Alavireinen TuTo Forssaan

MESTIS / Ennakko
Anatoli Bogdanovin luotsaama TuTo Hockey saapuu Forssan Palloseuran vieraaksi keskiviikko-iltana. Neljän ottelun tappioputkessa taapertavan TuTon peli ei ole ollut läheskään sitä mitä materiaalin puolesta voisi odottaa, joten vierasjoukkue lähtee Forssaan kurssin kääntäminen mielessään.

Kotijoukkue FPS voitti sunnuntaina tuskaisen taiston jälkeen Uudenkaupungin Jää-Kotkia vastaan Ukissa Andrei Makrovin jatkoaikamaalilla. Samalla UJK-selätys oli Palloseuran historian 500:s voitto joukkueen I divisioona- ja Mestis-historiasta. Nyt vastassa on ennalta paljon kovemman luokan ryhmä, kun joukkue saa vieraita Turusta.

Forssalaismaalin astelee todennäköisesti nuori Juha-Matti Taponen, joka on jättänyt ykkösvahti Pasi Keinäsen varjoonsa viime otteluissa. Vieläkään Taponen ei ole suostunut häviämään ja nuorukaisen pelatessa maalissa FPS on napannut seitsemän pistettä kahdeksasta mahdollisesta.

Ratkaisijoita forssalaiselta alkaa löytyä jo laajalta rintamalta, kun Makrovin lisäksi viime aikoina hyviä otteita esittänyt Rami Jokinen on alkanut tarjoilemaan namupasseja hyökkääjille liukuhihnalta. Vaikka Makrov onkin viidesti viimeistellyt osin Jokisen passeista, olisi hänellä silti ollut hyvät mahdollisuudet vaikka pienellä onnella tuplata viiden maalin määränsä pelaamissaan otteluissa.

Tuttuun tyyliin konkari Matti Raunio komeilee FPS:n maalipörssin kärkisijoilla yhdessä Makrovin kanssa. Samaan kentällisen UJK-otteluun sovitetut Makrov ja Raunio jatkanevat samassa yhdistelmässä, sillä kaksikko teki tuhojaan peräti kolmen maalin ja yhden syöttöpisteen edestä. Kolmantena lenkkinä ketjussa pelannut Marko Ronkainen on raatamisen lomassa myös iskenyt tehoja viime peleissä, ja viimeisen viiden ottelun saldo on muhkeat 3+4.

TuTon ykköskentällinen jäässä

Turkulaisten maalinteko on tökkinyt pahasti viimeisimmissä otteluissa. Kolmessa edellisottelussaan joukkue on kyennyt ainoastaan neljään maaliin, eikä puolustusosasto ole kyennyt pelastamaan joukkuetta tappioputkelta.

Maalissa torjunut Henri Launonen ei ole pettänyt joukkuetta, mutta ei ole myöskään kyennyt huippusuorituksiin lukuunottamatta ottelua Vaasan Sportia vastaan. Sport-ottelussa nollat torjuneen Launosen vire on ollut häilyväistä, eikä kakkosvahti Ossi Ojanen ole juuri saanut näyttöpaikkaa. Nuoren maalivahtikaksikon piikkiin TuTon tappioputkea ei silti kannata laittaa, sillä ongelmat piilevät selkeästi hyökkäyspäässä.

Varsinkin nimekäs ykkösnyrkki Tuomas Jalava - Tero Forsell - Markku Vuorisalo on ollut tukossa. Parhaimmillaan ehkä koko Mestiksen laadukkain kentällinen ei ole päässyt maaleilla herkuttelemaan, ja ykkösen huono viimeistely on heijastunut myös muuhun joukkueeseen. Erityisesti alkukaudella ongelmissa on ollut kakkosvitjan laituri Mikko Niinikoski, jonka pistetili ei ole karttunut läheskään aiempien kausien tahtiin. Niinikosken pinnat ovat jääneet neljään 14:ssä ottelussa.

Kuitenkin potentiaalia turkulaisista löytyy vaikka muille jakaa. Tulivoimaa on laajalla rintamalla, ja hyökkäystä säestää yksi Mestiksen vaarallisimmista viivapelotteista Arto Ryömä. Kajaaniin muuttaneen virolaispakki Lauri Lahesalun paikkaajaksi hankittu Janne Laitila ei ole vielä kyennyt Lahesalun tasolle.

Ennalta ottelun lähtökohdat ovat todella tasaiset. Ottelun avainkysymys on, että saako TuTo apinan selästään? Viimeistelyongelmat ovat korostuneet muutamissa otteluissa jo liiankin kanssa, ja nyt olisi hyvä paikka avata hanat totutusti hurlumhei-kiekkoa pelaavaa FPS:aa vastaan. Turkulaisten pitää todennäköisesti kyetä ainakin 4-5 maaliin, sillä forssalaiset eivät kovin usein kotonaan vähempään tyydy omasta puolestaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle