Välisarja jatkuu Espoossa − "Se kumpi joukkueista tekee enemmän töitä, yleensä myös voittaa"

MESTIS / Ennakko
Onnistuuko Janne Kivilahti maalinteossa TUTOa vastaan?
Kuva © Petteri Äikäs
Espoon perjantai-illassa vastakkain asettuvat kotijoukkue United ja TUTO, joka saapuu Turusta vierailulle. Molemmat joukkueet pelasivat keskiviikkona edellisen kerran. United hävisi Vantaalla voittomaalikilpailun jälkeen 3-4 ja TUTO voitti Heinolassa Peliitat luvuin 4-3. Molemmat joukkueet sekä Kiekko-Vantaa kuuluvat välisarjaan, joka pelataan tämän viikonlopun aikana.

Espoo United on parantanut peliään koko ajan, vaikkakin se hävisi viime keskiviikkona vieraissa Kiekko-Vantaalle. Mahdollisuudet olivat loppuun asti omissa käsissä, mutta kotiin tuomisena oli kuitenkin yksi sarjapiste. Ottelu oli erittäin tasainen ja kovavauhtinen. Espoolaiset ovat koko alkukauden ajan sortuneet jäähyilyyn, niin myös viime ottelussa.

Vaikka ottelu olikin hyvä, pelillisesti jäi silti parantamisen varaa seuraavaan otteluun. Maalinteosta vastasivat Aleksi Järvinen, Nikke Kettukangas ja Jimi Santala.

Näin Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen kommentoi hävityn Kiekko-Vantaa-ottelun jälkeen.

− Hyvä ottelu molemmilta joukkueilta, paikallisottelun arvoinen. Ensimmäisessä erässä Kiekko-Vantaa oli niskan päällä. Paransimme toiseen erään ja saimme tärkeän osuman tasoituksessa.

Illan ottelu on Movember-teemainen, johon osallistuu myös kotijoukkueen maalissa jatkava hyvän paikalliskamppailun pelannut Rasmus Tirronen. Joukkueen kultakypäränä jatkaa Janne Kivilahti, joka tienasi edellisessä kamppailussa yhden syöttöpisteen.

− Puolustetaan kovaa, pidetään oma peruspeli sekä hyökkäysrytmi kasassa, ja sitä kautta päästään maalipaikoille, kuvailee joukkueen puolustajista Juha Tarkkanen.

Vierasjoukkue TUTO voitti keskiviikkona oman ottelunsa jatkoajalla. Turkulaisten maaleista vastasivat Anssi Virkki, Kalle Valtola kahdesti sekä Joonas Toivanen. TUTOn kulttipelaaja Aki Keinänen nousi myös saman kierroksen jälkeen Mestiksen pistepörssin kärkipaikalle.

Turkulaisten joukkueesta Aki Juusela sai ottelussa 5+20-minuuttia polvitaklauksesta sekä Mika Hyvärinen lensi suihkuun ennen päätössumeria väkivaltaisuuden takia.

Näin TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kommentoi joukkueen nettisivuilla keskiviikon voitetun ottelun jälkeen.

− Taas nähtiin, kuinka viihdyttävää Mestis-kiekko voi olla. Se ei ole kurinalaisuudesta pois, kun valmentajat antavat pelaajien pelata. Se nähtiin tänään. Tämä oli meille iso voitto.

Ratkaisun paikat

Ottelusta on odotettavissa erittäin tasaista. Näin Rasmus Tirronen ja Janne Kivilahti kommentoivat tulevaa perjantain kamppailua.

− TUTO voitetaan hyvällä peruspelillä, ei siihen minun mielestäni ihmeitä tarvita. TUTO on toki kova vastustaja ja tiukka ottelu siitä joka tapauksessa tulee. Jos pystymme pelaamaan omaa hyvää peliämme sekä voittamaan kentällä taisteluita. Silloin "pointsit" ovat meidän puolella, Unitedin maalivahti Tirronen kommentoi.

− Voittamiseen tarvitaan kurinalaista pelaamista, eikä jäähyaitiosta voiteta yhtään ottelua. Erikoistilannepelaaminen, eteenkin ylivoima tulee olemaan tärkeässä asemassa. Maalipaikoista pitää sitten myös onnistua, toteaa joukkueen kultakypärä Kivilahti.

− Tulee varmasti olemaan yhden tai kahden maalin ottelu. Se, kumpi joukkueista tekee enemmän töitä, yleensä myös voittaa, Kivilahti jatkaa.

Turkulaisleiristä hyökkääjä Mikko Laine kommentoi illan koitosta seuraavasti:

− Espoo on erittäin laadukas ja vaarallinen joukkue, ottelusta tulee varmasti todella tiukka. Uskon, että ottelu ratkeaa pieniin asioihin. Kärsivällisyys ja erikoistilanteet ovat avainasemassa. Puolustuspelaamisen tulee olla myös kunnossa, jos haluamme voittaa tänään.

− Espoossa aktiivisempi joukkue voittaa. Meillä on erittäin luisteluvoimainen joukkue, joten käytetään vahvuutta hyväksi. Päästään maalipaikoille ja saadaan espoolaisille hankittua jäähyjä.

Seuraa Heitä

Janne Kivilahti #24 |

Hyökkääjä

Loistavassa pelivireessä oleva hyökkääjä on myös joukkueen kultakypärä. Onnistuuko myös TUTOa vastaan maalinteossa?

Aki Keinänen #82 |

Laitahyökkääjä

Nousi viime kierroksen jälkeen pistepössin kärkeen. Onnistuuko pisteiden teossa Espoossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle