Hokin täystyrmäys voiton päässä

MESTIS / Ennakko
Teemu Seppänen on ollut HCK:n painajainen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kajaanin Hokki on ollut Mestiksen puolivälierien suurin yllättäjä, sillä tasaiseksi ennakoitu sarja on kajaanilaisille 3-0-tilanteessa. Sunnuntaina sillä on mahdollisuus edetä välieriin ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

Puolivälierät ovat olleet Hokille yhtä riemua, sillä se on iskenyt HCK:n kolmesti kanveesiin komeilla lukemilla: kaksi ensimmäistä taistoa se vei nimiinsä maalein 5−1, ja lauantaina käyty kolmas osaottelu päättyi linnapaitojen 3−1-vierasvoittoon.

Hokki-luotsi Petri Mattilan mukaan koko sarjan ensimmäinen heikko hetki osui Keravan ottelussa.

− Paljon kun pelataan tiiviissä aikataulussa ja kun tässä pitää monta peliä voittaa, niin ottelusarjaan tulee niitä huonoja hetkiä. Nyt oikeastaan tuli meidän ensimmäinen, kun otettiin huonoja jäähyjä, Mattila sanoi lauantai-iltana.

Kotiedustakaan huolimatta keravalaiset eivät ole saaneet kunnolla juonen päästä kiinni. Sunnuntaina HCK on tiukasti selkä seinää vasten.

Lauantain esitys kotihallissa oli kuitenkin lupaava, mutta viimeistely ontui. Tilanne on eittämättä hyvin haastava: neljä ottelua täytyisi voittaa putkeen.

− Peli paranee koko ajan meillä. Viimeisessä erässä meillä oli lukematon määrä ylivoimaa, mistä olisi pitänyt tasoittaa peli. Ei ole tähdet kohdallaan ja kun ei olla ansaittu, niin ei olla ansaittu, puhisi HCK-luotsi Mikael Kotkaniemi.

HCK on lyönyt päätään etenkin Hokin tiiviiseen puolustukseen, mistä kielii sarjan vain kolme tehtyä maalia ja peräti 13 päästettyä. Maalivahti Teemu Seppänen on ollut hurjassa vireessä.

Torstaina käyty kohtaaminen poiki pelikieltoa Hokin Veli-Antti Leinoselle ja HCK:n Roope Rannalle. Leinosen panna kestää vielä sunnuntain ottelun, mutta Ranta on edustuskelpoinen jo Kajaanin kamppailussa.

Seuraa Heitä

Riku Toivo #14 |

Laitahyökkääjä

Toivo himmensi HCK:n toivon ottelusarjan kaventamisesta kahdella maalillaan.

Jesse Uronen #17 |

Laitahyökkääjä

Epäonnistui rangaistuslaukauksessaan elintärkeällä hetkellä. Pään pitää pysyä kasassa, mikäli unelma välieräpaikasta halutaan pitää elossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle