Sarjakärki vierailee Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Sunnuntain ainoassa Mestis-kamppailussa kohtaavat sarjan häntäpään Kajaanin Hokki ja kärkijoukkue Kiekko-Vantaa. Molemmat ottivat lauantain kierroksella kaksi pistettä tiukoista otteluista. Hokki voitti paremman kolmannen erän ansiosta Ahmat, ja Vantaa haki vieraspisteet kovalta kotijoukkueelta Hermekseltä. Hokki hivuttautui voittonsa ansiosta jo 10. sijan tuntumaan jättäen UJK:n yhä selvemmin sarjan hännille.

Hokki on tauon jälkeen ottanut kaksi kotivoittoa lähes päävastustajikseen luokiteltavista FPS:stä ja Ahmoista. Voitot ovat olleet kuitenkin niukkoja, eikä maalintekoa vaivaava kipsi näytä vielä täysin murtuneen.

Hyökkäyksen kohuhankinta Zdenek Eichenmann ei kahden ensimmäisen pelinsä perusteella vaikuta sateentekijältä. Lauantaina tshekkiveteraanin ilta päättyi toisen erän puolivälissä pelirangaistukseen. JYP-laina Tuukka Liimatainenkaan ei ole ihmeitä esittänyt. Lauantaina onnistui hyökkääjistä parhaiten Tuomo Yläinen, joka kiitti saatuaan vihdoin vastuuta ja peliaikaa. Nähtäväksi jää, jatkaako Diskos-kasvatti hyviä otteitaan.

Kajaanilaisten puolustus sen sijaan on pitänyt. Juri Kuznetsovin ja Jani Ojalan lähdettyä lähes alkukauden kuosiinsa palanneet takalinjat ovat päästäneet molemmissa tauon jälkeisissä otteluissa vain yhden maalin. K-Vantaan hyökkäyskalusto on kuitenkin astetta kovempi, joten Hokki-puolustus voi joutua vaikeuksiin.

K-Vantaa menetti viikolla runkopakki Jukka Hakkaraisen Ilvekseen, ja viikonlopun vieraspeleihin joukkue on lähtenyt kuudella puolustajalla. Hyökkäyksessäkään ei tällä hetkellä ole lainassa Jokereiden pelaajia, vaan Kokkolassa kokoonpanossa olivat vähän peliaikaa saaneet Tero Kotilainen ja Tuomas Ilola. Paperilla Vantaa ei ole tällä hetkellä parhaimmillaan, mutta vahvat otteet ovat jatkuneet viime kierroksille asti. Avainpelaajien lähdöt eivät ole hidastaneet joukkueen menoa.

Vantaalaisten maalivahtipeli on edelleen pieni kysymysmerkki. Juniorivahti Antti Niemi on pelannut mainioita pelejä, ja eilisen Hermes-voiton torjui välillä haparoivasti esiintynyt Joni Hallikainen. Kumpikaan vahdeista ei rutiininsa puolesta kuitenkaan ole Hokki-torjuja Pasi Häkkisen tasolla.

K-Vantaa saapui Kajaaniin myöhään lauantai-iltana Kokkolasta, joten joukkue voi olla matkaväsynyt. Siitä huolimatta vieraat lähtevät peliin ennakkosuosikkina. Osumia tuskin nähdään kovin paljon, sillä Hokki on pelannut viime aikoina vähämaalisia kamppailuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle