Kenelle banjot soivat?

MESTIS / Ennakko
Antti Rautiolan vartioimalla Peliitta-maalilla riittää varmasti taas säpinää.
Kuva © Erno Laisi
HC Keski-Uusimaa ja Peliitat ottavat jo toisen kerran yhteen Mestiksen runkosarjassa. Harjoitusotteluissa keravalaiset pyyhkivät Peliitoilla kolmesti lattiaa, mutta sarjapelissä heinolalaiset onnistuivat yllättämään nimivahvan HCK:n. Kumpi ottaa niskalenkin perjantaina Keravalla?

HC Keski-Uusimaa oli harjoituskaudella selvästi Peliittoja edellä. Viikko ennen sarjan alkua HCK kävi latomassa Heinolan jäähallin tulostauluun tylyt 0-6-lukemat. Ilmeinen hyvän olon tunne kostautui kuitenkin seuraavalla kertaa, kun ottelusta jaettiin oikeita sarjapisteitä. Heinolalaiset onnistuivat voittamaan sarjan toisen kotiottelunsa maalein 4-3.

Molemmilla joukkueille on nyt takanaan viisi sarjapeliä, joista kummallakin kaksi voittoa. HCK on pisteen heinolalaisia edellä kahden kolmen pisteen voiton ansiosta. Keskiviikon pelit kutittelevat vielä pelaajien pohkeissa. HC Keski-Uusimaa teki voittoisan matkan Savonlinnaan kaatamalla SaPKon jalkapallolukemin 0-2.

HCK:n valmentaja Mikael Kotkaniemi oli tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen, sillä edellisissä otteluissa verkko oli omassa päässä pölissyt peräti 17 kertaa.

Peliitat nyhjäsi niin ikään vähämaalisen pelin kotijäällään Heinolassa KooKoota vastaan häviten lopulta 0-3. Päävalmentaja Petri Karjalainen harmitteli joukkueensa tehottomuutta maalipaikoissa. Kyseisen osa-alueen onkin syytä olla paremmassa iskussa perjantaina, sillä Peliitat tuskin saa nollattua nimivahvaa keravalaishyökkäystä, etenkään kun joukkueen maalivahti ja puolustuspeli ei ole pystynyt vielä parastaan esittämään.

Keravalaiset saivat Savonlinnan matkalleen yhteistyöseura HIFK:n riveistä kovia vahvistuksia. Nollapelin pelannut maalivahti Antti Ore ja tehot 1+1 naputtanut hyökkääjä Austin Block olivat heti näkyvästi esillä. Lisäksi mukana remmissä oli emäseuran hyökkääjä Julius Nyqvist. Herrat pelanneevat vielä perjantaina Mestis-joukkueen mukana.

Peliittojen kokoonpanossa tapahtuu muutoksia. Pahin takaisku on joukkueen ykköskentässä pelanneen Oulun Kärppien lainahyökkääjä Ville-Valtteri Leskisen loukkaantuminen. Vamman vakavuudesta ja laadusta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Hänen tilannettaan seurataan viikko kerrallaan.

Myös puolustus sai jobinpostia, sillä seuraikonipuolustaja Aki Nurminen on sivussa yläraajavamman vuoksi. Nurmisen paikan puolustuksessa ottaa kovaotteinen puolustaja Roope Westerman.

Seuraa Heitä

Jesse Uronen #17 |

Laitahyökkääjä

Mestiksen vanha maalikunkun taidot eivät ole ruosteessa. Etenkin ylivoimalla voi odottaa yläflyygelin laulavan, sillä laadukkaiden ketjukavereiden tarjoilusta kelpaa nauttia. Innostuuko pölisyttämään vanhan seuransa maaliverkkoja?

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Keravalaisyleisölle tuttu nimi. On ollut puolustuksen johtotähti. Aktiivinen hyökkäyssuuntaan. Esiintyminen vanhan kotiyleisön edessä piristää varmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle