Maalipörssin kärjet Loikas ja Ahosilta kohtaavat

MESTIS / Ennakko
Mestiksen alkukauden maalitykit Juha-Pekka Loikas ja Marko Ahosilta luistelevat samaan kaukaloon illan ottelussa. Ahmat palaa samalla arkeen, kun loistotorjunnoillaan joukkueensa hurjaan vireeseen sytyttänyt Sami Heinonen jatkoi matkaansa Bluesiin.

Ennen keskiviikon kierrosta Mestiksen maalitilastoa johtaa KalPan juonikas laituri Marko Ahosilta. Sarjan kenties parhaan rannelaukauksen avittamana Ahosilta on huijannut vastustajan maalivahteja jo 13 kertaa. Ahmojen Juha-Pekka Loikas on tilastossa toisena, vain yhden maalin vähemmän laukoneena. Loikaksen lisäksi 12 kertaa on onnistunut myös Kiekko-Vantaan Hannu Väisänen, jolla on kuitenkin kaksi ottelua enemmän pelattuna.

Mielenkiintoinen fakta on, että sekä Ahosilta että Loikas ovat osuneet maalitolppien väliin viimeisimmässä viidessä ottelussaan ainoastaan kerran. Jokohan ruuti olisi Hyvinkään illassa kuivaa? Ei se läpimärkää tosin Loikaksella edellisessä kotipelissäkään ollut, kun hän soolonsa päätteksi ratkaisi Ahmoille 2-1-kotivoiton ottelun viime hetkillä.

KalPan ja Ahmojen viime kauden ensimmäinen kohtaaminen Hyvinkäällä muistutti lähtökohdiltaan paljon tämänpäiväistä, sillä myös vuosi sitten Ahmat joutui hieman yllättäen peliin ilman Heinosta, joka oli tuolloin vatsavaivainen. Itse ottelussa savolaisten Ahosilta hassutti hyvinkääläismaalilla aloittaneen Niko Tuomisen ottelun ensimmäisellä laukauksella. Myös toinen laukaus upposi ahmamaaliin, sen jälkeen tolppien väliin luisteli luukkuvahtina aloittanut Joonas Lindberg, ja lopulta KalPa voitti ilotulituskilpailun peräti 8-4.

Ahmat varmasti toivoo parempaa alkua tällä kertaa.

Kotijoukkueelle seuraavat ottelut ovat erinomainen testi loppuvuoden suuntaa ajatellen. Vastaan asettuvat vuorotellen sarjan neljä kärkijoukkuetta, ja torjuntavastuun kantavat jälleen Patrick Machreich ja Joonas Lindberg. Heinosen paluu sai aikaan melkoisen ryhtiliikkeen koko joukkueessa ja etenkin puolustuspelaamisen tiivistymisenä. Avainkysymys on, josko onnistumisten tuoma itseluottamus kestää myös Heinosen lähdön.

Uutena miehenä kotiyleisölleen esittäytyy Kajaanissa osin jopa kahdessakin ketjussa hyökännyt Tapparan mies href="pelaajat.php?id=3383">Petri Koskinen, joka pelannee ahmapaidassa parisen viikkoa.

Hyvinkäältä viime vuonna kahdesti pistepotin hakenut KalPa on suosikki myös tänään. Savolaisrykelmä on pelannut uuden valmentajansa Mika Pieniniemen johdolla hyvinkin iloisen syksyn ja on sarjataulukossa kolmantena. Vaikka Ahosilta kirkkaana tähtenä jopa pistepörssin kärjessä tuikkiikin, on kuopiolaisten vahvuutena ollut kuitenkin laaja ja moneen muuhun joukkueeseen verrattuna myös tasainen materiaali.

KalPan joukkueessa pelaa toistaiseksi myös yksi liigalaina, kun HPK:n href="pelaajat.php?id=2640">Tatu Miettinen on kasvattiseurassaan peliaikaa saamassa. Alku ei ole ollut hääppöinen, sillä Miettinen ei ole kolmessa ottelussa pistetiliään onnistunut vielä avaamaan, mutta tehotilasto on pykälän verran pakkasella.

» Lähetä palautetta toimitukselle