KeuPa lähtee haastamaan voittamatonta Hokkia

MESTIS / Ennakko
Antti Lehtosen torjuntamäärät ovat jääneet viime otteluissa vähäisiksi.
Kuva © Timo Savela
Vielä ilman tappiota porskuttava Hokki saa keskiviikkona vieraakseen KeuPan, joka palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan lauantaina. Keuruulaisilla on kuitenkin edessään kova urakka, mikäli se mielii pysyä voittojen tiellä.

Hokki on aloittanut Mestis-kautensa vakuuttavasti, sillä kajaanilaisjoukkue on voittanut kaikki neljä otteluaan. Yksikään voitto ei kuitenkaan ole tullut helpolla, vaan kaikki ottelut ovat päättyneet kovan taistelun päätteeksi joukkueen eduksi yhden maalin erolla.

Kesällä vahvistuneen KeuPan kausi ei sen sijaan ole lähtenyt aivan yhtä lennokkaasti käyntiin. Viidestä ottelustaan joukkue on voittanut vain kaksi. Ensin keuruulaiset kaatoivat sarjanousija Hermeksen peräti 7-0. Viime lauantain komea kotivoitto hallitsevasta mestarista Jukureista oli lisäsi joukkueen itseluottamusta. Ville Niemisen suojatit lähtevätkin pitkälle vierasreissulleen pisteet mielessään.

Molempien puolustus on pitänyt

Hokin puolustuspeli on ollut erityisesti kahdessa edellisessä ottelussa todella laadukasta ja uhrautuvaista. Joukkue on peittänyt laukauksia kiitettävästi ja jättänyt Antti Lehtosen torjuntamäärät todella vähäisiksi.

Erityisesti Hokin alivoimapeli on häikäissyt. Kajaanilaiset eivät ole päästäneet neljässä ottelussa vielä yhtäkään maalia alivoimalla pelatessaan.

Hokki on päästänyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja, yhteensä kymmenen kappaletta. KeuPan verkko on soinut kertaalleen kajaanilaisia enemmän.

Keuruulaisten maalivahtipeli on ollut sangen laadukasta, sekä kajaanilaislähtöinen Antti Karjalainen että Petri Pitkänen ovat torjuneet kiekkoja kovalla prosentilla.

— KeuPa on nimellisesti ainakin vahvistunut viime kaudesta. Tietenkin täytyy olla vakuuttunut edellisestä ottelusta, kolmen pisteen ottaminen Jukureista on miltä tahansa joukkueelta tässä sarjassa hyvä suoritus. KeuPa on ihan alusa asti pelannut voittavaa jääkiekkoa, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tulevaa vastustajaa seuran verkkosivuilla.

Kestääkö Hokin putki?

KeuPa sai ottelun alla iloisia uutisia, sillä lainalla SaiPasta seurassa kiekkoillut hyökkääjä Joni Suutari jatkaa Keuruulla vielä neljän ottelun ajan. Paul Manushin ei puolestaan onnistunut lunastamaan sopimusta koeaikansa aikana.

Hokin loukkaantumishuolet ovat helpottaneet, sillä maalivahti Tuukka Smura palaa sairastuvalta joukkueen kokoonpanoon. Sen sijaan Joni Piipponen ja Heikki Klemetti ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa. Lisäksi Aku Kestilä kutsuttiin takaisin Ouluun Kärppien vahvuuteen.

KeuPan tehomiehinä alkukauden otteluissa ovat olleet ykkösketjun Riku Pitkänen ja Tom Mäkitalo sekä puolustaja Juha Tarkkanen. Kajaanilaisyleisön erityisseurannassa on varmasti myös viime kaudella linnapaitaa kantanut Janne Pälve. Myös kajaanilaisten edelliskauden kapteeni Ville Hyvärinen on KeuPan sopimuspelaaja, mutta on ollut alkukauden yhteistyöseura Lukon mukana.

Hokin hyökkäyksen terävintä kärkeä on edustanut Miska Humalojan, Niklas Näpin ja sarjan pistepörssiä johtavan Markus Piispasen muodostama ketju. Lisäksi myös Michal Kristof ja Radim Valchar kunnostautuivat viime viikon otteluissa. Puolustajista erityisesti Risto Mattilalta on lupa odottaa tehoja myös keskiviikkona. Kajaanilaisten ylivoimatehokkuudessa on parantamisen varaa, sillä joukkue on iskenyt vain kaksi ylivoimaosumaa.

Seuraa Heitä

Markus Piispanen #18 |

Laitahyökkääjä

Mestiksen pistepörssin kärkinimi on ollut tärkeä osa Hokin hyökkäystä. Tehoja on odotettavissa myös keskiviikkona.

Janne Pälve #4 |

Puolustaja

Viime kaudella runkosarjassa 29 tehopistettä takoneen puolustajan pistetili on vielä avaamatta tämän kauden osalta. Syntyykö kauden avauspiste entisessä kotihallissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle