Epätasaiset suorittajat päättävät syyskauden Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Timo Niemi on torjunut Hokki-paidassa vakuuttavasti.
Kuva © Timo Savela
Mestiksen syyskausi päättyy Hokin ja KeuPan osalta keskiviikkona Kajaanissa. Kumpikin viime aikoina vaihtelevasti esiintynyt joukkue mielii joulun viettoon voitokkaissa merkeissä.

Hokin otteet ovat maajoukkuetauon jälkeen vaihdelleet jopa ottelujen sisällä vuoristoratamaisesti.

Välillä kajaanilaismiehistö esittää erittäin pirteää ja juonikasta pelaamista, kun seuraavassa erässä syötöt pomppivat ja omista ei päästä pois sitten millään.

Viikonloppuna Hokki haki Kiekko-Vantaan kotiluolasta voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Lauantain ottelu tuotti hyvästä taistelusta huolimatta tappion KooKoolle.

KeuPa on piristänyt otteitaan vaikean alkukauden jälkeen. Neljän ottelun voittoputken jatkoksi joukkue on kuitenkin hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, viimeisimpänä kotona TUTOlle kärsitty 4-11-rökäletappio.

Keuruulaisten otteissa onkin ollut jälleen havaittavissa sarjanousijalle omaista kurittomuutta. Myös keuruulaisten otteet ovat ailahdelleet suuresti.

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat menneet Hokin hyväksi voitoin 2-1, joten keuruulaisilla olisi tilaisuus tasoittaa puntit maukkaalla vierasvoitolla.

Kärppänuoret lähtivät, mistä ratkaisijat?

Hokki koki tuntuvia menetyksiä, kun Kärpistä lainalla olleet Jesse Puljujärvi ja Antti Kalapudas suuntasivat maanantaina Vierumäelle nuorten maajoukkueleirille. Lisäksi Saku Mäenalanen on palannut Ouluun.

Lähtijöiden vastapainoksi koko alkukauden sivussa ollut Markus Korkiakoski haki viikonloppuna pelituntumaa Iisalmesta, joten mies pelannee keskiviikkona kauden ensimmäisen Mestis-ottelunsa.

Kajaanilaisten hyökkäyspään tehot nojaavat oululaiskolmikon lähdön jälkeen vahvasti Mestiksen maalipörssiä johtavan Tomas Mikusin tehoihin. Myös perjantaina pistetilinsä avanneen Jari Viuhkolan roolin voi odottaa kasvavan entisestään.

Kenties ratkaisutehojakin suurempi kysymysmerkki on kajaanilaisten ohut puolustuskalusto. Viikonloppuna puolustajapulaa paikkaamassa ollut SaiPan William Mäkinen poistui vahvuudesta ja kajaanilaisilla on käytössään vain viisi tervettä puolustajaa.

Puolustuspää kuntoon ja vieraspisteet kotiin

KeuPan hyökkäyskalusto on onnistunut takomaan maaleja kiivettävään tahtiin, mutta pahat kiekonmenetykset ovat johtaneet vastustajan maalipaikkoihin.

Hyökkäysten rakentelu on nojannut vahvasti puolustajien jalalla pelaamiseen. Syöttämällä haetut avaukset sen sijaan johtavat aivan liian usein pitkään kiekkoon. Fyysisesti keuruulaisjoukkue on kuitenkin hyvässä kunnossa.

Perjantain ottelussa KeuPan maalivahtipeli petti täysin ja molempien veräjänvartijoiden, Petri Pitkäsen ja Erno Suomalaisen torjuntaprosenteiksi kirjattiinkin taiston tauottua alle 70% lukema.

Jussi Tupamäen on saatava motivoitua miehistönsä taisteluun vielä kerran ennen taukoa. Tahtoa pelaamiseen voi hakea ainakin pitkästä kotimatkasta, joka taittuisi huomattavasti mukavammin sarjapisteet takataskussa.

Seuraa Heitä

Tomas Mikus #23 |

Hyökkääjä

Hokin hyökkäystehot nojaavat vahvasti Mestiksen maalipörssin kärkinimeen. Heiluuko verkko ketjukaverien lähdöstä huolimatta?

Joni Mäkelä #24 |

Puolustaja

Saanut kauden mittaan itseluottamusta ja esiintynyt kypsästi. Onnistuuko hyödyntämään loistavaa luistelutekniikkaansa myös Kajaanissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle