KeuPa matkaa Kajaaniin uuden valmentajan johdolla

MESTIS / Ennakko
KeuPan Teemu Hutulta löytyy kokemusta myös Hokin paidasta.
Mestiksen pudotuspelien kotiedusta kamppaileva Hokki ja pudotuspelipaikasta pelaava KeuPa iskevät keskiviikkona yhteen Kajaanin jäähallissa. Molemmat joukkueet kärsivät ottelun alla pahoista loukkaantumisista.

Hokki nappasi edellisessä ottelussaan tärkeän 3-1-kotivoiton TUTOsta. Kajaanilaisten esitys oli lukuisista loukkaantumisista huolimatta ehjä ja ilme taisteleva. Kotonaan Hokki on ollut muutenkin vahva, sillä edellisen kerran kajaanilaiset ovat jääneet pisteittä kotikaukalossaan joulukuun alussa.

Jo hetkeksi hellittänyt loukkaantumissuma on jälleen aiheuttanut Hokille vaikeuksia. Keskiviikkona sivussa ovat Tomas Mikus, Ville Hyvärinen, Miikka Pitkänen, Samu Pyykkönen, Janne Niva ja Riku Toivo sekä loppukauden huilaavat Jarkko Heikkinen ja Risto Mattila.

Kajaanilaisten sairastuvalta kuuluu myös positiivisia uutisia, sillä hyökkääjät Antti Kalapudas ja Miska Humaloja palaavat kokoonpanoon. Lisäksi maalivahti Timo Niemi on pelikunnossa, mutta Antti Lehtosen loistovire pitää miehen luukkuvahtina keskiviikon ottelussa.

Hokki paikkasi hyökkääjäpulaansa lainaamalla yhteistyöseura Kärpistä Jesse Puljujärven ja Saku Mäenalasen tämän viikon kahteen otteluun. Puljujärvi kiekkoili Hokissa jo viime viikolla kolmessa ottelussa saldona tehot 1+1.

KeuPa katkaisemaan tappioputkea Rautakorven johdolla

KeuPa on ajautunut viiden ottelun tappioputkeen, joiden aikainen maaliero on myös surullinen 7-34. Pudotuspelitaistelun kannalta kriittisille hetkille sattunut tappioputki oli KeuPan seurajohdolle liikaa, joten se vapautti päävalmentaja Jussi Tupamäen tehtävistään.

Tupamäen tilalle KeuPa palkkasi seuraa jo Suomi-sarjassa valmentaneen ja kahdesti sarjan mestaruutta juhlineen Kari Rautakorven. Mestis-valmentajana keskiviikon ottelu on kuitenkin kokeneelle valmentajalle ensimmäinen.

– Kolme teemaa pitää pystyä toteuttamaan; keskialueen puolustaminen, viisikkopuolustaminen sekä oman pään painepeli. Omalla puolustusalueella ei saa antaa vastustajalle yhtään tilaa tai aikaa, pohtii tuore KeuPa-käskijä Suur-Keuruu-lehden verkkosivuilla.

Myös KeuPa kärsii lukuisista loukkaantumisista, joita seura on paikannut lainapelaajilla. Viimeisimpänä joukkueen riveihin liittyivät Lukon A-junioreista maalivahti Antti Karjalainen, puolustajat Roni Sevänen ja Aleksi Saarinen sekä hyökkääjä Rasmus Smedberg.

Keuruulaisten maalivahtipeli on ollut tappioputken aikana suuri ongelma, tosin pelkästään maalivahtienkaan piikkiin ei hurjaa määrää päästettyjä maaleja voi laittaa. Viimeisimpänä KeuPa-maalilla kävi kokeilemassa KalPa-veskari Samu Perhonen.

Kajaani vielä ylittämätön este KeuPalle

Kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat menneet Hokille voitoin 3-2. Kotietu on ollut joukkueiden välisissä otteluissa valttia, sillä kotivoittoon keskinäiset välienselvittelyt ovat päättyneet neljä kertaa. KeuPa ei ole onnistunut hakemaan Kajaanista vielä yhtäkään vieraspistettä ja molempien joukkueiden kipeästi tarvitsemista sarjapisteistä tullaankin näkemään varmasti kova taistelu.

Käyttäjän jeskelinen kuva

Arvio ottelusta: Jesse Eskelinen

Rautakorven hyppääminen ruoriin piristää KeuPaa, joten keuruulaisten edellisten otteluiden tapaisia murskalukemia tuskin nähdään. Suunnanmuutos ei kuitenkaan hetkessä onnistu, eikä Hokin kova kotivire ainakaan helpota vieraiden urakkaa. Pisteet jäänevät Kajaaniin lopulta suhteellisen selkein lukemin.

Seuraa Heitä

Antti Kalapudas #51 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Nuori keskushyökkääjä palaa kokoonpanoon sairastuvalta. Joulutauon jälkeen nuorukainen ei aivan päässyt alkukauden kaltaiseen vireeseen, mutta siipirikossa joukkueessa roolia on jälleen tarjolla.

Emppu Pulliainen #19 |

Laitahyökkääjä

Kova puurtaja, jolta onnistuu myös maalinteko. Tuottaako jokailtainen puurtaminen palkinnon Kajaanissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle