Sulkeutuvatko maalihanat Keravalla?

MESTIS / Ennakko
Pelaako Ullberg lauantaina Kiekko-Vantaata vastaan?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lauantain Mestis-taisto jättää Keravalla tuskin ketään kylmäksi, kun kotijoukkue HCK saa vieraita Vantaalta. Joukkueiden perjantainen kohtaaminen jätti valmentajille paljon pohdittavaa etenkin puolustus- ja maalivahtipelin suhteen.

HC Keski-Uusimaan luotsilla Mikael Kotkaniemellä on eittämättä pohdittavaa maalivahtivalintansa suhteen, sillä perjantaina Vantaalla Richard Ullberg ei kyennyt torjumaan omalla tasollaan. Toisaalta myöskään kolmannen erän Tikkurilassa pelannut Aleksis Ahlqvist ei pystynyt auttamaan joukkuettaan voittoon, vaan HCK lähti Vantaalta tyhjin käsin 7-5-tappio niskassaan.

Yhdessä yössä harvoin pystytään ihmeisiin, mutta seitsemän maalia omiin Mestis-tasolla on sellainen lukema, että keravalaisten on pystyttävä kotiyleisönsä edessä parempaan. HCK:n profiilipuolustajien on nostettava tasoaan, ja lauantaina jännitysmomentiksi nouseekin, miten kotijoukkueen puolustus suoriutuu tehtävistään. Esimerkiksi Olli Korkeavuorelta ja Paavo Ylipainolta odotetaan lauantaina selkeää tasonnostoa.

Kotijoukkue on kulkenut viime aikoina voitosta tappioon, ja vakautta tarvitaan etenkin keravalaisten puolustuspäähän: kolmessa viime ottelussa HCK on päästänyt yhteensä 15 maalia.

Lohipaidat tarvitsevat vastuunkantajiaan

Kiekko-Vantaan perjantain kokoonpanossa vilisi monia onnistujia Semir Ben-Amorista Peter Tiivolaan, ja on vantaalaisten kannalta toivottavaa, että kokoonpano pysyy mahdollisimman stabiilina myös lauantaina. Koko kauden loistanut ja Liiga-visiitilläkin useaan otteeseen käynyt Artem Iossafov lienee kotijoukkueen puolustuksen riesana myös lauantaina. Jami Kauppi on onnistunut valamaan vantaalaismiehistöön itseluottamusta, jota tarvitaan lauantai-illan paikalliskamppailussa.

Lohipaidat on voittanut joukkueiden keskinäisistä kuudesta ottelusta neljä, joten HCK:lla on lauantaina varmasti paljon hampaankolossa. Kiekko-Vantaa on kuitenkin kiinni Mestiksen viimeisessä pudotuspelipaikassa, joten pisteistä vierasjoukkue ei tule helpolla luopumaan.

Vantaalaisilta sivussa on edelleen joukkueen kapteeni Oskari Manninen.

Seuraa Heitä

Peter Tiivola #74 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Erittäin liukasliikkeinen ja taitava hyökkääjä, joka loisti perjantaina Tikkurilassa.

Tomi Mustonen #24 |

Laitahyökkääjä

Yksi HCK:n parhaista hyökkääjistä, jolta odotetaan tehokkuuta lauantai-iltana Kiekko-Vantaata vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle