JYP-Akatemia saapuu vierailulle Kajaaniin

MESTIS / Ennakko
JYP-Akatemia on vaikean paikan edessä Hokin kotiyleisön edessä.
Kuva © Timo Savela
Hokki ja JYP-Akatemia kohtaavat keskiviikon Mestis-kierroksella Kajaanissa. Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen aiemmin tällä kaudella Jyväskylässä, jolloin Hokki oli tyly vieras ja otti kolme pistettä numeroin 0-3.

Hokki voitti molemmat revanssiviikonlopun ottelunsa RoKia vastaan, Rovaniemellä pelattu päättyi 1-3 ja Kajaanissa isännät nollasi rovaniemeläiset 3-0 loppulukemin. Kajaanilaiset ovat reilussa sarjajohdossa, kun toisena oleva Jukurit on jo 11 pisteen päässä. JYP-Akatemia kärsi revanssiviikonloppuna voiton ja tappion, kun se voitti KeuPa HT:n Keuruulla 2-4, mutta hävisi Jyväskylässä 1-2 keuruulaisille. Jyväskyläläiset ovat sarjataulukossa sijalla 10 ja yrittävät saalistaa paikkaa pudotuspeleihin.

Hokki ja Kärpät tiedottivat, että Hokin kultakypärä Miska Humaloja siirtyy oululaisten vahvuuteen viikon mittaisella sopimuksella ja tekee Liiga-debyytin, kun Kärpät kohtaa TPS:n Turussa. Samalla joukkueet ilmoittivat, että myös maalivahti Antti Lehtonen sekä puolustaja Aleksi Mäkelä ovat Kärppien riveissä seuraavan viikon. 

JYP-Akatemian sairastuvalle tuli yksi uusi pelaaja revanssiviikonlopun aikana, kun Riku Tiainen loukkaantui Jyväskylässä pelatussa ottelussa ja hänet vietiin paareilla pois jäältä. Myös puolustaja Olli Aitola on sairastuvan puolella.

— Viime kauden otteluiden ja tämänkin kauden perusteella vastaan asettuu hyvin työteliäs joukkue. Heitä vastaan pitää luistelupeli ja työntekopeli pystyä voittamaan, sen jälkeen nähdään millainen se illan käsikirjoitus on. Jos luistelussa ja työnteossa jäädään telineisiin, tulee olemaan meillä todella haasteellinen ilta. Pitää olla työhaalarit niskassa, jos tahtoo menestyä huomenna, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen seuran verkkosivuilla.

Kapealla rosterilla revanssiviikonlopun pelannut kajaanilaisjoukkue sai vahvistuksia, kun armeijan takia poisolleita pelaajia palaavat Hokin vahvuuteen.

— Hyvä asia, että saadaan armeijassa olevista kavereista kolme takaisin pelaamaan, kun Joni Piipponen, Matti Kaarlela ja Sakari Turtiainen palaavat kokoonpanoon, jatkaa Hokki-luotsi.

Kotijoukkueen ylivoima on alkanut parantumaan alkukaudesta ja kajaanilaiset ovat tehneet kolmeen viimeisimpään otteluun neljä ylivoimamaalia. Jyväskyläläisten ylivoimapeli ei onnistunut revanssiviikonlopun aikana ollenkaan, sillä he eivät onnistuneet tekemään yhtään maalia KeuPa:n verkkoon.

Hokki-maalilla aloittanee seuran oma kasvatti Tuukka Smura, joka on pelannut loistavasti alkukaudella. Vieraat peluuttivat KeuPa:a vastaan molempia maalivahteja, mutta Dennis Saikkosen pelatessa Keuruulla onnistui Akatemia ottamaan voiton. Markus Ruusu sai torjuntavastuun, kun joukkueet kohtasivat uudelleen Jyväskylässä, mutta tuolloin keuruulaiset veivät kolme pistettä mukanaan.

Isäntien paras pistemies on Niklas Näppi, joka on iskenyt 20 otteluun tehot 10+9=19 ja vieraiden Samuel Salonen on ollut joukkueensa paras pistenikkari tehdessään 19 otteluun tehot 3+10=13.

Seuraa Heitä

Niklas Näppi #13 |

Laitahyökkääjä

Joukkueen uusi kultakypärä, kun Humaloja siirtyi lainalle Kärppiin. Näppi omaa erittäin hyvän rannelaukauksen, mikä näkyy kymmenen tehdyn maalin muodossa.

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Joukkueen kultakypärä on ollut hyvässä vireessä alkukaudella. Auttaako vieraat voittoon vahvasta sarjakärjestä?

» Lähetä palautetta toimitukselle