Kovavireinen Jukurit revanssin hakuun Kokkolaan

MESTIS / Ennakko
Tehokkaasti esiintynyt Sammalmaa kohtaa kasvattajaseuransa.
Sarjanousija Kokkolan Hermes joutuu perjantai-iltana kovaan testiin, kun vahvaan vireeseen äitynyt Jukurit saapuu vierailulle. Joukkueiden edellisen kohtaamisen nimiinsä vei Hermes, joten Jukureilla tarjotaan vieraskaukalossa mahdollisuutta revanssiin.

Hermes hävisi keskiviikkona sarjakärki Hokille 4-2-numeroin. Joukkueen aloitus oli heikko, mutta joukkue paransi peliään ja nousi vielä kahden maalin takaa tasoihin. Päätöserässä kuitenkin puolustuspään virheet kostautuivat ja pisteet jäivät Kajaaniin.

Hermes-käskijä Antti Karhula ei ollut ottelussa tyytyväinen kärkipelaajiensa suorituksiin ja vaati parannusta otteisiin.

− Annoin palautteen kopissammekin, että meidän kärkipelaajamme eivät olleet tänään sitä, mitä pitäisi olla. Oli siellä hyvinkin suoritutuneita pelaajia joukossa, mutta joiltakin ukoilta vain odottaisi enemmän, Karhula totesi.

Hokkia vastaan edukseen esiintyi muun muassa Janne Kivilahti, joka aiheutti kajaanilaispuolustajille ongelmia ja alusti joukkueensa tasoitusmaalin. Kivilahden lisäksi vahvoja otteita ovat esittäneet joukkueen kultakypärä Teemu Huttu sekä Ässät-laina Joonas Huovinen, joten ratkaisuvoimaa kotijoukkueelta löytyy.

Maalinsuullakin tilanne on hyvä, sillä sekä Denis Godla että Joonas Kuusela ovat pelaamaan päästessään tarjonneet joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Puolustuspäässä virheitä on sattunut jonkin verran ja niistä vastustajat ovat päässet rokottamaan, joten sitä osa-aluetta isäntien tarvitsee hieman hioa.

Hermes joutuu tulemaan Jukurit-kamppailussa toimeen ilman puolustaja Ossi Ikosta, joka sai kahden ottelun pelikiellon taklattuaan keskiviikkona Hokin Markus Korkiakoskea päähän. Alkukauden 14 ottelussa kahdeksan tehopistettä koonneen puolustajan puuttuminen tekee ison loven varsinkin kokkolalaisryhmän ylivoimapeliin.

Jatkuuko sarvipäiden lentokeli?

Jukurit palasi tauolta tehokkaasti ja jatkoi pisteputkeaan Kiekko-Vantaan kustannuksella lukemin 7-2. Jukurit oli varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä tyly isäntä, sillä se latoi kolme maalia molemmissa.

Keskiviikkona joukkueen erikoistilannepelaaminenkin jatkoi tutuilla askelmerkeillään, sillä Jukurit pelasi kolmesti ylivoimaa ja iski kaksi maalia. Alivoimakin oli mallikasta, joten tähän osa-alueeseen Jukurit pystyy turvautumaan myös Hermestä vastaan.

Kiekko-Vantaa-kamppailussa tehot jakaantuivat hyvin tasaisesti, sillä kaikille seitsemälle täysosumalle löytyi eri tekijä. Varsinkin alavireisesti kautensa aloittanut jukurikapteeni Marko Kauppinen pelasi vahvan ottelun ja kantoi isoa vastuuta kentällä iskien tehot 1+1.

Jobinpostia joukkueelle toi kuitenkin ottelun loppuhetkillä Joonas Kalliolan ja Janne Juutisen välillä käyty tappelu. Mestiksen kurinpitäjä Markku Kruus langetti Kalliolalle tilanteesta kahden ottelun pelikiellon, joten hän on poissa perjantain kamppailusta.

Kalliolan poissaolo avannee paikan kokoonpanosta Frank Gymerille, joka huilasi Kiekko-Vantaa-ottelun. Näppärän keskushyökkääjän lisäksi sivussa keskiviikkona ollut Atte Mäkinen saanee paikan pelaavasta kokoonpanosta Hermestä vastaan.

Seuraa Heitä

Marko Kauppinen #10 |

Puolustaja

Jukurikapteeni pelasi keskiviikkona yhden kauden parhaista otteluistaan ja iski tehot 1+1. Samanlaisia otteita joukkue tarvitsee kapteeniltaan jatkossakin.

Janne Kivilahti #24 |

Hyökkääjä

Oli Hokki-ottelussa joukkueensa parhaimmistoa, vaikka syöttöpisteen lisäksi keräsikin tilastoihinsa 12 jäähyminuuttia. Liukasliikkeinen laitahyökkääjä janoaa varmasti onnistumisia myös Jukureita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle