Kovavireiset kohtaavat kärkikamppailussa

MESTIS / Ennakko
K-Vantaa yrittää katkaista Hokin voittokulun.
Kuva © Antti Varonen
Pirteästi kautensa aloittaneet Hokki ja Kiekko-Vantaa kohtaavat Mestiksen kärkikamppailussa lauantaina Kajaanissa. Haaste on eilen Rovaniemeltä voiton napanneille vantaalaisille kova, sillä Hokki ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtään ottelua.

Sarjan kärkipaikalla porskuttava Hokki on aloittanut kautensa erinomaisesti, sillä joukkue jatkaa edelleen ilman tappiota. Aivan puhtaalla pelillä kajaanilaiset eivät kuitenkaan ole onnistuneet kauttaan aloittamaan, sillä kaksi voitoista on tullut vasta 60 minuutin jälkeen.

Kajaanilaisten menestys on juortanut juurensa vahvasti puolustuspelaamiseen. Myös joukkueen tahto ja asenne ovat olleet kohdillaan, sillä jokainen voitto on tullut todella tiukan taistelun jälkeen vain yhden maalin erolla.

Myös Kiekko-Vantaa on aloittanut kautensa viime syksyn tapaan vakuuttavasti. Vantaalaiset ovat voittaneet viidestä ottelustaan neljä. Ainoa tappio tuli Peliittojen vieraana pari viikkoa sitten. Lohipaidat ovat sarjassa toisena, joten voidaan puhua todellisesta kärkikamppailusta.

Myös vantaalaisten taktiikka nojaa laadukkaaseen puolustuspelaamiseen. Toiseen suuntaan mentäessä joukkueen aseena ovat toimineet erityisesti nopeat hyökkäyksiinlähdöt, jotka ovat tuottaneet vastustajille kosolti ongelmia.

Ratkaiseeko rasitus?

Aivan kauden ensimmäisissä otteluissa hieman hukassa olleet Hokin ulkomaalaisvahvistukset Michal Kristof ja Radim Valchar ovat saaneet rinnalleen Markus Korkiakosken ja ketjun peli onkin näyttänyt toimivalta. Keskiviikkona KeuPaa vastaan pelatussa, Hokin 2-1-voittoon päättyneessä ottelussa Korkiakoski keräsi tehot 1+1 ja Valchar puolestaan syötti joukkueensa molemmat maalit.

Ulkomaalaisten herääminen onkin toivottua, sillä alkukauden tehoketju Niklas NäppiMiska HumalojaMarkus Piispanen on kantanut pääasiassa vastuun kajaanilaisten alkukauden tehoista hyökkäyspäässä.

Myös lohipaitojen rosterista löytyy kosolti Mestis-tasolle nimekkäitä pelaajia, kuten joukkueen kapteeni Toni Leinonen ja Tapparastakin kesällä pelipaikkaa hakenut Tomi Tuomisto. K-Vantaan puolustuksesta löytyy lisäksi kajaanilaisille viime kaudelta tuttuja nimiä Valtteri Parikan ja Lasse Uusivirran muodossa.

Maininnan ansaitsee myös vantaalaisten maalivahti Jani Kautto, joka on pelannut alkukauden loistavin tilastoin. Rovaniemellä lohipaitojen maalilla torjui Lassi Yrjölä, joten Kauton vuoro koittanee taas Kajaanissa.

Ottelussa mielenkiintoiseen osaan nousee joukkueiden rasitusero. Hokki pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona kotijäällään KeuPaa vastaan, ja lähtee lauantain otteluun hyvin levänneenä. Vantaalaiset puolestaan matkustavat Kajaaniin Rovaniemeltä, joten joukkueella on taakkanaan perjantain ottelun lisäksi vielä matkustamisenkin rasitus.

Seuraa Heitä

Markus Korkiakoski #16 |

Laitahyökkääjä

Aloitti kautensa pelikiellossa, mutta on pelannut pirteästi ja tuonut puuttuvan palasen Hokin ykkösketjuun. Jatkuuko tehoilu lauantaina?

Julius Rantaeskola #67 |

Laitahyökkääjä

Vantaalaisten alkukauden tehokkain pelaaja on tällä kaudella lähellä lopullista Mestis-läpimurtoaan. Viidessä ottelussa tilille on kertynyt kuusi tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle