Jatkaako HCK voittoputkeaan levon jälkeen?

MESTIS / Ennakko
Anthony Guttig on ollut tehokas hyökkäyspäässä, mutta puolustusasenteessa on vielä korjattavaa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Yli viikon levännyt HCK saa lauantaina vastaansa jo viikon kolmannen pelinsä pelaavan Kajaanin Hokin. Aiemmin viikolla Hokki murskasi KooKoon 5-1, mutta kärsi 6-4 tappion K-Vantaan vieraana. HCK taas lentää orastavassa voittoputkessa. Takana on kaksi voittoa maalierolla 7-0.

Rajusti uudistunut ja vahvistunut HCK voitti viime viikolla nihkeän alkukauden jälkeen molemmat ottelunsa päästämättä niissä maaliakaan. SaPKoa vastaan maalinteko oli vielä vaikeaa keravalaisillekin, mutta Peliitat sai Keravalla varsinaisen selkäsaunan numeroin 5-0.

Kaksi nollapeliä torjunut Antti Ore palasi HIFK:n vahvuuteen, joten HCK:n maalilla Mestis-debyyttinsä tekee vasta 18-vuotias Ville Husso. Husso on pelannut tällä kaudella neljä ottelua Liigassa HIFK:n paidassa ja esiintynyt varsin vahvasti, joten maalivahtiin HCK tuskin kaatuu. Kun joukkue pysyy muutoinkin lähes muuttumattomana, on HCK vahva ehdokas ottelun voittajaksi, vaikka löytyykin toistaiseksi vasta sijalta 9 sarjataulukossa.

Joukkueen terveystilanne on vähintään kohtuullinen, sillä ainoa poissaolija on Tero Konttinen. Viimeotteluissa hienosti toimineen viisikkopelaamisen lisäksi isäntien suurena etuna alla oleva lepo. Hokki puolestaan pelasi erittäin raskaan ja vauhdikkaan pelin KooKoota vastaan keskiviikkona Kajaanissa ja perjantaina K-Vantaan vieraana pitkän matkustamisen jälkeen. Pelin alku voi olla jälleen kajaanilaisille vaikea, samoin puhti voi olla poissa ottelun loppupuolella.

Sarjataulukossa kuudentena majaileva Hokki on viimeaikoina ollut muutenkin hiukan päinvastaisessa tilanteessa kuin lauantain isäntänsä. Hokilla ongelmia on ollut puolustuspäässä, mutta maalinteko on sujunut tehokkaimmin koko sarjassa.

Siinä missä HCK:n paras pistemies on ollut Joel Lehtinen tehoilla 1+5, on Hokilla heittää jäälle peräti kolme miestä, joilla on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen jo vähintään kymmenen pistettä - maalipörssin jaetulta toiselta sijalta löytyvä Teddy Da Costa (7+3=10), harjoituskaudelta asti kovassa pelivireessä ollut Anthony Guttig (5+6=11) ja pistepörssin kolmannelta sijalta löytyvä, joukkueen kapteenina häärivä Teemu Virtala (4+8=12). Vantaalla tämän kolmikon hurja tehoiltakaan ei tosin riittänyt.

Viime kaudella kajaanilaisten selkärankana toiminut Teemu Seppänen on aloittanut kautensa ailahtelevasti, ja sama on jatkunut tällä viikolla. KooKoota vastaan Seppänen pelasi todella vahvan pelin, mutta joutui vaihtoon Vantaalla jo muutaman minuutin pelin jälkeen, ja näin ollen on epävarmaa, aloittaako lauantaina Seppänen vai nuori Tuomas Tolonen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi, ja molemmat poistuivat kentältä kahdesti voittajana. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa mitataankin sitä, kumman viisikkopeli pysyy kasassa paremmin ja voitetaanko ottelu hyökkäystehoilla vai tiiviillä puolustamisella?

Seuraa Heitä

Ville Husso #35 | Detroit

Maalivahti

Liigassa jo pelannut huippulupaava maalivahti debytoi nyt myös Mestiksessä.

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Viiden ottelun maaliputkessa oleva ranskalainen on juonikas ja vaarallinen, mutta myös kuumaverinen peluri. Saattaa ratkaista ottelun kumpaan suuntaan tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle