Viuhkolan debyytti Kajaanissa kiinnostaa

MESTIS / Ennakko
Jari Viuhkola saalistaa tehopisteitä ensimmäistä kertaa Hokin paidassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Hokki on herkutellut voitolla jo kaksi kertaa tälle kaudelle Kiekko-Vantaan kustannuksella. Perjantai-illalle on tarjolla kolmas kohtaaminen joukkueiden välillä, jota kajaanilaisyleisö odottaa vesikielellä. Soppaa on nimittäin hämmentämässä Kärppä-legenda Jari Viuhkola.

Hokki ja K-Vantaa aloittivat joulukuun pelit voitoilla, kun Hokki kaatoi SaPKon kotonaan ja K-Vantaa nappasi kotikentällään niukan voiton LeKistä. Hokin voiton takuumiehinä oli uusittu ykkösketju, kun taas K-Vantaan voiton takasi nollapelin pelannut lainavahti Jani Nieminen.

K-Vantaalla kalavelkojen maksuaika?

K-Vantaa on hävinnyt tälle kaudelle molemmat kamppailunsa Hokkia vastaan, josta viimeisin ottelu päättyi Hokin murskavoittoon lukemin 6-1. Murskatappio on varmasti vantaalaismiehistön mielissä, joten joukkue lähtee sisuuntuneempana kuin koskaan kohti Kainuun korpea.

Voittoa varten tarvitaan edelleen Niemisen pelastuksia ja puolustuksen miehekkäitä otteita. Nämä elementit ovat olleet viime peleissä K-Vantaalla kunnossa ja näihin pitää luottaa myös Hokkia vastaan.

Lohipaitojen hyökkäys ja maalinteon nihkeys ovat puolestaan aiheuttaneet päänvaivaa valmennukselle. Ykkösketju on pirstaleina, eikä maaleja meinaa tulla millään.

Ratkaisijoita on haettu muista ketjuista, osin onnistuneesti, mutta edelleen tarvitaan maalintekijöitä. Yksi, jolta odotetaan tehoja, on Sveitsistä tullut Santtu Sulander, jolla on varmasti halua muuttaa edellisen ottelun vilttikomennus maalien muotoon.

Jatkaako Hokin tehotrio namutteluaan?

Hokin uusittu ykköskenttä Jesse Puljujärvi-Antti Kalapudas-Tomas Mikus näytti vaarallisuutensa heti kättelyssä tehtailtuaan 9 tehopistettä SaPKoa vastaan. Trion maestrona hääri kultakypärä Mikus tehoin 2+2. 

− Tämä Hokin kultakypärän johtama kenttä oli huikea. Neljä maalia aivan tyhjiin, vaikka tietysti se vaatii onneakin, kehui SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen ottelun jälkeen.

Viuhkolan uusi tuleminen

Kajaanilaisyleisö odottaa samankaltaista dominointia myös uudelta vahvistukseltaan Jari Viuhkolalta. Viuhkola on kärsinyt tällä viikolla mahataudista, mutta miehen uskotaan pelaavan K-Vantaata vastaan. On myös muistettava se tosiasia, että Viuhkola pelaa ensi kertaa polvivammansa jälkeen, joten ihmeitä ei pidä odottaa Viuhkolan ensi-illalta.

On sanomattakin selvää, että täydessä kunnossa ollessaan Viuhkola tulee olemaan iso apu Hokki-miehistöön. Viuhkolan myötä Hokki saa kokeneen kapellimestarin yli- ja alivoimapeliinsä, johon Viuhkola on viimeisinä vuosinaan Kärpissä erikoistunut.

Nähtäväksi jää mikä vaikutus 535 Liiga-pelin veteraanilla on Hokin pelaamiseen, mutta ainakin kajaanilaiselle kiekkoilulle Viuhkolan näkeminen Hokin pelipaidassa on merkittävä asia.

Seuraa Heitä

Jari Viuhkola #24 |

Keskushyökkääjä

Heiluuko 34-vuotiaan kapellimestarin tahtipuikko entiseen malliin?

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Vantaan taskuraketti on omaa luokkaansa vikkelyydessä ja oveluudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle