Hyvävireiset Hokki ja KeuPa ottavat yhteen Kajaanissa - "Lähdetään oman pelin kautta etenemään"

MESTIS / Ennakko
Niklas Näppi iski joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa hurjat tehot 3+1.
Kuva © Antti Varonen
Hokki saa lauantaina vastustajakseen hyvässä vireessä olevan joukkueen Keuruun suunnalta, kun KeuPa matkaakin niukka tappio allaan Kainuuseen.

Linnapaitojen viimeiset kaksi peliä ovat olleet äärimmäisen tiukkoja, ja pisteetkin ovat jääneet kajaanilaisten taskuun. Keskiviikkona Hokki voitti RoKin Lappi Arenalla niukasti vain maalin erolla, 3-2. Nämä voitot ovat olleet ansaittuja, sillä joukkueen peli on ollut paranemaan päin alkukaudesta tähän hetkeen. 

Yksi Hokin ehdottomista valonpilkuista on ollut nurmijärveläislähtöinen hyökkääjä Joni Piipponen, joka on iskenyt kolmeen viimeisimpään otteluun neljä täysosumaa. Kajaanilaiset ovat kaivanneetkin Piipposen kaltaista otteluiden ratkaisijaa, joten mieheltä odotetaan tulevan kevään peleissä onnistumisia niin kuin tähänkin asti on nähty.

Kun Mikael Seppälä siirtyi kasvattajaseuransa KalPan riveihin reilu viikko sitten, on jokainen puolustaja pystynyt ottamaan askelia eteenpäin pelaamisen jokaisella osa-alueella. Ainoa hieman kokeneempi alakerran luutija linnapaitojen puolustuksessa on joukkueen kultakypärää kantava Risto Mattila, joka on ottanut "isän" roolia nuorempien puolustajien keskuudessa.

Kotijoukkueen pelaaminen on tehnyt melkoisen harppauksen kokonaisvaltaisesti kauden edetessä. Kulmaväännöt ja kaksinkamppailut ovat alkaneet kääntyä kajaanilaisten puolelle, josta on seurannut näiden hyvien asioiden lisäksi otteluiden voittoja. Tämä on varmasti ruokkinut myös pelaajien itseluottamusta, jota jokainen tulee tarvitsemaan kevään ratkaisevissa otannoissa.

Joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa Hokin paras pelaaja oli ehdottomasti tehot 3+1 nakuttanut Niklas Näppi. Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kertoo seuran verkkosivuilla, kuinka joukkue valmistautuu KeuPan vahvuuksiin ja heikkouksiin.

− Kerran olemme heidät kohdanneet tällä kaudella, ja siitäkin on pitkä aika. Kun he pelaavat tänään, niin me pystymme siitä katsomaan huomista varten heidän erikoistilanteita ja muita tarvittavia juttuja.

− Fokus on silti täysin siinä, että lähdetään oman pelin kautta etenemään.

− Kun me pelaamme hyvin ja järkevästi, kuten Rovaniemellä ensimmäisessä ja kolmannessa erässä tehtiin, niin me pystymme luomaan niitä maalipaikkoja, Laukkanen analysoi RoKi-pelin positiivisia puolia.

Keuruulaisten viimeisin ottelu Keuruulla päättyi erittäin niukkaan tappioon, sillä pässipaitainen kotijoukkue teki viimeisessä erässä huiman kirin ja nappasi lopulta voiton 4−3-loppulukemin. Joukkueen vire on ollut SaPKo-tappiosta huolimatta hyvällä tasolla.

Keskiviikkona Iisalmesta napattu 5−2-vierasvoitto ja viime lauantaina kotona saalistettu 6−2-voitto Kiekko-Vantaasta ovat olleet joukkueelle mieluisia. Hyvä vire on näyttäytynyt myös sarjataulukossa, sillä keuruulaiset löytyvät hienosti sijalta viisi, eikä kolmatta sijaa pitävä Jokipojat ole kuin pisteen päässä.

KeuPan valopilkku tähän mennessä on ollut Kajaanista Keuruulle siirtynyt Aki Kangasmäki, joka on iskenyt viimeiseen kolmeen kamppailuun viisi täysosumaa ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Kangasmäen otteita kannattaa siis seurata Kajaanissa, kun mies pääsee näyttäytymään KeuPan paidassa entisen kotiyleisönsä eteen.

Kuten aiemmin jo sanottua, joukkueet ovat ottaneet tällä kaudella yhden kerran yhteen, silloinkin Kajaanissa. Hokki voitti tuon ottelun suhteellisen selkeästi lukemin 5-2. Tästä kamppailusta tulee varmasti todella tiukka otanta, sillä molemmilla joukkueilla on toisen vahvuuksia ja heikkouksia.

Seuraa Heitä

Tino Kauppinen #5 | Pyry

Puolustaja

Kauppinen nostettiin Hokin ykköskenttään Seppälän lähdön jälkeen Mattilan pariksi. Tappara-kasvatin pelaaminen on parantunut peli peliltä, ja itseluottamuskin on kasvanut siinä samalla.

Roope Urpolahti #33 |

Maalivahti

Urpolahti otti 30 koppia SaPKo-ottelussa ja pelasi ihan hyvän ottelun, vaikka tappio pelistä tulikin.

» Lähetä palautetta toimitukselle