Kahden voitokkaan joukkueen kaksintaistelu jatkuu tärkeistä pisteistä

MESTIS / Ennakko
Espoo United ei ole vielä tällä kaudella onnistunut voittamaan Hermestä vieraskaukalossa.
Illan joukkueet päättävät kahden ottelun peliviikkonsa, kun kotijoukkue Hermes saa vahvasti esiintyneen Espoo Unitedin vieraaksi.

Kotijoukkue Hermes ja Espoo United ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kolmesti, joista espoolaisryhmä on voittanut kaksi. Molemmat voitot ovat tulleet kotihallissa. Kaikki kolme kohtaamista ovat olleet varsinaista maalijuhlaa, sillä maaliero näissä on espoolaisille niukasti 12-10. Jokainen on myös päättynyt varsinaisella peliajalla. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Espoossa reilu kuukausi sitten, tuolloin kotijoukkue oli parempi maalein 5-2.

Molemmat illan joukkueista etenevät kahden ottelun voittoputkessa, kun Hermes otti voitot RoKista ja Lekistä. Puolestaan espoolaisryhmä otti voitot kotihallissaan KeuPa HT:sta ja Kiekko-Vantaasta.

Keskiviikon RoKi-ottelussa Hermes oli parempi maalein 3-1. Hermeksen onnistujina Niklas Appelgren, joka iski tehot 1+1 sekä Jere Rantala ja Severi Kuntsi, jotka puolestaan onnistuivat yhden maalin muodossa mieheen.

Illan ottelussa isännät tulevat olemaan kamppailun alusta alkaen valmiina taistelemaan kolmesta sarjapisteestä. Kotijoukkueella ei ole varaa jäähypenkillä istumiseen, sillä espoolaisten ylivoima on viime aikoina toiminut loistavasti. Myös ottelua voisi kuvata termillä: "maalivahtien kaksinkamppailu".

Uuden vaihteen löytänyt espoolaisryhmä

United kohtasi kuluneen viikon keskiviikkona paikalliskamppailussa Kiekko-Vantaan, jossa United oli parempi maalein 4-1. Ottelussa Jiri Veistola onnistui kahdesti maalinteossa. Kiekko-Vantaata vastaan espoolaisryhmä esitti vakuuttavan näytöksen, sillä United hallitsi pelitilanteita alusta asti, eikä vantaalaisryhmä päässyt missään vaiheessa otteluun mukaan.

Jokainen espoolaisryhmän neljästä maalista syntyi maalin läheisyydestä pidemmän pyörityksen jälkeen. Muita edellisen ottelun maalintekijöitä Unitedista olivat Olli Iisakka ja Emil Oksanen.

United on viime aikoina esittänyt kiekollisesti fiksua peliä, sillä vastustajien on ollut todella vaikea illasta toiseen päästä ylipäätään espoolaisten hyökkäysalueelle, saati loistaville maalintekopaikoille. Espoolaiset puolustavat tiiviisti, eivätkä ole parissa viime pelissä istuneet jäähyaitiossa. Myöskään Hermestä vastaan ei ole varaa istua siellä, jos haluaa kolme sarja pistettä ja voiton.

Espoolaisryhmän maalivahtia ei voi liikaa hehkuttaa, sillä Rasmus Tirronen on pelannut viime aikoina todella loistavasti ja johtaa Mestiksen maalivahtitilastoa. Edellisessä Kiekko-Vantaa-ottelussa vantaalaisryhmä ei missään vaiheessa pystynyt testaamaan Tirrosen todellista virettä.

Seuraa Heitä

Niklas Appelgren #21 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Iski RoKia vastaan tehot 1+1, onnistuuko myös Unitedia vastaan?

Olli Iisakka #51 |

Laitahyökkääjä

Onnistui keskiviikon ottelussa pitkästä aikaa maalinteossa hienon läpiajon päätteeksi. Iisakka sivalsi tolpan kautta Kiekko-Vantaan maaliin. Onnistuuko myös Hermestä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle