Ahmat mielii pysyä voittojen tiellä

MESTIS / Ennakko
Ahmoilla on mahdollisuus ottaa jo neljäs peräkkäinen voittonsa, kun sarjan vaisusti aloittanut ja loukkaantumisista kärsivä TuTo saapuu Hyvinkäälle. Alkukauden kohtaamisen TuTo vei 5-4 Kupittaalla.

Perinteikäs TuTo on 14 ottelukierroksen jälkeen sarjassa vasta kymmenentenä. Vaikka hyökkäyksen kirkkaimpien nimien Tero Forsellin, Markku Vuorisalon ja Tuomas Jalavan alkukausi ei ehkä aivan nappiin ole mennyt, on TuTo tehnyt laajan hyökkäysmateriaalinsa turvin sarjassa tähän mennessä kolmanneksi eniten maaleja. Ongelmat ovat olleet oman pään pelissä. Puolustuksen materiaali on kapea, eikä tulokasvahti Henri Launonen (torjuntaprosentti 88,18) ole pystynyt torjunnoillaan kääntämään otteluita turkulaisille.

Edellisessä pelissään TuTo pääsi herkuttelemaan 9-2-voiton Jää-Kotkista, mutta tummia pilviäkin turkulaisten taivaalla on riittämiin loukkaantumisten myötä. Hyökkääjistä Timo Hurskainen ja Atte Saunamäki ovat viihtyneet sairaslistalla jo pitkään, mutta tuoreempia ongelmia ovat tuoneet puolustuksen luottomiesten Arto Ryömän ja Juha Peltosen polvivammat. Ennestäänkin kapeassa pakistossa vastuu kiekollisesta pelistä jää lähes kokonaan Janne Laitilan ja Petri Tähtisalon harteille.

Ahmojen tilanne näyttää kolmen perättäisen voitto-ottelun ja pudotuspeliviivan yläpuolelle nousun myötä valoisalta. Sami Heinonen jatkaa joukkueen maalilla varmuudella vielä tämän viikon, ja puolustuskin näyttää saaneen aimo annoksen itseluottamusta Heinosen tulon myötä. Hyökkäyskaluston laajuus ei ainakaan paperilla ole läheskään TuTon luokkaa, mutta joukkueen ykkösnyrkin miehet Miikka Jäske, Juha-Pekka Loikas ja Jukka Penttinen ovat keränneet jopa enemmän tehopisteitä kuin TuTon kehutut Jalava, Forsell ja Vuorisalo, jotka ovat viime peleissä tosin pelanneet eri ketjuissa.

Tutolaisista hyvinkääläisyleisölle ovat tuttuja Mikot Niinikoski ja Markkanen, jotka pelasivat punapaidassa pari kautta sitten.

Illan otteluun Ahmat lähtee hienoisena suosikkina kotiedun, paremman maalivahtipelin ja tasaisemman puolustusmateriaalin turvin, vaikka harjoituspelit mukaanlukien Ahmat on pelannut TuToa vastaan jo peräti 12 ottelua (3 pudotus-, 5 runkosarja- ja 4 harjoituspeliä) putkeen ilman voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle