Pisteputkijoukkueiden taisto Espoossa

MESTIS / Ennakko
Hermes pyrkii pysäyttämään Espoo Unitedin vahvan vireen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mestis-kausi on ollut monen joukkueen osalta vaihteleva. Näihin kuuluvat myös Espoo United ja Kokkolan Hermes, jotka ottavat yhteen Tapiolassa lauantaina.

Molemmat joukkueet olivat tositoimissa myös perjantaina. Viiden ottelun voittoputkessa etenevä Hermes kaatoi Kokkolassa JYP-Akatemian jatkoajalla. Voittomaalista vastasi Viljami Wacklin.

Espoo United pelasi peräti kuusi edellistä otteluaan vieraskentällä. Näistä joukkue onnistui voittamaan neljä ja kahdesta muustakin irtosi piste. Kun mukaan lasketaan myös vierasputkea edeltäneet ottelut, on pisteputki yhdeksän ottelun mittainen. Näistä peleistä kuusi on päättynyt espoolaisten voittoon, yksi niistä jatkoajalla.

Espoo Unitedin viisikkopeli on tiivistynyt joulun jälkeen ja samalla pelaajien väliset etäisyydet ovat parantuneet. Tämä on tuonut onnistumisia molemmissa kenttäpäädyissä. Maalivahti Rasmus Tirronen on löytänyt saman vireen kuin ennen loukkaantumistaan, joten silläkään osa-alueella ei ole ongelmia.

Hermes on osannut hyödyntää maalipaikkansa erittäin hyvällä prosentilla. Joukkueessa on myös ratkaisuvoimaa laajalla rintamalla. Esimerkiksi JYP-Akatemiaa vastaan kaikki maalit menivät eri ketjun hyökkääjien nimiin.

Vaikka Hermes ottikin perjantaina kaksi pistettä, joukkueen päävalmentaja Antti Karhula ei ollut erityisen tyytyväinen esitykseen. Toki osan tästä hän laittoi vastustajan hyvän karvauspelin piikkiin.

Espoo Unitedin sudenkuoppana on kuitenkin ollut ajoittain ylivoiman hapuilu. Mikäli tähän oli tartuttu kuluneen viikon aikana, niin Keuruulla sitä ei päästy kuitenkaan testaamaan. KeuPa HT selvisi perjantain kohtaamisesta ilman ainoatakaan rangaistusta, joskin Emil Oksasen viimeistelemä kolmas maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Tilanteessa kuudes pelaaja ei ehtinyt kuitenkaan vaikuttamaan pelitilanteeseen.

Molemmilta joukkueilta ajettiin perjantain ottelussa yksi pelaaja suihkuun ennenaikaisesti. Espoo Unitedin Jiri Veistola syyllistyi polvitaklaukseen ja Hermeksen Niklas Appelgren päähän kohdistuneeseen taklaukseeen. Mahdollisista pelikielloista ei ole vielä tietoa.

Seuraa Heitä

Nico Lehto #8 |

Puolustaja

Puolustajan kauden saldo on neljä maalia, mutta huomattavaa on se, että hän on onnistunut molemmissa kauden aiemmissa kohtaamisissa.

Jesse Väkelä #3 | Espoo United

Puolustaja

Kauden aikana myös Hermestä edustanut pelaaja kuuluu espoolaispuolustuksen puolustavaan osastoon - juuri siihen, mikä oli alkukaudesta iso ongelma.

» Lähetä palautetta toimitukselle