensimmäinen ottelu nähdään perjantaina Kajaanissa ja kumpikin joukkue lähtee peliin herkullisista asetelmista.

Hokilla ja LeKillä on edessään hullunkurinen tilanne, sillä joukkueet kohtaavat kolme kertaa perätysten 13 päivän aikana. Hokki isännöi kahta peliä ja LeKi yhtä.

Perjantai-illan koitokseen lähdetään mielenkiintoisista asetelmista. Isäntäjoukkue Hokki on komeassa kuuden ottelun voittoputkessa. Joukkueen muutos on ollut huikea, sillä alkukausi oli todella vaikea kajaanilaisille, eikä pisteitä tuntunut kertyvän millään. Pelaajia tuli ja meni suuria määriä ja valmennusjohdonkin asema oli vaakalaudalla.

Hokin viime pelit ovat olleet tiukkanumeroisia, mutta joukkue on kääntänyt ne tehokkaasti hyödykseen. Ainoastaan Kiekko-Vantaan joukkue onnistui peittomaan kajaanilaiset yli kolmella maalilla. Joukkue on onnistunut vähentämään myös jäähymääriään ja alivoima on toiminut hyvin. Ylivoimassa on sen sijaan ollut parantamisen varaa.

Yksi Hokin voittojen takuumiehistä on ollut maalivahti Samu Perhonen. Mies palasi kuitenkin lainaltaan KalPaan yhdessä hyökkääjä Saku Kinnusen kansssa. Täten, kun Hokin maalivahti Antti Lehtonen on edelleen loukkaantunut, oli joukkue uuden maalivahdin hankinnan edessä. Tällä kertaa lainahaaviin tarttui Kärppien A-junioreista Samuel Jukuri.

Jukuri on pelannut A-nuorten SM-liigassa yhdeksän peliä torjuntaprosentilla 89,7. Miehellä onkin haaste edessään, koska Perhonen kuului Hokin ehdottomaan parhaimmistoon ja Jukuriltakin odotetaan varmasti laadukasta pelaamista. Toinen Kärpät-laina Hokissa on joukkueessa viikon jatkava hyökkääjä Simon Suoranta.

Kisalla ei ole varaa tehottomuuteen

LeKi saa olla tarkkana Hokin kanssa. Kajaanilaisilla on hyvä vire päällä ja kotiyleisön edessä on varmasti näytönhaluja ja hurmos kohdillaan. Kisa ei saisi sortua tämän kauden perisyntiinsä, eli tehottomuuteen. Puolustuspeli on toiminut läpi kauden hyvin ja päävastuun maalilla kantanut Dominik Hrachovina on ollut hyvä.

Ilman omia maaleja on kuitenkin mahdotonta voittaa. Kisa on tehnyt keskimäärin vain hieman yli kaksi maalia per ottelu ja se on aivan liian vähän nykyjääkiekossa. Miehistövaihtuvuus on ollut kisalaiseen tapaan taas kauden aikana suurta, mutta päävalmentaja Juha Juujärvi on onnistunut pitämään joukot kasassa melko hyvin.

Kisan tämänhetkinen vire on kuitenkin kohtuullinen. Alla on kahden ottelun voittoputki ja huippumaukas vierasvoitto KooKoosta. Myös taannoinen voitto yhdestä pääkilpailijasta Peliitoista oli varmasti maistuva. LeKi kuuluu Mestiksessä alempaan keskikastiin ja vaikka kautta vasta vähän vajaa kolmannes alla onkin, ovat kaikki pisteet tärkeitä asetelmia haettaessa.

LeKin kokoonpano tulee elämään totuttuun tapaan aina ottelupäivään saakka. Ilveksen hyökkääjä Jussi Pesonen jatkaa joukkueen riveissä edelleen ja Tapparan maalivahti Hrachovina myös todennäköisesti samaten. Puolustajat Jimi Santala ja Vilho Virmavirta sekä hyökkääjä Markus Jokinen jatkavat sairastuvalla.

Seuraa Heitä

Miska Humaloja #31 | Herning

Keskushyökkääjä

Vaikean alkukauden jälkeen esitykset kaukalossa olleet pirteitä ja Humalojalta löytyykin koko joukkueen paras +/--tilasto. Joko myös pisteitä alkaisi tulla?

Miro Hovinen #22 |

Puolustaja

Isokokoinen Liigastakin kokemusta omistava puolustaja on oiva lisä LeKi-puolustukseen. Taitaa kummankin pään pelaamisen ja uhkuu taas varmasti pelihaluja vaikeiden loukkaantumisten jälkeen. Nyt on vuorossa kauden viides peli.

» Lähetä palautetta toimitukselle