NHL-GM:n poika Maloney Jr. debytoi Keravalla

MESTIS / Ennakko
Don Maloneyn poika Don Jr. debytoi LeKi-paidassa.
Kuva © Getty Images
LeKi marssittaa vierasotteluunsa Keravalla mielenkiintoisen try-out-pelaajan, kun Kisa-paidassa debytoi Phoenix Coyotesin NHL-joukkueen GM:n poika Don Maloney Jr.

Lauantain ottelussa HCK:n ja LeKin välillä on vain yksi ennakkosuosikki. Vaikka Kisa veikin joukkueiden kauden aiemman kohtaamisen nimiinsä 6-5-lukemin, on sarjakolmonen HCK illan ottelussa ennakkoon niskan päällä.

Molemmat joukkueet lähtivät viikon joulutauolle kaksi perättäistä tappiota niskassaan, mutta HCK:n kotietu tuo ottelulle selvän suunnan. HCK on hävinnyt kauden 16 kotipelistään varsinaisella peliajalla vain kolme ja viikon takaista Jokipojat-tappiota edelsikin kaksi kotivoittoa.

− Joulutauko tuli hyvään aikaan ja nyt koko joukkue on saanut hetkeksi ajatukset pois jääkiekosta ja latailla akkuja. Odotan meiltä hyvää peliä, koska harjoituksissa oli todella hyvä tekemisen meininki päällä. Meidän pitää keskittyä täysillä omaan pelaamiseen ja päät on saatava mukaan, HCK:n apuvalmentaja Joni Petrell kertoo seuran nettisivuilla.

HCK:n peli tukeutuu Kristian Ruisman ja Roope Rannan taitoon, onhan kaksikko sijoilla seitsemän ja viisi Mestiksen pistepörssissä. Tehomiesten takaa on huomautettava kokeneen sentterin Joni Töykkälän panoksesta. 603 liigapelin kokemus ei näy Töykkälän työteliäässä pelaamisessa negatiivisesti.

Juhliiko HCK LeKin kustannuksella?
Juhliiko HCK LeKin kustannuksella?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com

Don Maloney Jr. LeKin mielenkiintoisin nimi

LeKi on Mestiksen kahdeksannella tilallaan hyvässä asemassa kevättä ajatellen, mutta tyytyväisempiäkin Lempäälässä voitaisiin olla. Kisa on hallinnut pelejä, mutta menettänyt johtoasemansa toistuvasti otteluiden tärkeimmillä hetkillä.

Tilanne on ollut akuutti viime aikoina etenkin vieraspeleissä. LeKi on hävinnyt vierasotteluistaan putkeen viisi kappaletta, ja voittoja on koko kauden ajalta varsinaisella peliajalla vain kolme 17 pelistä.

LeKi astuttaa Keravalla debytantikseen jenkkihyökkääjä Don Maloney Jr:n, joka on Phoenix Coyotesin NHL-joukkueen GM:n Don Maloneyn poika. Isä pelasi läpi 13-kautisen NHL-uransa New York Rangersissa ja Islandersissa ja on toiminut Coyotesin GM:nä vuodesta 2007. Maloney palkittiin kaudella 2009-10 NHL:n parhaana GM:nä.

Maloney Jr. on käynyt urallaan kerran NHL-joukkueen ja kolmesti AHL-joukkueen testileirillä, muttei ole saanut kirkkaista valoista pelipaikkaa. Viime kaudella CHL:ssä 11 ottelua pelannut hyökkääjä tehoili alkukaudesta kakkosdivisioonan Jämsänkosken Ilveksessä kolmessa ottelussa muikeat tehot 6+7.

Tappara-lainat valtaavat LeKin

HCK:lta ovat loukkaantumisten vuoksi poissa pitkäaikaispotilaat Nikke Kettukangas, Julius Nyqvist ja Tommi Laine. Maalille astelee Aleksis Ahlqvist.

LeKi saa Tapparasta mukaansa neljä lainapelaajaa, joista kaksi on puolustajia ja kaksi hyökkääjiä.

Todennäköisesti lainapelaajat ovat Atte Mäkinen, Vilho Virmavirta, Elmeri Kaksonen ja Toni Kallela. Maalilla pelaa Jarno Laitinen.

Seuraa Heitä

Olli Korkeavuori #6 | HCK

Puolustaja

Isokokoinen peruspuolustaja tuo HCK:n takalinjoille kokemusta ja fyysisyyttä. Mestikseen riittävän hyvä kiekollisestikin. Varma.

Jarno Laitinen #35 |

Maalivahti

Laitisen ailahtelevat otteet ovat maksaneet LeKille pisteitä aiemmilla vierasreissuilla. Keravalla kopin on tartuttava.

» Lähetä palautetta toimitukselle