Ahmat KJT:n rinnalle ja ohi?

MESTIS / Ennakko
Ahmat ja KJT lähtevät kauden kolmanteen paikallispeliin tilanteesta, jossa tasan ovat niin sarjapisteet kuin keskinäisten otteluiden voitot ja maalitkin. Joukkueiden erilainen maalivahtitilanne tekee Ahmoista selkeän suosikin.

Ahmat pelaa tällä hetkellä kenties jopa historiansa parasta peliä. 11 viimeisimmässä ottelussa joukkue on jäänyt pisteittä vain kahdesti, ja Tapparasta tulleen Alfie Michaud’n torjuntojen avulla Ahmat nappasi viime viikolla kolme pistettä sarjan kärkikaksikolta.

Joulutaukoa edeltävät viisi ottelua 11 päivässä tarjoavat Ahmoille erinomaisen mahdollisuuden nousta ensimmäistä kertaa sarjataulukon puolenvälin paremmalle puolelle. Otteluista neljä on kotihallissa, ja upeasti aloittaneen Michaud’n pitäisi näillä näkymin torjua kiekkoja hyvinkääläisjoukkueen puolesta joulutaukoon saakka.

KJT:n tilanne on päinvastainen. Järvenpääläiset ehtivät olla jo seitsemän pisteen karkumatkalla Ahmoihin nähden, mutta ympäri mennään ja yhteen tullaan – kausi on puolessa välissä, ja paikalliskilpailijat ovat taas tasapisteissä.

Ongelmia KJT:lle tuottaa luottovahti Jaakko Suomalaisen loukkaantuminen, joka pitää aikoinaan Ahmoissakin torjuneen vahdin kaukaloiden ulkopuolella loppuvuoden ajan. Kakkosvahti Jaakko Valkama ja Suomi-sarjan HeKistä Suomalaisen tuurajaksi tullut Mika Nyman eivät Mestiksen kärkivahteihin lukeudu.

KJT on ottanut suurimman osan alkukauden pisteistään vieraskaukaloissa, joissa joukkueen vahvuutena on ollut kurinalainen joukkuepeli yhdistettynä nimenomaan luotettavaan maalivahtipeliin. Seppo Repon ryhmä joutuukin melkoiseen testiin, jos torjuntatyöskentely ei aivan entistä tasoa olekaan.

Paikalliskilpailijoita vertailtaessa maalivahtipelin pitäisi antaa selkeä etulyöntiasema Ahmoille keskiviikkoillaksi. Myös hyökkäyksen tehomiehet ovat Ahmoilla astetta isompaa kaliiberia kuin keskiuusimaalaisilla. KJT sen sijaan on kunnostautunut isäntiään paremmin rangaistusten välttämisessä ja puolustuspelissä, jota ovat auttaneet liigalainat Ossi-Petteri Grönholm ja Mikko Viitanen. Bluesin sopimuspelaajiin kuuluva ahmakasvatti Viitanen on näillä näkymin järvenpääläisryhmässä jouluun asti saamassa pelituntumaa loukkaantumisen jäljiltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle