Kajaanissa kovat panokset - Jukureilla ensimmäinen ottelupallo

MESTIS / Ennakko
Jukureille on lauantaina tarjolla finaalipaikka.
Kuva © Antti Varonen
Perjantai-illan tiukasta väännöstä voittajana poistunut Jukurit matkustaa lauantaina Kajaaniin neljänteen välieräotteluun. Lauantain kamppailussa mikkeliläisryhmällä on mahdollisuus katkaista sarja, joten panokset ovat kovat molemmille joukkueille.

Edellisen ottelun ratkaisu

Perjantain ottelu ratkesi päätöserässä, kun Riku Pitkänen iski ylivoimalla mikkeliläisille voittomaaliksi jääneen 3-2-osuman.

Ottelu oli kokonaisuudessaan kuitenkin tasainen, sillä Jukurit vei ensimmäistä erää ja meni kahden maalin karkumatkalle. Hokki puolestaan oli niskan päällä toisessa erässä ja tuli nopeasti tasoihin.

Pääpointit neljänteen otteluun

Jukureiden on pystyttävä pitämään pelinsä kasassa koko kuusikymmenminuuttisen ajan. Perjantaina joukkueen avauserän vahva ote ja 2-0-johtoasema vaihtuivat pian 2-2-tasatilanteeksi, kun ote kirposi toisessa erässä ja Hokki käytti saamansa sauman hyväksi.

Vastaavasti Hokille ottelun alku on erityisen tärkeä, sillä Jukurit pääsi perjantaina karkumatkalle heti alussa. Parinkin maalin takamatka normaalitasollaan pelaavaa jukurijoukkuetta vastaan on kova vuori kiivettäväksi.

Osassa Hokki-pelaajia alkoi näkyä kolmannessa pelissä jo turhautumisen merkkejä ja loppusummerin soitua mailan paukahtelevatkin rajusti laitaa vasteen. Lauantaina kaukalossa nähdään varmasti ärsytetty kajaanilaisjoukkue ja jos ryhmä saa purettua energian oikeisiin asioihin, on mikkeliläisryhmälle tiedossa hikinen ilta.

Huomionarvoista

Hokin maalia perjantaina vartioinut Timo Niemi on kohdannut Jukurit myös aiemmin välierissä. Tämä tapahtui kaudella 2012-2013, jolloin Niemen edustama Jokipojat taipui mikkeliläisryhmälle voitoin 3-0.

KeuPa-sarjassa vahvassa vireessä ollut Jukureiden kolmosketju Timo Hiltunen-Iivo Hokkanen-Niko Laakkonen ei ole välierissä onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa ja perjantain ottelussa Hiltunen tekikin tilaa Pitkäselle. Valmennusjohto varmasti odottaa enemmän tältä ketjulta.

Seuraa Heitä

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Ottanut ottelusarjassa muutaman typerän rangaistuksen, mutta vastaavasti ollut myös uhka hyökkäyspäässä. Ohjasi perjantaina joukkueensa tasoitusosuman ja janoaa lisämaaleja varmasti lauantaina.

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Ensimmäiset välieräkamppailut katsomosta seurannut Pitkänen teki vahvan sisääntulon kolmannessa pelissä ja iski kaksi osumaa. Nouseeko hyökkääjä esiin myös Kajaanissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle