Revanssin paikka – Unitedilla mahdollisuus laivan kääntöön

MESTIS / Ennakko
Kotijoukkueen otteet eivät ole olleet toivotunlaisia.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoon Metro Areenalla keskiviikkoiltana kotijoukkue Espoo United saa vieraita Savonlinnasta. Illan Mestis-ottelu on myös revanssiottelu, sillä edellisen kerran joukkueet kohtasivat Savonlinnassa viime lauantaina.

Illan joukkueet kohtasivat edellisen kerran Savonlinnassa viime viikon lauantaina. Ottelu päättyi kotijoukkueen 6-1 voittoon. Kamppailu oli todella vauhdikas ja tasakentällisittäin tasainen. Espoolaiset sortuivat jäähyilyyn, jonka seurauksena moni savonlinnalaisten maali tuli ylivoiman aikana.

Espoolaisten maalinsuulla vartioi silloin joukkueen toinen maalivahti Samuli Rasilainen, sillä joukkueen toinen maalivahti Rasmus Tirronen on loukkaantuneena.

Tiistaina Espoo United julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi, että joulutaukoon ulottuvalla lainasopimuksella espoolaisten maalivahtiosastoa vahvistaa Rasmus Rinne. Rinne tulee Espooseen liigajoukkue Vaasan Sportista.

Espoolaisilla on mahdollisuus kasvojen pesuun, sillä viime lauantain ottelu oli neljäs kamppailu viidestä, jonka se on hävinnyt suurinumeroisesti.

Edelliseen otteluun SaPKo sai todella loistavan alun, sillä viidessä minuutissa savonlinnalaiset olivat onnistuneet maalinteossa kaksi kertaa. Toinen erä jatkui lähes samalla kaavalla, sillä SaPKo siirtyi 3-0 johtoon kun vain 23 sekuntia pelikello oli ehtinyt vanheta.

− SaPKo meni nopeasti 2-0-johtoon, pienet kiekon menetykset, ja siitä kaveri rankaisi kovalla kädellä. Jatkettiin kuitenkin, mutta selkäranka naksahti liian nopeasti, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen mietti viime kohtaamisen jälkeen.

− Tuntuu, että sellainen sielu ja sydän joukkueesta puuttuu, ja sitä täytyy lähteä nyt etsimään, Hirvonen pohti.

Pässipaidat hallitsivat miltei koko ottelua tasaisesti paria poikkeusta lukuun ottamatta, jolloin espoolaiset saivat pari pidempää pyöritystä aikaseksi. Maalipaikkoja siunautui kuin liukuhihnalta. Espoolaisten maalilla torjunut Rasilainen sai tehdä kaikkensa Unitedin maalin suulla.

Näin pässipaitojen päävalmentaja summasi lauantai ottelun jälkeen ja kääntäen samalla katseensa kohti keskiviikon revanssipeliä.

− Meillä ei ollut jalka tänään sellainen, kun on normaalisti, mutta rutiinitaso tällä hetkellä ja voittamisen nälkä on kova. Pystyttiin sitten klaaraamaan tärkeät kolme pistettä. Yritetään saada jalka vähän freesimmäksi Espooseen, summasi SaPKo-käskijä Pasi Räsänen.

Loukkaantumiset

Espoon Unitedin kokoonpanosta on varmuudella jo melkein koko alkukauden poissa ollut Kim Hirschovits, puolustaja Sebastian Moberg ja maalivahti Rasmus Tirronen.

Pässipaidoista ei ole tiedossa loukkaantuneita.

Ratkaisun paikat

Illan ottelun alku on erityisen tärkeä, ja espoolaisten tulee olla alusta asti hereillä. Jäähyilyyn ei ole kummallakaan varaa, etenkään Unitedilla. Erikoispelaaminen on luultavasti isossa roolissa ja sen seurauksena mahdollisesti se myös ratkaisee voittajan.

Kotijoukkueella on kasvojen pesun paikka, sillä viime ottelut eivät todellakaan ole menneet toivotusti. Vastustajat ovat tehneet erityisen paljon maaleja Unitedin maaliin. Espoon Unitedissa maalinsuulla nähdään todennäköisesti Rasmus Rinne, jonka pelituntuma on pieni mysteeri.

Ottelusta tulee varmasti tasainen ja vauhdikas niin kuin viime lauantain ottelussa. Myös vierasjoukkueen tulee olla hereillä, vaikka onkin vahvempi ehdokas voittajaksi. United on ollut vahvempi kotihallissa pelatessaan kuin vieraissa.

Arvio ottelusta:

Illan ottelu tulee olemaan tasainen ja vauhdikas lauantain ottelun tapaan. Ottelun ensi minuutit ovat tärkeässä asemassa. Molemmilla joukkueilla ei ole jäähyilyyn varaa, sillä erikoistilannepelaaminen on ollut ihan hyvää tasoa molemmilla illan joukkueilla. Suurin ratkaisija tulee olemaan se, että kumman joukkueen maalivahti onnistuu paremmin ja se, että kumpi joukkue pelaa koko ottelun tasaisesti. Espoo United parantaa otteitaan viime aikaisesta, mutta se ei kuitenkaan riitä voittoon asti ja kolmeen erittäin tärkeään sarjapisteeseen. Ottelu tulee päättymään vierasjoukkueelle luvuin 4-1.

Seuraa Heitä

Rasmus Rinne #32 |

Maalivahti

Pelaa ensimmäisen ottelun Unitedin maalin suulla. Torjuuko heti espoolaisille voiton?

Sami Jekunen #25 |

Puolustaja

Jekusen otteet ovat olleet viime aikoina tasapainoisia alkukauden pienen haparoinnin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle