Kajaanin lauantailöylyssä tarjolla kiivas kärkikamppailu

MESTIS / Ennakko
Hokin paras pistenikkari Niklas Näppi.
Kuva © Antti Varonen
Lauantaina Kajaanissa tarjotaan kiekkoviihdettä parhaimillaan, kun vastakkain asettuvat Hokki ja Jukurit. Perjantain ottelussaan Hokki hävisi KeuPalle Keuruulla pelatussa ottelussa numeroin 4-3 jatkoajan lopussa. Jukurit kaatoi Rovaniemen Lappi Areenalla RoKin runsasmaalisessa kamppailussa selvästi 4-9.

Hokki lähtee otteluun tappio allaan, mikä ei ole "normaalia", kun puhutaan kajaanilaisista, sillä joukkueella on vain neljä tappiota tällä kaudella. Tappiosta huolimatta Hokki johtaa Mestiksen runkosarjaa 12 pisteellä ennen lauantaista vastustajaansa, Jukureita. Jukurit voitti RoKin Rovaniemellä selvästi 4-9. Jukureiden tehomiehinä kunnostautuivat kolme maalia mieheen iskeneet Teemu Henritius ja Oula Palve sekä kahdesti maalinteossa onnistunut Joonas Kalliola.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen. Ensimmäinen Mikkelissä pelattu ottelu päättyi kajaanilaisten jatkoaikavoittoon numeroin 2-3 ja kaksi pistettä matkasi joukkueen mukana Kainuuseen. Toisessa kohtaamisessa Kajaanissa Jukurit oli Hokkia etevämpi, kun mikkeliläiset voittivat tiukan kamppailun jatkoajalla jälleen numeroin 2-3.

Hokki pelasi perjantaina heikohkon pelin Keuruulla, kun kajaanilaisten peli oli hätäistä ja huolimatonta. Linnapaidat saivat kuitenkin paikkoja, mutta ratkaisuhetkillä kiekko ei löytänyt KeuPa-maaliin saakka. Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ennakoi lauantain kärkikamppailua KeuPa-pelin jälkeen seuran verkkosivuilla seuraavasti:

— Jukurit on meille mittarijoukkue ja yksittäiset pelit on mittareita noille yksilöille. Millään rutiinisuorituksella ei Jukurien tasoista joukkuetta vastaan ole mitään saumaa pärjätä. Se on hyvä peli sille, että nähdään missä mennään yksilöinä, viisikkona ja joukkueena. Minun mielestä hyvä, ettei tätä tappiota tarvi sen enempää märehtiä, kun päästään huomenna yrittämään heti uudemman kerran. Katsotaan mitä ilta silloin tuo tullessaan.

Hokin ylivoima on alkanut näyttämään valon pilkahduksia vaikean alkukauden jälkeen. Alivoima on kajaanilaisilla hyvin hallussa koko alkukauden ajan. Jukureiden ylivoima toimi Rovaniemellä hyvin ja mikkeliläisryhmä onnistui peräti kolme kertaa ylivoiman aikana. Alivoimakin sujui RoKi:a vastaan hyvin, kun Teemu Henritius pääsi iskemään 4-3 kavennusmaalin alivoimalla.

Kajaanilaismaalilla aloittanee hyvin todennäköisesti Tuukka Smura, joka on pelannut hyvän alkukauden. Smura saa paljon torjuntavastuuta, kun seuran toinen maalivahti Antti Lehtonen kutsuttiin viime sunnuntaina Ouluun Kärppien maalille, kun molemmat kärppäveskarit olivat tuolloin sivussa terveydellisistä syistä. Lehtonen jatkaa Kärpissä ainakin tämän viikon. Jukureiden maalilla aloittanee Mika Norja, joka on myös pelannut hyvin alkukaudella. Jukurit on peluuttanut Norjaa 17 ottelua ja joukkueen toista veskaria, Juhana Ahoa, 7 ottelun verran.

Kärpissä on myös kolme muuta Hokin tärkeää pelaajaa: joukkueen alkukauden kultakypärät Miska Humaloja ja Markus Piispanen sekä puolustaja Aleksi Mäkelä.

Hokin kultakypärä Niklas Näppi on iskenyt 22 otteluun 22 tehopistettä (12+10=22). Jukureiden paras pistenikkari on Palve, joka takonut 16 otteluun 22 tehopistettä (9+13=22).

Seuraa Heitä

Teemu Henritius #16 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Oli tehokkaalla pelituulella Rovaniemellä. Jatkaako tehoilua kärkikamppailussa?

Tuukka Smura #30 |

Maalivahti

Lehtosen Kärppä-komennuksen myötä saa torjuntavastuuta. Kannattaa seurata, kuinka seuran oma kasvatti onnistuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle