Häntäpään kärkikamppailu – kumpi palaa takaisin voittokantaan?

MESTIS / Ennakko
Espoo United pelaa tämän viikon toisen ja viimeisen kotiottelunsa.
Kuva © Toki Tukiainen
Espoon Unitedin viikon toisessa ottelussa se saa vieraita Iisalmesta. Sarjataulukosta joukkueet löytyvät aivan perättäisiltä sijoilta 11 ja 12, kun molemmat joukkueet ovat keränneet 30 sarjapistettä.

Espoo United on varsinaisen pyörremyrskyn kourissa, sillä se on jo pitkään vaeltanut varjojen mailla. Viimeiseen viiteen otteluun espoolaiset ovat päästäneet karmeat 26 maalia, tehden itse vaivaiset yhdeksän osumaa.

Edellisen kerran Espoo United pelasi kotikaukalossa tämän viikon keskiviikkona, jolloin se kohtasi sarjan kärkijoukkueen SaPKon. Savonlinnalaiset veivät ottelun suvereenisti luvuin 5−2. Espoolaisten maaleista silloin vastasi Oskari Uomala ja Markus Piispanen.

Suurin Unitedin ongelma on edelleen alkukauden tapaan jäähyihin sortuminen. Viime peleissä pelin alkuminuutit ovat olleet espoolaisille erittäin haastavia.

Miltei koko syyskauden Unitedin maalinsuulla torjunut Rasmus Tirronen loukkaantui, ja hänet viime pelissä korvannut Rasmus Rinne jatkaa luultavasti edelleen espoolaisten maalinsuulla. On myös mahdollista, että Samuli Rasilainen luistelee maalinsuulle, sillä espoolaiset pelaavat myös lauantaina, kun se matkaa Hermeksen vieraaksi.

Maalinteko-ongelmat iisalmelaisten vaivana

Iisalmelaiset kohtasivat tämän viikon keskiviikkona KeuPan. Keuruulaiset voittivat puhtaasti 5−2. Vierasjoukkue hallitsi ottelua ajoittain miltei täydellisesti tehden kolme maalia maalinedustalta riparikiekoista.

IPK on miltei koko alkukauden paininut varsin suurienkin maalinteko-ongelmien kanssa, paikkoja luodaan tusinoittain, mutta lopullinen viimeistely uupuu kokonaan. Iisalmelaiset saavat tuotua kiekkoa kuin liukuhihnalta vastustajan päätyyn, mutta yleensä tilanteet kuihtuvat varsin nopeasti ja hyökkäykset ajautuvat kulmiin.

Jos iisalmelaiset eivät löydä reseptiä maalinteko-ongelmiinsa, pian voi olla todella vaikea kiriä pois häntäpäästä ja karsijan paikalta. Olisi toivottavaa, että iisalmelaiset ajaisivat rohkeammin maalinedustalle parhaimmalle maalintekosektorille, josta moni sen vastustaja on rokottanut maalien muodossa.

Mahdolliset ottelun ratkaisutekijät

Espoo United ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ensin espoolaiset voittivat syyskuussa kotonaan 1−0 ja marraskuun lopulla Iisalmessa 3−0.

− IPK on työteliäs joukkue, joka tulee erittäin kovaa päälle. Meidän pitää olla alusta asti valmiina, ennakoi kotijoukkueen kapteeni Jimi Santala illan vastustajaa.

Ottelun alku ja ensiminuutit tulevat olemaan isossa roolissa. Kummallakaan joukkueella ei ole varaa ylimääräisiin jäähyihin. Erikoistilannepelaaminen ja maalineduspelaaminen ovat kanssa avainasemassa.

− Huomiseen otteluun lähdetään parantamaan joukkueen tekemistä, kun saadaan se kuntoon niin alkaa se tuottamaan lopulta pisteitä ja voittoja. Mennään erä kerrallaan ja jokainen laittaa kaiken peliin. Kun jokainen laittaa kaiken peliin, niin voidaan katsoa 60 minuutin jälkeen tulostaulua, Santala näkee parannettavaa joukkueen otteissa.

− Parannamme yksinkertaisesti sillä, että olemme yhtenäinen joukkue, joka antaa kaikkensa aina viimeiseen minuuttiin asti, Santala jatkaa.

Ottelun temmellyksessä myös maalivahdit käyvät omaa kamppailua, sillä maalivahtipelaaminen on varmasti isoin ratkaisija. Siksi on hauska nähdä, ketkä asettuvat lopulta joukkueidensa maalien suille.

Tasaisempi joukkue, joka käyttää omat hetkensä hyväksi on aika varma voittaja.

Seuraa Heitä

Matias Nisula #81 |

Laitahyökkääjä

Pelasi keskiviikkona ensimmäisen ottelun Espoo United paidassa, joko pääsee myös pisteille? Liiga-kokemustakin löytyy kuudentoista ottelun verran.

Janne Katosalmi #17 | IPK

Laitahyökkääjä

Loukkaantumisen jälkeen pelasi viime pelissä neloskentässä. Saa nähdä, palaako takaisin Hämälaisten viereen, jossa onnistui tehopisteiden muodossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle