Kärkikamppailun keskiössä kotivireen kestäminen

MESTIS / Ennakko
Hermes ei ole juuri tappiota kärsinyt kotikaukalossaan. Seuraava haaste on sarjakakkonen TUTO.
Kovassa kotivireessä liihottava sarjakolmonen Kokkolan Hermes kohtaa keskiviikon Mestis-kierroksella sarjan kakkossijaa pitävän TUTOn. Vastikään kotivoittoputkensa katkaissut TUTO on esiintynyt vieraskaukaloissa varsin ailahtelevasti.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja voitot ovat tasan 1-1. Lokakuussa TUTO oli parempi lukemin 4-2, kun Hermes puolestaan oli vahvempi marraskuussa numeroin 3-2. Molemmat ovat onnistuneet nimenomaan vieraskaukaloissa.

Vieraskaukaloon voitto takataskussa

Vaikka TUTOn pitkä kotivoittoputki katkesikin Peliittoja vastaan viime viikolla, ei pettymys näkynyt enää vieraskaukalossa JYP-Akatemiaa vastaan: turkulaisvieras oli numeroiden valossa selkeästi parempi 3-0-voiton myötä.

Erityisen maittavan vierasvoitosta tekee se, ettei TUTO päästänyt maalin maalia, vaikka joutui ottelussa kahdesti viiden minuutin alivoimalle. Lauantain esityksen perusteella Hermes voi siis varautua siihen, ettei ylivoimasta välttämättä ole paljoakaan iloa.

TUTOn yhtena kantavana voimana on ollut maalivahti Karolus Kaarlehto. Vaikka Pelittoja vastaan sattuikin hieman kehnompi esitys, palasi mies tolppien väliin pää pystyssä. Tänä vuonna jo kaksi nollapeliä torjunut nuorukainen nauttii myös päävalmentajan suosiota.

− Yhden pelaajan haluan nostaa, johtaja Kaarlehdon. Annoin eilen aikamoisen kuorman miehen vapaapäivästä, laitoin tänään uuniin ja mieheltä erittäin miehekäs vastaus, Miika Elomo kommentoi lauantain pelin jälkeen.

Vahva kotivire kokkolalaisten etuna

Myös keskiviikon isäntäjoukkue Hermes tietää, miltä onnistuneet kotipelit tuntuvat. Kokkolalaisryhmittymä viilettää nimittäin peräti seitsemän ottelun kotivoittoputkessa. Jotkin kotipelit ovat olleet varsinaista kokkolalaistykitystä, sillä muun muassa Jokipojat taipui Kokkolassa lukemin 7-2 ja viimeisimpänä kaatona on IPK 6-1-numeroin.

Hermeksen vahvuutena on ollut laaja ratkaisijoiden rintama. Vaikka pelaajat kuten Niklas Appelgren ja Kristian Kangas ovatkin vilahtaneet useampaan otteeseen tilastoissa, on onnistujia löytynyt tasaiseen tahtiin myös alemmista ketjuista.

Kokkolassa kohtaa keskiviikkona kaksi vahvaa puolustusta, sillä TUTOn tavoin myös Hermeksen puolustus on ollut viime aikoina loistava. Viime kotipeleissä vastustaja ei ole kiekkoa Hermes-maaliin saanut paria kertaa enempää.

Seuraa Heitä

Mikko Laine #28 |

Laitahyökkääjä

Kaksi häkkiä lauantaina kalastanut Laine viilettää vahvana kolmoskentässä. Peli toimii yhdessä ketjukavereiden kanssa.

Miika Franssila #17 | Sheffield

Puolustaja

Kolmesti maalia tehtailemassa ollut Franssila merkkautti lauantain pelistä tehot 0+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle