Pudotuspelipukareiden toinen kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Pystyykö Hokki jatkamaan alulle päässyttä voittoputkeaan?
Kuva © Antti Varonen
Nousukiidossa oleva Kajaanin Hokki kohtaa keskiviikkona jokakeväisistä pudotuspeleistä tutun KooKoon. Joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat usein olleet tiukkoja, mutta kauden ensimmäisessä kamppailussa kouvolalaiset pääsivät hieman niskan päälle.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella ainoastaan kerran. Tällöin KooKoo oli Kouvolan illassa parempi luvuin 6−2, eikä Hokki saanut kentällä hetkiä hengähtää.

Kajaanilaiset ovat kärsineet melkoisesta turbulenssista jo alkukaudesta lähtien. Syksyn kolmestatoista ottelustaan Hokki on voittanut ainoastaan viisi − kolme vieraissa ja kaksi kotona. Etenkin kotitappioiden määrä (neljä peliä kuudesta) on hämmästyttävä.

Edellisviikolla Nälkämaan laulu kaikui kentällä jo duurisävytteisempänä. Keskiviikkoisen 0−8-kotitappion jälkeen Hokki voitti vieraissa Kiekko-Vantaan maalein 6−1. Lauantaina Heinolassa kajaanilaiset nappasivat tärkeät kaksi pistettä jatkoajan päätyttyä lukemin 3−4.

Illan vierasjoukkue KooKoo on onnistunut nappaamaan pisteitä, mutta viime viikkojen otteet ovat olleet haparoivia. Ensimmäisissä erissä maaleja päästäneet mustaoranssit ovat joutuneet napsauttamaan tiukan kirivaihteen silmään toisissa- ja kolmansissa erissä. 

Vaikka kouvolalaisten hattara jäi viime viikon otteluissa sormiin kiinni, otti KooKoo kahdesta ottelustaan yhteensä viisi pistettä.

Pelaajarulettia ja valinnanvaraa

Ehkäpä suurin syy Hokin vuoristoradalle on lainapelaajien suuri määrä. Peräti kymmentä lainapelaajaa käyttänyt joukkue ei ole saanut vakiinnutettua ketjukoostumuksiaan, joten pelaajien keskinäisten kemioiden etsimisessä voi mennä vielä tovi.

KooKoo on puolestaan peluuttanut miehistöään tasaisesti. Keskiviikkona riveistä pois ovat Kokkolan Hermekseen lainattu Tuukka Laakso ja flunssaan paranteleva Jan-Mikael Juutilainen. Kouvolalaiset huokaisivat keskiviikkona helpotuksesta, sillä viime keskiviikkoaamun kolhusta huolimatta hyökkääjä Aki Kangasmäki pystyy edellisviikon tapaan pelaamaan.

Ottelun on aina ratkettava johonkin, ja tulevan keskiviikon kamppailussa tärkein kohta lienee keskittyminen. Molemmat joukkueet ovat suunnanneet katsettaan ajoittain kiekosta hallin kattorakenteisiin, ja päästäneet maaleja. Kajaanin illassa ratkaisevaa on se, kumpi pystyy pelaamaan koko 60 minuuttia kurinalaisemmin.

Materiaalin laajuus kääntyy myös vahvasti vierasjoukkueen puolelle, joten Hokin on paiskittava töitä oikein olan takaa, mikäli se tahtoo kartuttaa pistepottiaan. Kajaanilaisten herääminen lupailee kuitenkin kiihkeää kamppailua, jossa maaleja ei tulla liikaa näkemään. 

Seuraa Heitä

Balázs Sebők #86 |

Keskushyökkääjä

Oulusta Hokkiin siirtynyt Sebok on tehnyt kuudessa ottelussa viisi tehopistettä. Lupaava nuorukainen odottaa vain ketsuppipullon puhkeamista ja hyvää maalipaikkaa.

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Toista kauttaan KooKoossa pelaava Karevaara on jokaisessa vaihdossa vaarallinen. Syötöt ovat napsuneet tällä kaudella jo kuudesti lapaan, sillä hyökkääjän tehotilasto näyttää lukemaa 6+6=12.

» Lähetä palautetta toimitukselle