Apuvalmentajien kohtaaminen Keravalla

MESTIS / Ennakko
HCK:n päävalmentaja Mikael Kotkaniemi ei ole penkin takana keskiviikkona.
Kuva © Timo Savela
Heinolan Peliitat matkustaa keskiviikkona Keravalle viimeiseen otteluunsa ennen joulutaukoa. Isäntänä on kovassa vireessä jo pidemmän aikaa ollut HCK, joka on voittanut kymmenestä viimeisestä pelistään peräti kuusi. Peliitat taas yrittää kiriä eroa pudotuspeleihin ja samalla kasvattaa eroa karsintaviivaan.

HCK lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Keravalaisten kohdalla voitaneen jopa puhua Mestiksen kuumimmasta joukkueesta. Viime viikolla katkesi ennätyksellinen 13 ottelun pisteputki, mutta heti seuraavana päivänä HCK palasi voittojen tielle kaatamalla Kajaanin Hokin kotonaan. Yksi tappio ei siis hidastanut hurjassa lennossa olevaa joukkuetta. 

HCK on kokonaisuutena erittäin tasaisen vahva nippu. Tolppien väliin voi heittää kumman tahansa kaksikosta Aleksis Ahlqvist-Richard Ullberg. Maalivahtien edessä seisoo tilastojen perusteella yksi Mestiksen parhaista pakistoista, sillä HCK on päästänyt vähiten maaleja sarjan kaikista joukkueista. Hyökkäys on leveä ja ratkaisijoita löytyy kärkimiestenkin takaa, joten kaikkea ei tarvitse nojata Kristian RuismanRoope Rannan ja Jesse Urosen varaan. Peliitoilla on tiedossa rankka iltapuhde.

Peliitat iskee vastahyökkäyksistä

Peliitoille ottelu tulee olemaan kaikkea muuta kuin helppo, mutta mahdollisuudet yllätykseen on olemassa. Heinolasta saapuu taisteleva, voitonhaluinen ja yllätysvalmis joukkue, joka luottaa tiiviiseen joukkuepeliin ja virheistä rokottamiseen. 

Maalissa aloittanee Antti Rautiola. Viime vuosien Mestis-sylkykuppi on ollut koko kauden ajan yllättävän hyvä työssään. Puolustus on kärsinyt loukkaantumisista, mutta yli 500 Liiga-ottelun parrakas sankari Tuukka Mäkelä tuo todellista vahvistusta Peliittojen takalinjoille. Kahden ottelun sopimuksensa keskiviikkoon lopettava Mäkelä pelannee jälleen ykkösparissa taiturimaisen Christian Silfverin kanssa. Lauantaina JYP-Akatemiaa vastaan tämä kaksikko pelasi erittäin hyvin yhteen.

Hyökkäyksessä ei näy Joonas Alanteen poissaolo. Peliitat hyökkää tiiviimmin joukkueena, taistellen ja vastustajan heikkouksiin iskien. Joni Isomäki sekä kolmosketjun pojat Mikko Lahtela ja Miika Heikkilä ovat kunnostautuneet tehoilussa, eikä pappaosaston Jani Keinänenkään ole jäänyt pekkaa pahemmaksi. Siispä Peliittojen hyökkäyksen kanssa on parempi olla varuillaan. Erikoistilannepelaaminen on ollut onnetonta: niin alivoima kuin ylivoimakin tuntuu olevan vaikeaa siltakaupungin joukkueelle. 

Penkin takana apuvalmentajat

Keskiviikkona Keravalla nähdään melko harvinainen tilanne, sillä kummankaan joukkueen päävalmentajat eivät ole paikalla. Vierasjoukkue Peliittojen Petri Karjalainen on Vierumäellä alle 20-vuotiaiden maajoukkueen leirillä, ja HCK:n Mikael Kotkaniemi kärsii yhden ottelun toimintakieltonsa keskiviikkona. Penkin takana nähdään siis apuvalmentajat, Peliitoilla Lauri Merikivi ja keravalaisilla Joni Petrell

Vaikka ottelun ehdoton ennakkosuosikki onkin HCK, ei kotijoukkue lähde pelaamaan takki auki. Vastustajan vaarallisuus on tiedossa.

− Kova kamppailupeli on edessä. Peliitat on vastustajana epämiellyttävä, koska he ovat fyysinen duunarijoukkue ja he sumputtavat keskialuetta hyvin. Emme saa nukahtaa missään vaiheessa, sillä he iskevät nopeasti vastaan, HCK-apuvalmentaja Petrell kertoo joukkueen verkkosivuilla. 

Peliitat ei ala peruuttelemaan, mutta tiedostavat, että paikkoja ei saa antaa liikaa.

− Kyllähän se on tasaisen vahva ja hyvä aikuisten jääkiekkojoukkue, joka pelaa hyökkäyssuuntaan hyvin. Erikoistilanteissa meidän pitää olla hyviä, Peliittojen Lauri Merikivi kertoo.

Kotijoukkue HCK:n riveistä poissa ovat Tommi Laine, Nikke Kettukangas ja Julius Nyqvist. Kokoonpanossa mukana ovat puolestaan Otto-Eemeli Linke ja Edgar Lukjanov. Peliitoilta varmuudella sivussa ovat puolustajat Aki Nurminen ja Jaakko Lehtonen

Seuraa Heitä

Tomi Mustonen #24 |

Laitahyökkääjä

Kärppien kasvatti on ollut hyvässä vireessä koko kauden, mutta erityisesti viime aikoina. 29 otteluun pisteitä on kertynyt 8+14=22.

Moses Mustonen #22 |

Laitahyökkääjä

Tämä Mustonen ei jää toista huonommaksi. Liukasliikkeinen laituri on tehokas vastuuta saadessaan, ja lauantain kahden maalin pelin jälkeen vastuuta on odotettavissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle