Hermes lähtee hakemaan kolmatta voittoa Kiekko-Vantaasta

MESTIS / Ennakko
Niklas Appelgren on ollut viime aikoina tehokas.
Keskiviikon Mestis-kierroksella kohtaavat Kokkolassa Hermes ja Kiekko-Vantaa. Kumpikin joukkue on hyvissä asemissa ajatellen kevään pudotuspelejä. Hermes on kolmantena, kun taas Kiekko-Vantaa neljäntenä.

Kokkolan Hermes ja Kiekko-Vantaa taistelevat elintärkeistä pisteistä keskiviikon Mestis-kierroksella. Hermes on ottanut viimeisistä kolmesta ottelusta vain yhden voiton, Jokipojat kaatui Joensuussa maalein 3-5. Joukkue on runkosarjassa sijalla kolme.

Kiekko-Vantaa puolestaan on pelannut viimeiset kolme ottelua heikosti, sillä voittoja on vain yksi. Lohipaidat voittivat 1. helmikuuta kotonaan Peliitat suurinumeroisesti 8−5. Tappiot tulivat Pohjois-Suomen kiertueella, kun joukkue hävisi niin RoKille kuin Hokille.

Kiekko-Vantaa löytyy sarjataulukossa sijalta neljä. Eroa edellä olevaan Hermekseen on kolme pistettä. Hermeksellä mahdollisuus tehdä selvä ero neljänteen ja taistella pudotuspelien kotiedusta.

Keskinäiset ottelut ovat Hermeksen hyväksi otteluvoitoin 2−1.

Hermeksellä takana hyvä ottelu Jokipoikia vastaan

Hermes pelasi pari viikkoa sitten Jokipoikia vastaan Joensuussa. Hienosti taistellut kokkolalaisporukka esitti laadukasta ja organisoitua peliä. Vieraat olivat niskan päällä, ja joukkueella olisi ollut mahdollisuus ratkaista ottelu jo hyvissä ajoin ennen pelin loppua.

Hermes meni menojaan, mutta Jokipojilla oli omat mahdollisuutensa nousta peliin mukaan. Lopulta Jokipojat pääsi kaventamaan, mutta Hermes teki tyhjiin hetkeä myöhemmin. Ansaittu 3−5-vierasvoitto Kokkolaan.

− Toinen erä oli meiltä ok, mutta se alivoimalla päästetty maali vähän häiritsi. Olisi pitänyt pelata paremmin se alivoima, kommentoi ottelun jälkeen valmentaja Märt Eerme.

Kiekko-Vantaa sai kyytiä Pohjois-Suomen kiertueella

Kiekko-Vantaa pelasi ennen maaottelutaukoa Kajaanissa Hokkia vastaan. Lohipaidat olivat auttamattomasti jäljessä kajaanilaisia. Pohjois-Suomen kiertueen alku Rovaniemellä näkyi selvästi. Lohipaidat kärsivät tappion lukemin 3−1.

Ottelussa Kiekko-Vantaa sortui paljolti jäähyihin, joita joukkue otti runsaasti. Lohipaitojen ykkösvitja, niin sanottu LNR-ketju, teki muutaman maalin nopeassa vauhdissa.

− Oli tiedossa, etteivät energiat olleet tänään ihan tapissa, mutta kyllä tuo lähtö ja viisi-viisi-peli olivat riittävällä tasolla pelata ottelun voitosta. Kyllä tänään taisi se maitohappo mennä tuonne korvien väliin, totesi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Hermes on pysynyt kärjen tuntumassa jo pitemmän aikaa. Keskiviikkona joukkueella on mahdollisuus karata kuuden pisteen johtoon kolmantena olevan Kiekko-Vantaan kustannuksella. Ottelusta tullee tasainen vääntö, ja lohipaidatkin pääsevät kaukaloon pirteänä raskaan pelimatkan jälkeen.

Jäähyihin ei sovi sortua kummankaan, mutta etenkin Kiekko-Vantaa on onnistunut viime aikoina mainiosti ylivoimapelissä. Joukkueella on kaksi ylivoimaketjua, jotka kyllä haastavat puolustuksen.

Seuraa Heitä

Niklas Appelgren #21 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Appelgren johtaa Hermeksen sisäistä pistepörssiä tehtailtuaan tähän mennessä 40 ottelussa tehot 20+19. Jatkuuko tehoilu kotikaukalossa?

Julius Rantaeskola #67 |

Laitahyökkääjä

Ykkösvitjan laituri on ollut tehokkaalla päällä. Mies omistaa yhden Mestiksen vaarallisimman rannelaukauksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle