Kajaanissa tulikuumien kolmas kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Onko keskiviikko (Riku) Toivoa täynnä?
Kuva © Timo Savela
Marraskuinen keskiviikkopeli ei saa kovinkaan monessa riemunkiljahduksia aikaan, mutta tuleva ottelu lienee poikkeus sääntöön. Kymmenen ottelun voittoputkessa viilettävä Hokki kohtaa kotonaan viime viikon kolmesta ottelustaan kahdeksan pistettä napanneen KooKoon.

Kouvolalaiset voittivat taukoa edeltävällä viikolla kärkipään joukkueista niin TUTOn kuin Jukuritkin. Lauantaisessa ottelussa myös Peliitat sai kylmää kyytiä, kun KooKoo iski sen verkkoon peräti kuusi maalia.

Kurinalaisemmin pelaava KooKoo on keskiviikkonakin varteenotettava vastus. Puolustajakonkari Jarno Lippojoki on ollut viime viikot täynnä tarmoa, sillä SaiPa-kasvatti on jo rikkonut aikuisuran tehopiste-ennätyksensä. Onnistujia mustaoranssissa nipussa on toki enemmänkin, sillä kapteeni Olli Julkunen, sairastuvalta palannut Jan-Mikael Juutilainen ja täksi kaudeksi KooKoohon siirtynyt Aki Kangasmäki tekivät kuluneella viikolla neljä tehopistettä mieheen.

Hokin voittojen taival on vain jatkunut lainapelaajien kasvavasta määrästä huolimatta. Joukkueen edellinen tappio on lähes kuukauden takaa, joten aikaisemmin houkuttavalta tuntuva paniikkinappulan painaminen on menneen talven lumia.

Nälkämaan kasvatit vahvistuivat entisestään, kun Kärppien Jesse Puljujärvi ja Saku Mäenalanen lainattiin vuoden loppuun saakka Kajaaniin. Lainojen myötä Hokilla on käytettävissään juniorisarjoista tuttu tutkapari Puljujärvi-Antti Kalapudas, joka on onnistunut jo tekemään kentällä tuhojaan. Myös kärppävahti Samuel Jukuri sekä Mikko Niemelä pukevat tulevalla viikolla hokkipaidan päälleen.

Jalat, jalat

Joukkueen edellisestä kohtaamisesta on reilu kuukausi aikaa. Tällöin KooKoo kärsi kitkerän 0−3-tappion, mutta vanhoista kaunoista on nyt päästy yli. Jäähyjä ottelussa ei saa ottaa, mikäli mielessä on kolme pistettä.

Nuorekas Hokki lienee keskiviikkonakin nopea joukkue. Kärppälainojen kemiat näkyvät erityisesti syöttökuvioissa, joten ottelun tärkeimmäksi pointiksi noussee kiekkokontrolli. Kumpikin joukkue lähtee nopeasti vastahyökkäykseen, joten harhasyöttöihin ei ole liiemmin varaa.

Vierasjoukkue KooKoon on unohdettava kanadalaisvahti Frederik Cloutierin perjantaina päästämät muutamat helpohkot maalit. Kajaanissa kyse on reagoinnista ja hereillä olemisesta, joten joukkueiden on painettava itsetietoisesti eteenpäin.

Viihdyttävä lätkää on siis luvassa.

Seuraa Heitä

Antti Kalapudas #51 | SaiPa

Keskushyökkääjä

18-vuotiaalla sentterillä on vyöllään 20 ottelua ja 20 pistettä. Kalapudas on saalistanut Jesse Puljujärven kanssa kahdessa ottelussa yhteensä kuusi pistettä, joten nuoria hyökkääjiä on syytä varoa.

Olli Julkunen #14 |

Laitahyökkääjä

Kokenut Julkunen on loistava vastapari Hokin nuorelle voimalle. Hieman torkuksissa ollut hyökkääjä osoitti perjantaina Jukureita vastaan olevansa yhä iskussa, sillä hän osui peräti kahdesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle