Jukurit saapuu Hokin vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Onnistuuko Teemu Seppänen torjumaan voiton Jukureista?
Kuva © Timo Savela
Suuresta loukkaantumissumasta kärsivä Kajaanin Hokki saa vieraita Mikkelistä, kun voittokantaan palannut Jukurit matkaa kajaanilaisten vieraaksi.

Vierasjoukkue Jukurit onnistui saalistamaan revanssiviikonlopusta itselleen viisi pistettä. Perjantain kotiottelusta Jokipoikia vastaan Jukurit poistui voittomaalikilpailun jälkeen voittajana maalein 3-2 ja lauantaina Jokipojat joutuivat nöyrtymään toistamiseen, kun Tadeas Galansky jatkoi hyviä otteitaan ja torjui 2-3-vierasvoiton Jukureille.

Sarjataulukossa kuudentena olevan Hokin otteet revanssiviikonloppuna olivat ailahtelevia, sillä joukkue voitti perjantaina SaPKon kotonaan 7-1, mutta koki seuraavana päivänä niukan 3-2-tappion pässilaumalle.

 - Urheilussa on se hauska puoli, että yksittäinen peli on aina uusi mahdollisuus. Pitää keksiä ne keinot, mitkä olemassa olevilla resursseilla riittää edessä olevan haasteen nujertamiseen. Tässä on nyt kaksi päivää työstetty asioita ja luotu taktiikkaa, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertoo seuran kotisivuilla.

Jukureiden maalilla jatkaa revanssiviikonloppuna hyviä otteita esittänyt Tadeas Galansky, joka on ottanut ykkösmaalivahdin paikan Petteri Similän nenän edestä. Maalivahtien sijaan kysymysmerkkinä voidaankin pitää Jukureiden ratkaisijoiden puutetta. Laajasta ja nimekkäästä rungosta huolimatta Jukurit on tehnyt runkosarjassa neljänneksi eniten maaleja, kun taas Hokki komeilee tehtyjen maalien listalla ensimmäisenä.

Hokki antaa Jukureille illan ottelussa roimasti tasoitusta, sillä joukkueelta puuttuu loukkaantumisten vuoksi muun muassa Teemu Virtala ja Teddy Da Costa sekä Ranskan maajoukkueen mukana oleva Anthony Guttig. Menetys on linnapaidoille suuri, sillä edellisessä joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa kolmikko vastasi viidestä Hokin maalista. Hokki onnistui voittamaan maalirikkaan ottelun voittolaukauksilla 5-6.

Jukureiden valmentaja Timo Turunen tietää, että Hokki on loukkaantumisista huolimatta aina kova vastus.

 - Hokki pelaa äijämäistä lätkää. Siellä ei peruutella ja ihmetellä, Turunen sanoo Jukureiden verkkosivuilla.

Kokooonpanot

Kotijoukkueelta Virtalan, Da Costan ja Guttigin lisäksi loukkaantumisten takia poissa ovat Tuomas Tolonen, Casper Santanen sekä Jevgeni Fofanov. Lisäksi Veikko Karppinen on sivussa kuumeen vuoksi. Hokki saakin loukkaantumissumaan apuja RoKilta, kun hyökkääjät Henri Fomin, Hannu Erkkilä ja Mikko Väänänen saapuvat yhden ottelun lainalle linnapaitoihin.

Jukureilta poissa vahvuudesta ovat ainoastaan pelikieltoaan kärsivä Joonas Kalliola sekä loukkaantunut Toni Hyvärinen. Lainalla ollut puolustaja Niklas Tikkinen liittyi nuorten maajoukkueen mukaan. Näin ollen kokoonpanoon palaavat puolustaja Roni Rukajärvi sekä hyökkääjä Juuso Sipola.

Seuraa Heitä

Niko Laakkonen #23 |

Laitahyökkääjä

Kaksi maalia lauantaina viimeistellyt Laakkonen on nopea luistelija, joka antaa jokaisessa vaihdossa kaikkensa joukkueelleen.

Henri Fomin #47 |

Laitahyökkääjä

Edellisellä kaudella Kajaanin Hokissa pelannut Fomin palaa yhden ottelun ajaksi tuttuun valkoiseen nuttuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle