Hokki murtamaan vantaalaispeikkoaan

MESTIS / Ennakko
Anthony Guttigin paluu tuli makeaan paikkaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kiekko-Vantaan pitkä Itä-Suomen kierros starttaa lauantaina Kajaanista, jossa vastassa odottaa kova kotijoukkue, sarjavitonen Hokki.

Kuluvan kauden aikana K-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet toisensa kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla kotijoukkue, Kiekko-Vantaa, on ollut kajaanilaisia vahvempi.

 − Kaksi kertaa ollaan otettu tällä kaudella Vantaalta tukkaan. He taitavat olla TUTOn ohella ainut joukkue, mitä me ei olla tällä kaudella vielä voitettu, joten siinäkin mielessä tästä tulee hieno ottelu. Tässä on hyvä tauko takana, ja pelaajat olivat eilen hyvin energisiä ja innokkaita, Hokki-valmentaja Petri Mattila pohtii joukkueen verkkosivuilla.

Hokki oli kuitenkin kotipelien osalta ennen taukoa hyvässä vireessä, sillä joukkue oli seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa kotonaan. Nähtäväksi jääkin, jatkuuko sama vauhti vielä tauon jälkeen.

Vantaalaisten viikonloppu sujuu puolestaan vieraskiertueen merkeissä, joka starttaa Kajaanista. Sunnuntaina matka jatkuu Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi. Täyttä pistepottia joukkue on neljästätoista edellisestä kamppailusta juhlinut vain kerran, mutta pisteitä on ropissut sieltä täältä jatkoaikatappioiden ja -voittojen merkeissä.

Kajaanilaisjoukkue on joulutauon aikana saanut monta tärkeää pelimiestä pois sairastuvalta. Linnapaitojen kokoonpanoon palaavat Tuomas Tolonen, Mika Koivisto sekä Ranskan maajoukkueen mukana kynäilleet Anthony Guttig ja Teddy Da Costa.

Lohipaitojen kokoonpano riippuu jälleen paljon liigalainoista. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat verottaneet jokerileiriä esimerkiksi Aleksi Mustosen ja Esa Lindellin verran. Tehohyökkääjä Artem Iossafov puolestaan on lainalla KalPassa.

Seuraa Heitä

Anthony Guttig #71 |

Hyökkääjä

Ranskalaishyökkääjä on yksi koko sarjan tehokkaimpia hyökkääjiä, mutta mikä on pelituntuma kuuden viikon tauon jälkeen?

Sang-Hoon Shin #27 |

Hyökkääjä

Korealaisyllättäjä on latonut maaleja toisensa jälkeen. Onnistumisia tarvitaan myös pitkällä vierasreissulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle