Maaleja, maaleja, enemmän maaleja, emme me pihtaile, ilosta annamme...

MESTIS / Ennakko
Yllämainittua veisua on ilmeisesti soiteltu pukukopissa jonkin verran ennen FPS:n ja KalPan ennen tämän kauden kohtaamisia, sillä maaleja on syntynyt urakalla. Kahdessa ottelussa maaleja on tehty yhteensä vaatimattomat 22 osumaa, eikä ennakkoasetelmat illan otteluun osoita tahdin laantumista. Edessä lienee maalirikas kamppailu, vaikkakin niin koti- kuin vierasjoukkueelta puuttunee joitain avainpelaajia.

Edellisessä ottelussaan huiman loppukirin esittänyt kotijoukkue Forssan Palloseura lähtee kohtaamaan kuopiolaiset uusin kujein. Yleisön mielenkiinto kohdistuu erityisesti Lukosta Forssaan joulutaukoon asti lainaksi saapuneeseen Jaakko Hagelbergiin, jolta odotetaan ratkaisuita. Vielä Sport-ottelussa lainassa ollut Ville Hämäläinen palasi Tampereen Tapparaan, eikä miestä enää nähdä vihreissä.

FPS:n kokoonpanosta ovat poissa pitkäaikaispotilas Rami Jokisen lisäksi työmyyrä Marko Ronkainen, joka joutuu jättämään keskiviikon ottelun väliin henkilökohtaisten syiden saattelemana. Myös isokokoisen Juha Nurmiston pelaaminen on epävarmaa, sillä mies kärsii nivusvammasta ja hänen pelaamisensa selviää ottelupäivän aikana.

Lainapelaajista debyyttinsä tehneet maalivahti Jaakko Huhti sekä Janne Juppo täyttivät ruutunsa varsin mallikkaasti Sport-ottelussa, ja kahden ottelun lainapestillä FPS:ssa olevan Huhdin peluuttamisesta päätetään myös ottelun alla. Alakertaan rutkasti varmuutta tuova Juppo tulee jälleen nauttimaan suuria minuutteja, joka tietänee tupen puremista joko Toni Vähämäelle tai Vesa Lehtiselle, jotka eivät juuri jäällä esiintyneet edellisottelussa.

Forssalaisten hyökkäyskaartilla ovat olleet hanat tukossa aina kolme ottelua sitten pelatusta UJK-ottelusta asti, mutta nyt on aika muutokseen. Kauden avausottelussa KalPaa vastaan joukkue takoi peräti seitsemän osumaa KalPa-vahti Ari Luostarisen taakse, joka tosin ei parasta päiväänsä nähnyt avauksessa.

Kysymysmerkkejä

KalPan pelaajapolitiikka on tätä ennakkoa tehtäessä varsin mystistä. Yksi Mestiksen taitavimmista hyökkääjistä Marko Ahosilta on huilannut jo kolme ottelua putkeen kylkivamman johdosta, eikä miehen pelaamisesta Forssassa ole varmuutta. Lähes sama tilanne on hyökkääjä Mikko Honkosella, joka on ollut jo laittamassa luistimia naulaan, mutta hän on palaamassa ja on ollut joukkueen kanssa jäällä.

Kuopiolaisten maalille asettunee jälleen Ari Luostarinen, joka on toiminut varsinaisena peikkona FPS:lle lukuunottamatta kauden avausta. Menneellä kaudella Luostarinen torjui kaiken mahdollisen ja osan mahdottomistakin, jotta KalPa sai kuskattua kaksi pistettä bussissa Kuopioon. Mielenkiintoista on nähdä, onko Luostarisen takaraivoon jäänyt vaivaamaan kauden avausottelu, jossa mies käytännössä lahjoitti pari osumaa kotijoukkueelle ja samalla pinnat jäivät Forssaan.

Vaikka Ahosilta ja Honkonen olisivatkin vielä pelikyvyttömiä, aseita kalakukkohyökkäyksestä kuitenkin vielä löytyy. Jarno Niinimäki, Henri Huohvanainen, Sami Simonen ja kumppanit pitävät takuulla huolen siitä, että forssalaisvahdille tulee hikinen iltapuhde. KalPan laaja hyökkäysmateriaali tuskin yhtä miestä kaipaa, vaikka kynäniekka Ahosilta jäisikin seuraamaan ottelua sohvalle teksti tv:n viereen.

Kohta menee yksitoikkoiseksi allekirjoittaneen ennakointi, mutta silläkin vaaralla tästä ottelusta on odotettavissa varsin runsasmaalinen. Kummankin joukkueen aseet ovat nimenomaan hyökkäyspäässä, eikä puolustuspää lukeudu kummankaan vahvuuksiin. Maalivahdit näyttelevät jälleen kerran suurta roolia, sillä kummallekin joukkueelle tulee avautumaan paikkoja urakalla, sillä tästä ottelusta lienee kyttäyskiekko kaukana.

FPS:n ryhmään liittyi Juuso Vakkilainen, joka tulee helpottamaan FPS:n sentteripulaa. Vakkilaisen pelaaminen tämän illan ottelussa selviää kuitenkin vasta aivan ottelun alla, sillä pelilupa-asiat eivät ole vielä kunnossa.

KalPan kokoonpanoon on merkitty kysymysmerkit Marko Ahosilta ja Mikko Honkonen.

Ennakkoa muokattu 4.12.2002 13:22

» Lähetä palautetta toimitukselle