Kovan kotivireen Hermes ottaa turkulaisista mittaa

MESTIS / Ennakko
Hermes on viime aikoina onnistunut kotikaukalossaan.
Mestiksen vitossijaa pitävä Hermes kohtaa kotihallissaan perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjakakkoseksi kavunneen TUTOn. Hermes on ollut vahva kotihallissaan, mutta jos turkulaiset onnistuvat löytämään viime viikonlopun vierasvireensä uudelleen, on luvassa tiukka kamppailu.

Kolmen ottelun orastavassa voittoputkessa etenevä Hermes on pelannut viimeiset kolme otteluaan melko vaihtelevin maalimäärin. Pari viikkoa sitten kokkolalaiset voittivat K-Vantaan vieraissa numeroin 4-1, ja tämän jälkeen kaatui SaPKo kotona peräti 7-1-lukemin. Viimeisin kohtaaminen JYP-Akatemiaa vastaan oli huomattavasti niukempi, sillä se päättyi Hermeksen hyväksi vasta voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 2-3.

Hermeksen valttikortti tällä kaudella on ollut vahva kotona pelaaminen, sillä viidestä kotiottelustaan Hermes on voittanut neljä. Kaksi viimeisintä kotiottelua ovat päättyneet selkein lukemin, kun ennen SaPKoa Kokkolassa kaatui Roki lukemin 5-1.

Kokkolalaisten pää pysyy viime kautta paremmin kasassa johtoasemassa pelaamisessa, sillä viime kotipelin vastus pääsi kerran Hermes-puolustuksen läpi vasta päätöserässä. Myös vahva viisikkopelaaminen on suuressa roolissa Hermeksen kotikaukalossa: viimeiset 12 kotona iskettyä maalia ovat kaikki syntyneet tasaviisikoin pelatessa.

Järki takaisin hyökkäykseen

Kuuden ottelun mittaiseksi venyneen voittoputkensa jälkeen TUTO on pelannut varsin ailahtelevasti, eikä uuteen putkeen olla toistaiseksi päästy kiinni. Jos tosin matkaa samanlainen vierasjoukkue kuin viime viikonloppuna Iisalmeen ja Joensuuhun, saa KeuPa olla varuillaan.

Viime viikonloppuna TUTO kaatoi IPK:n 6-1-lukemin, mutta pirteästä esityksestä huolimatta hävisi Jokipojille niukasti 1-2. Taistelutahtoa, jota Joensuussa nähtiin runsaasti, TUTOlla on ollut koko syksyn, joten helposti pisteitä ei luovuteta.

Passiivinen esitys KeuPa HT:ta vastaan keskiviikkona antoi TUTOlle paljon mietittävää perjantain koitosta ajatellen. Vaikka turkulaiset voittivat peräti 4-0-lukemin, on joukkueen löydettävä järki ja kurinalaisuus hyökkäyspelaamiseen takaisin.

Seuraa Heitä

Niklas Appelgren #21 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Iski viime viikonloppuna tehot 1+2, joten maalivainua löytyy.

Aki Juusela #61 |

Laitahyökkääjä

KeuPan verkkoon keskiviikkona kaksi maalia viimeistellyt hyökkääjä on kunnon maalivireessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle