Saako FPS:n kotivoittoputki jatkoa?

MESTIS / Ennakko
Todelliseen taisteluun yltynyt Forssan Palloseura saa lauantaina vieraita Kouvolasta, kun sarjan kakkostilaa hallussaan pitävä KooKoo yrittää lihottaa pistetiliään. Kovaa vääntöä selvityjän paikasta KJT:n kanssa käyvä FPS on voittanut kolme viimeistä kotiotteluaan.

Lähes koko kauden sarjataulukossa turvallisen välimatkan päässä toisistaan majailleiden joukkueiden kuntokäyrät ovat kulkeneet viime viikkoina eri suuntiin, vaikka KooKookin on pikkuhiljaa palaillut pisteelliseen elämään.

Maaottelutauon jälkeen KooKoo on pelannut kolme ottelua, joista se on saalistanut viisi pistettä. Vastus, ja joukkueen omat otteet tosin eivät ole olleet sellaisia, joista voisi vielä suurempia johtopäätöksiä kurssin kääntymisestä tehdä. Järvenpäässä joukkue jäi tasapeliin, UJK:sta tuli vierasvoitto vasta jatkoajalla, ja kotona kaatunut Ahmatkin oli pahasti vajaamiehinen.

Kuluneen viikon otteluita häiritsi myös KooKoon osalta sairastelu, sillä kuumeilun takia parasta kokoonpanoa ei nähty missään ottelussa. Todennäköisesti flunssasta ja vatsataudista kärsineet pelaajat ovat FPS:ia vastaan jo pelikunnossa.

Kotijoukkue FPS vaihtoi valmentajaansa tammikuun lopussa. Pekka Laksolan tilalle astui Kai Rautio, jonka johdolla joukkue onkin päässyt pisteiden makuun. Raution johdolla forssalaislauma on hävinnyt vain Kiekko-Vantaalle. Neljän pisteen KJT-vieraskamppailun lisäksi palloseuralaiset ovat poistuneet voittajina kaukalosta myös Hermestä, Ahmoja ja UJK:ta vastaan.

Edellisessä pelissään UJK:ta vastaan FPS pelasi tuloksen perusteella kuten wanhoina hyvinä aikoina: verkot soivat molemmissa päissä 11-7-lukuihin päättyneessä mittelössä. Hokissa alkukauden pelannut Ville Salminen ei kovinkaan korkeaa torjuntaprosenttia ottelusta saanut, mutta pelasi edellisissä otteluissa hyvin, ollen FPS-voittojen takuumiehenä.

Kauden aiemmat kohtaamiset tasaisia vääntöjä

FPS ei ole tällä kaudella KooKoota kaatanut, mutta tiukkoja pelit ovat olleet. Kouvolassa palloseura aiheutti KooKoolle sen kauden ensimmäisen pistemenetyksen kotihallissaan 2-2-tasurilla, tammikuussa kouvolalaiset olivat parempia luvuin 5-3. Forssassa vierasjoukkue voitti 4-5.

Kolmessa ottelussa kovimmat pisteet ovat keränneet kouvolalaisista Mikko Pukka (3+2), Mikko Kinnunen (2+3) sekä Tomi Lindfors (3+1). FPS:n tehokkaimpia ovat olleet Jukka-Pekka Koistinen (1+4) ja Jarno Kantelus (3+1). Vihreäpaitojen maalilla kaikissa kohtaamisissa on ollut Juha-Matti Taponen, joka on torjunut 102 kouvolalaislaukauksesta peräti 93.

Fanibussi Forssaan lähtee Kouvolan linja-autoasemalta kello 13.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle