Liigavahdit kohtaavat

MESTIS / Ennakko
Keskiviikon ainokaisessa Mestis-ottelussa virkeä Ahmat yrittää voittokantaan paluuta hyvässä vireessä olevaa Kajaanin Hokkia vastaan. Tolppien välissä toisistaan mittaa ottavat HIFK:n ja Kärppien kakkosmaalivahdit Timo Laaksoharju ja Pekka Rinne.

Hyvinkään ja Kajaanin Mestis-joukkueiden maalivahtitilanteet ovat lähes identtisiä. Ahmojen ykkösmaalivahti Tommi Niemelä on inttikavereidensa kanssa leirillä, ja siten poissa viikon otteluista. Sivussa on myös Hokin ykkösvahti Jaakko Huhti, jonka olkapää on hajalla.

Poissaolijoita paikkaavat HIFK:n ja Kärppien kakkosmaalivahdit Timo Laaksoharju ja Pekka Rinne, jotka ovat molemmat päässeet pelaamaan muutaman ottelun SM-liigassa syksyn aikana. Ottelutuntuman puute saattaa haitata viikon ensimmäisessä ottelussa, mutta ongelma on kummallakin veräjänvartijalla kutakuinkin sama.

- Joukkue oli tyytyväinen, kun kuuli Laaksoharjun tulosta. Toivottavasti pääsemme eroon puolustuspään ylipelaamisesta. Kun maalivahtiin luotetaan, annetaan vastustajan laukoa huonolta sektorilta, eikä yritetä peittää sitäkin, Ahmojen valmentaja Kari Lehtinen sanoo.

Paré taas Ahmojen kiusana

Toista kauttaan Mestiksessä pelaava Hokki on ollut viime aikoina hyvässä pelivireessä ja voitto Ahmoista nostaisi kainuulaiset jo sarjan viidenneksi ohi Sportin ja KooKoon. Alla ovat kotivoitot TuTosta ja KooKoosta.

- Edessä on pitkän matkan takana kaksi vaikeaa peliä, mutta pisteitä lähdetään hakemaan. Ahmat on varmasti kotonaan kovempi joukkue kuin vieraissa, toteaa Hokin valmentaja Vladimir Kolek.

- Hyvillä mielin lähdemme etelään. Saimme tällä viikolla kolmesta pelistä viisi pistettä, ja joukkueella on nyt hyvä henki päällä, Hokin tehoketjun laituri Jani Tuppurainen kertoi viikonloppuna.

Joukkueen edellinen etelänmatka päättyi riemastuttavaan vierasvoittoon Kiekko-Vantaasta, mutta matkapelien vaikeudesta kertoo se, että Tikkurilasta napattu voitto on toistaiseksi Hokin ainoa kotihallin ulkopuolella. Suunta on kuitenkin ollut parempaan päin, eivätkä kajaanilaiset neljässä edellisessä vieraspelissään pisteittäkään ole jääneet kuin kerran.

Poissaolijoita Hokin joukkueessa on maalivahti Huhdin lisäksi kolmen kenttäpelaajan verran. Hyökkääjistä Juho-Tuomas Appel on kuumeessa ja Henri Hietaharju parantelee nilkkaansa. Vahvan alkukauden pelannut puolustaja Jarkko Heikkinen kärsii polvivammasta.

Tasaisen vahvan joukkueen paras osa on ollut Jean-Philippe Parén johtama hyökkäysketju, jonka laidoilla viilettävät Jani Tuppurainen ja Tomi Mustonen. Ahmoilla on Parén ketjun vaarallisuudesta omakohtaista kokemusta, sillä hyvinkääläisten ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto oli Kajaanin-vierailulla hyvin lähellä, sillä Ahmat johti peliä päätöserässä jo kahdella maalilla. Kanadalainen Paré nousi kuitenkin esille, tasoitti pelin ja iski voittomaalin jatkoajalla.

"Vire on taas löytynyt"

Varsin kehnosti kahdesta edellisestä kamppailustaan suoriutuneella Ahmoilla on ollut kuuden päivän tauko otteluista viikonloppuisen Ahmat-Jukurit-pelin siirryttyä helmikuulle. Keskiviikkona pitäisi olla kaukalossa viime pelejä pirteämpi Ahmat.

- Joukkue oli väsynyt, etenkin paljon pelanneet. Ensin levättiin kunnolla, ja sen jälkeen on perusasioita käyty läpi. Harjoitusten perusteella näyttäisi siltä, että vire on taas löytynyt, ahmavalmentaja Lehtinen kertoo.

Maalivahti Laaksoharjua lukuunottamatta Ahmat jatkaa urakkaansa ainoastaan omien sopimuspelaajien voimin. Kahden ottelun testissä käynyt laitahyökkääjä Rami Välimaa ei sopimusta saanut. HIFK-avuista Ahmoissa puolustaneen Joni Purolan vierailu Pelicansin liigajoukkueessa on päättynyt, mutta Purola palaa Mestikseen Jermu Porthenin kaverina Järvenpään Haukoissa.

Hokki on keskiviikon kamppailussa suosikki, mutta keskimääräistä suurempi kotietu tasaa asetelmat varsin jännittäviksi. Suurin ero joukkueilla on hyökkäysmateriaalissa. Ahmoista maalintekoon on pystynyt säännöllisesti ainoastaan Janne Lehtisen hyökkäysvitja, kun taas Hokki on tehoillut huomattavasti laajemmalla rintamalla.

Keskinäisen mittelön tuloksesta riippumatta ei kummallakaan ole varaa suurin ja pitkiin voitonjuhliin. Ahmat pelaa jo torstaina KooKoon vieraana, ja Hokki jatkaa Uudenmaan kierrostaan Salamoiden vieraaksi Kirkkonummen tv-peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle