Mestiksen jumbofinalisteilla tavoite ylöspäin

MESTIS / Ennakko
Viime kaudella Eetu-Ville Arkiomaa pelasi loppukauden Espoossa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Viime vuonna espoolainen joukkue jäi Liigassa sarjan viimeiseksi. Kun tälle kaudelle perustettiin uusi seura aloittamaan Mestiksestä, samaa ei odotettu. Niin on kuitenkin tilanne, kun Espoo United kohtaa kauden ensimmäisessä lauantaikotiottelussaan Heinolan Peliitat.

Espoo United jäi sarjajumboksi juuri Peliittojen perjantaisen voiton myötä. Heinolalaiset kaatoivat kotonaan Hermeksen maalein 6−5. Espoo United on saanut huilata pari päivää pidempään, sillä sen edellinen peli oli keskiviikkona LeKiä vastaan. Ottelu päättyi heikon esityksen jälkeen 1−5-tappioon.

Ottelu LeKiä vastaan oli Espoo Unitedille kauden ensimmäinen, jossa se otti vähemmän rangaistuksia kuin vastustaja, joten ainakin se osa-alue meni eteenpäin. Muuten kurittomuus on ollut ongelma joukkueelle.

Keskiviikkona Espoo Unitedin otteissa mätti erityisesti maalineduspelaaminen, kun vieraat iskivät kolme osumaa maalin edestä. Hyökkäyspelaaminen on tyrehtynyt usein puolustusmuuriin, kun keinoja sen ohittamiseksi ei ole löytynyt.

Peliitat on saanut parissa edellisessä pelissään maalihanoja auki. Tasan puolet joukkueen 20 tehdystä maalista ovat syntyneet Kiekko-Vantaata ja Hermestä vastaan. Omissa on sen sijaan soinut luvattoman usein, sillä päästettyjä maaleja on 27, eli yli kolme ottelua kohden.

Tiivis yhteistyö Pelicansin kanssa on tuonut ajoittain hyviä vahvistuksia. Perjantaina voittomaalista vastasi viime kaudella 15 liigamaalia iskenyt Sebastian Repo, jolle alkukausi on ollut muuten hankala.

Seuraa Heitä

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

Arkiomaa oli viime kauden lopulla niitä miehiä Bluesissa, joihin pystyi hyvin luottamaan. Oli sikäli yllättävää, että hän päätyi Mestikseen tälle kaudelle. Potentiaalia on parempaankin kuin neljään pisteeseen kuudessa ottelussa.

Emil Oksanen #2 |

Laitahyökkääjä

Lupaavimpiin espoolaiskiekkoilijoihin kuuluva Oksanen ei ole erityisemmin näyttänyt vielä osaamistaan. Maalitili aukesi viikko sitten, mutta muuten väläytykset ovat olleet vähissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle