Hermes ja KeuPa kohtaavat tähtiloisteessa

MESTIS / Ennakko
KeuPan Riku Pitkänen viimeisteli joukkueiden kauden avauskohtaamisessa pisteet 1+2.
Mestiksessä viimeistä edellisenä keikkuva Hermes isännöi seitsemättä sijaa miehittävää KeuPaa keskiviikkona joukkueiden kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa. Sarjan toisella kierroksella syyskuussa keuruulaisjoukkue jyräsi kokkolalaisten ylitse rumin 7-0-numeroin.

Heikosta sijoituksesta huolimatta päävalmentaja Antti Karhulan johtama Hermes on esittänyt viime aikoina lupauksia antavia otteita, sillä esimerkiksi viikonlopun Savon kiertueelta kokkolalaisjoukkueen plakkariin jäi neljä pistettä.

Ville Niemisen käskyttämän KeuPan peli näytti avautuvan lauantaina, kun keuruulaismiehistö löi viikonlopun ainoassa taistelussaan LeKin vimmatun kirin päätteeksi jatkoajalla lukemin 4-3.

Hermes osoittanut heräämisen merkkejä

SaPKoa vastaan perjantaina Hermes hallitsi kenttätapahtumia ensimmäiset 55 minuuttia häviten kuitenkin voittolaukauksissa. Mestiksen hyvästelevä Jukurit puolestaan jäi Mikkelissä otteitaan jatkuvasti petranneen sarjanousijan jalkoihin upean kirin päätteeksi lukemin 2-4.

Hermes oli läpi Savon kiertueen hyökkäyspelissään erittäin aktiivinen, jonka lisäksi myös alakerran pelaaminen sekä Jukureita vastaan etenkin alivoima olivat hyvällä tasolla. Kokkolalaisjoukkueen ehkä suurin heikkous näissä peleissä oli terävin viimeistely, joka tosin osakseen tökki puhtaasti huonon tuurin takia.

Kaiken kaikkiaan Hermes on esittänyt kokoajan parempia otteita, kun esimerkiksi aiemmin mainittu puolustuspelaaminen on mennyt suurin harppauksin eteenpäin. Jukureita vastaan joukkue sai käännettyä tiukan pelin edukseen, joka näytti olevan henkiselläkin tasolla tärkeä asia.

KeuPan vieraspelit tervanjuontia

Keuruulaisnipun koti- ja vieraspeleillä on ollut eroa kuin yöllä ja päivällä. Vieraissa KeuPaa vaivaa flegmaattisuus, eikä joukkue tunnu tappioasemassa saavan kunnon kiriä aikaiseksi. Pakisto on isompi ja ilkeämpi verrattuna viime kauteen, mutta tämäkin fakta tuntuu korostuvan vain kotikaukalossa.

KeuPaa ei pidä lytätä kuitenkaan täysin jään tasalle. Edellisessä pelissä LeKiä vastaan kahden ensimmäisen erän maalipaikat menivät melko tasan, mutta kolmas kaksikymppinen oli selkeästi KeuPan. Kyseinen erä antoikin lupauksia kohti tulevaa, vaikkei peli kokonaisuutta katsomalla juurikaan poikennut normaalista hyvästä kotiottelusta.

Nuoret lupaukset illan tähtiä

Keskiviikkona Kokkolassa nähdään jäällä pari superlupausta, kun Hermes esittelee kotiyleisölleen viime vuodenvaihteen nuorten MM-kisojen MVP:n ja parhaan maalivahdin Denis Godlan. Slovakialle sensaatiomaisen pronssin MM-jäillä torjunut Godla teki Hermeksen kanssa loppukauden kattavan sopimuksen.

KeuPan väreissä sen sijaan luistelee Espoon Bluesin puolustaja Veeti Vainio. Sekä NHL:ään että KHL:ään varatun nuorisomaajoukkueiden vakiokasvon sopimus Keuruulla ulottuu 25. päivään saakka, mutta Blues voi tilanteen vaatiessa kutsua lupauksen takaisin Espooseen. Liigan puolelta vieraita vahvistaa myös Rauman Lukon hyökkääjä Nestori Lähde.

Hermeksen rosterissa Liigasta puolestaan nähdään Sportin Tommi Tikka.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Joukkueet tarjoilevat todennäköisesti tasaisen ja vähämaalisen ottelun, sillä kummankin torjujaosasto on kohdillaan. Hermeksen Godla on Mestiksen tasolle kultakimpale, Joonas Kuusela puolestaan piti Mikkelissä kokkolalaisia ajoittain pystyssä huikeilla hanskatorjunnoillaan. KeuPan leiristä sen sijaan sekä Petri Pitkäsen että Antti Karjalaisen prosentit ylittävät komeasti yli 91:n.

Illan ottelussa myös hermokontrolli on tärkeässä asemassa. Joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään, mutta edellisessä kohtaamisessa Hermes napsi järjettömän määrän kymppejä ja tuolloin joukkueet olivat pelillisestikin aivan eri planeetalta.

Lisämausteen peliin tuo isäntien surkea koti- sekä vieraiden huono vierastilasto. Kokkolalaisnippu on haalinut kolmesta kotiottelusta vain kaksi pistettä, KeuPa sen sijaan yrittää avata vieraspelien pistetilin.

Seuraa Heitä

Denis Godla #30 | Rytiri Kladno

Maalivahti

Godla on yksinoikeutetusti seurattavissa pelaajissa. 20-vuotias torjuja otti viime vuodenvaihteessa Slovakian reppuselkäänsä nuorten MM-kisoissa, pystyykö hän tekemään pitkän kauden aikana Hermekselle tarvittaessa saman?

Veeti Vainio #16 | Björklöven

Puolustaja

Viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hopeaa juhlinut Vainio on yksi Suomi-kiekon suurimpia lupauksia. Pelipaikka Keuruulta tehnee hyvää, sillä nuorukainen ei ole päässyt Liigassa pelaamaan vielä tänä syksynä.

» Lähetä palautetta toimitukselle