Yliote tarjolla Keravalla

MESTIS / Ennakko
Jarno Laitista vastaan ei kannata yrittää lurituksia.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
HCK ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla on yksi kotivoitto. Keskiviikkona tarjotaan voittajalle henkistä yliotetta seuraavaan välienselvittelyyn.

Kotietu on ollut tällä kaudella valttia, kun HC Keski-Uusimaa ja Lempäälän Kisa ovat mitelleet voimiaan. Jos sama tahti jatkuu, olisi tällä kertaa keravalaisten vuoro poistui kaukalosta voittajana.

Keskinäisten pelien suurimaalisuus jatkunee hyvällä todennäköisyydellä myös kolmannessa kohtaamisessa, sillä lempääläiset ovat päästäneet eniten takaiskuja kaikista Mestis-joukkueista tällä kaudella. HCK on puolestaan tulittanut 33 täysosumaa viimeiseen kahdeksaan peliinsä.

Keskinäiset kohtaamiset

Viidestä pelistä kaksi on jo takana ja nyt kolmannessa on jaossa henkinen yliote ja niskalenkki kauden seuraavaan kohtaamiseen, joka otellaan Lempäälässä helmikuun loppupuolella.

Ensimmäisen pelin Kisa vei kotonaan 6-5, ratkaisijana silloin hääri hieman yllättävämpi pelimies, puolustaja Petteri Friman. Toisessa pelissä HCK piti murskajaiset LeKin kustannuksella voittaen maalein 8-3. LeKi oli jo Hakametsä-tunnelmissa eikä mahtanut mitään Joni Töykkälän johtamalle leijiona-armadalle.

Keskinäisistä peleistä ei siis voi johtaa tarkkoja johtopäätöksiä, mutta HCK lähtee ennakkosuosikkina kotiedun ja sarjasijoituksensa turvin.

Kuntopuntari

Kotijoukkue HCK lähtee otteluun runkosarjan kolmantena. TUTO on vain pisteen edellä ja takaa tulevat hengittävät lähes niskavilloissa kiinni.

Viimeisistä kymmenestä pelistä joukkue on koonnut 13 pistettä, eli ei mitenkään loistokkaasti. Viime viikko ei ollut paras mahdollinen, sillä SaPKo ja Sport narrasivat täydet kolme pinnaa. Vain KooKoolta herui matkamuistoja jatkoaikavoiton myötä.

LeKi on tippunut pudotuspeliviivan alle yhdeksänneksi, ja K-Vantaa on jo karannut pienoiselle karkumatkalle play-off-viivan päällä. Loppupää ajaa tällä hetkellä todella kovaa Kisaa kiinni.

Kymmenen viime pelin saldo on murheelliset seitsemän pistettä. Viimeisestä kolmen pisteen voitosta on kuusi peliä ja kahdesta perättäisestä voitosta kaksi kuukautta. Toivoa toivat kuitenkin yhteensä kolme saatua pistettä Sportilta ja KooKoolta. Tosin pelin ailahtelu on vieläkin liian suurta, viimeksi JYP-Akatemia otti vierasvoiton 0-4.

Kokoonpanot

HCK:lta uupuvat kokoonpanosta loukkaantuneet Jesse Uronen, Joel Lehtinen ja Matias Perkkiö sekä pitkäaikaispotilaat Miiko Hintz ja Tommi Laine. Sairastupa tyhjenee todennäköisesti kahdella pelaajalla, kun Juuso Forsström ja Julius Nyqvist tekevät mahdollisesti paluun. Maalilla pelannee hyvään vireeseen äitynyt Richard Ullberg.

LeKin kokoonpano elää jälleen melko pitkään. Uutena tullutta Jaakko Pellistä säästeltiin ja annettiin hänelle aikaa nousta huippukuntoon viime viikolla lainapelaajien kantaessa isoa vastuuta. Jussi Pesonen ja Robert Jekimovs olivat tiistaina Ilveksen mukana, mutta loukkaantumisestaan toipunut Miro Hovinen jatkanee LeKissä.

Tapparan Toni Kallela on mahdollisesti Kisan mukana. Maalivahti on arvoitus: Jos liigalainaa ei nähdä, haastaa JYP-ottelussa vahvasti debytoinut Lauri Rämö Jarno Laitisen pelaavan vahdoin paikasta.

− LeKi on varmasti nälkäinen ja he haluavat vielä tosissaan mukaan pudotuspeleihin. Heillä on paljon yksilötaitoa ja kokeneita pelimiehiä, jotka osaavat laittaa limpun verkkoon, arvioi vastustajaa HCK:n apuvalmentaja Joni Petrell seuran verkkosivuilla.

Seuraa Heitä

Joni Töykkälä #26 | HCK

Keskushyökkääjä

Iski viimeksi LeKiä vastaan kolme pistettä ja oli yksi ratkaisuhahmoista. Saumat ottaa jälleen isoa roolia.

Petteri Friman #19 |

Puolustaja

On noussut LeKin vakiokoonpanoon Otto Rädyn pakkiparina ja osoittanut olevansa peliaikansa arvoinen. Ratkaisi ensimmäisen kohtaamisen, nyt tärkeää on pystyä pysäyttämään HCK:n hurja ykkösnyrkki.

» Lähetä palautetta toimitukselle